Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky…
diskuze se tu hezky rozjíždí, tak jestli nebude vadit, tak se zkusím taky trochu víc zapojit ;o)
Dneska jsem se byla podívat na doktora Petra, byla jsem tam na kontrole po HSP…domluvili jsme se na podání žádosti na 3.IVF a v mezičase zkusíme IUI.
yweta- ten doktor Petr je prej hrozně fajn. Já chodím k primářce.
Holky moc držím pěsti ať to vyjde ![]()
Já byla v Gennetu včera ale já tam už chodím jenom za příjemným, dělali mi velký kontrolní ultrazvuk… prostě nádhera ![]()
arien - tak to je skvělé
.Snad se těch kontrolních ultrazvuků také dočkáme ![]()
Arien - nezbývá mi než tiše závidět
, to ale neznanemá,že ti to nepřeju…
Korinkovna - jj, jen dneska tam měli nějaký audit nebo co…tak vůbec nestíhali…
Jinak kdyby jste se chtěli na cokoliv zeptat tak se klidně ptejte, když to budu vědět tak ráda odpovím…
jestli máte z něčeho obavy, strach, nebo nevíte co to je… vím jak jsem byla vyplašená já a sháněla všechno možný info ![]()
Korinkovna já jsem byla u dr Johanové,moc milá a příjemná.
Já jsem už clostík brala,a bylo mi po něm děsně zle,když jsem ho měla naposledy.Snad to ještě zvládnu ho brát a budou na něj reagovat moje vaječníky.
Počítám,že semnou začnou něco dělat až v prosinci.Ted jsem ani né v polovině cyklu,než přijde ms,jestli vůbec přijde.Pak hormonální profil a manža spermiogram a čekání na výsledy na horm.profilu a to už bude zase tak skoro v polovině dalšího cyklu,tak to vyjde až na prosinec. ![]()
Ahojky,doufám,že nevadí,když se k Vám přidám
Já chodím k panu doktorovi Petrovi,jsem s ním moc spokojená.Vše nám v klidu vysvětlí a pomůže… Ve ČT bych měla dostat ms a v Pá si začnu poprvé píchat Gonal,jsem z toho nějaká nervózní
Proto jsem ráda,že takové diskuse existují,protože si nemám téměř s nikým o tom promluvit ![]()
Marti - tak všichni příjemní doktoři mě bohužel minuli. Nechci primářce křivdit, ona není špatná,zřejmě dobré léčebné postupy atd,ale prostě je jak kdy. Bejvám z ní vyplašená
Arien - Já čekám jak dopadne u mě iui,ale mám pocit,že se to minulo účinkem. testovat má smysl až příští týden. Počítám,že příští cyklus půjdu na hysteroskopii,mám si zatím vyběhat vyšetření a myslíš,že v případě dobrých výsledků už ten další cyklus můžu jít na ivf??
Nebo to pak ještě trvá dýl a jsou nutná další vyšetření. na výsledky z genetiky teprve čekáme.
jitka - já za podobné diskuze byla a jsem taky vděčná. Asi bych byla jinak nahraná. Má dktorka strašně rychle mluví a ještě rychlejc odchází. Než se zmůžu na něco zeptat a vůbec si to v hlavě srovnat jsem už na cestě domů ![]()
Korinkovna,já jsem s doktorem spokojená,spíš vždycky čeká na mě až si to v tý mý hlavě přeberu a ptá se jestli všemu rozumím
Na výsledky genetiky jsem čekala až čtyři týdny.Vše bylo OK,doktor sepsal žádost na pojišťovnu ohledně IVF(zase jsem musela čekat,ale jen dva týdny) a už mám žádanky na předoperační a vše se rozjede ![]()
Korinkovna no v případě neúspěchu při IUI což se zjistí tak v polovině cyklu, a pokud dobře dopadnou i výsledky té hystero… tak pak ti dají na výběr jestli IUI nebo IVF, nevím kolik je ti let, ale v případě že jsi nad 30let tak se většinou čeká na výsledky genetiky cca 4-6 týdnů, no a i kdyby vše bylo OK a nabídli ti hned po IUI léčbu IVF tak se zase žádá na pojišťovnu o schválení a to trvá tak 2-3 týdny a po schválení teprve můžeš dostat léky pro IVF. Takže se obávám že asi ten další cyklus se to možná nestihne vše zařídit. Já měla „výhodu“ že jsem ms měla jenom po vyvolávačkách takže jsem si vše zařídila a pak jenom dostala jehličku ![]()
Jitka tak držím palečky ať to dobře dopadne, já si píchala Puregon jenom 6 dní, ale uvidíš že jakmile se píchneš první tak pak už to půjde samo… teda přiznám se že mě injekce píchal manžel ![]()
Arien - výsledky z genetiky se nám možná pozdrží, musela jsem na dodatečné odběry. Je mi 33 a počítám že nás spíš nemine ivf. Stále jsem doufala,že by se nám mohlo zadařit iui,ale spermiogram není moc dobrý
, i když nejdřív se tak strašně netvářili,ale asi že manžel nebyl u dalších výsledků,tak mudra byla více než skeptická. Cestu domů z iui jsem probulela. Děleli nám ho minulej čtvrtek a dnes mám pocit že už pociťuju to naše neoblíbené PMS
.
Takže to ještě potrvá. V pondělí si začnu vyběhávat vyšetření na hystero.Mudra mi dala žádanku hned po iui, moc tomu nevěřila.
Jitka - tak to máš kliku. primářka je fofrník,ale taky je třeba chyba ve mě. Valím na vše oči jak Lemur
![]()
A tobě dělali iui? nebo jdeš rovnou??
korinkovna jediné vyšetření které se dělá před IVF je předoperační ale to stačí až při stimulaci.
arien - děkuji.Ještě se to potáhne..co ale naděláme ,že?? Tobě vyšel první pokus??
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.