Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kamčo mě prostě nic víc neřekla.Ale říkala,že kdyby něco tak si mám zavolat.Tak tam asi zkusím brknout ještě jednou a zeptám se ke komu půjdu.A manžu beru sebou automaticky,i když to neříkala.
Ahoj,
já dnes budu zkoušet kolem 8..volat zkrz tu genetiku.To je už doba.
Tady je dnes zataženo ,ošklivo..
Marti odkud jsi?přímo z lbc?
Kamco ahojík,tak co genetika víš už něco?
Já jsem rodilá liberečanda,ale provdala jsem se na Malou Skálu u Turnova.Ale stále to mám do Liberce kousek. ![]()
Marti30 píše:
Kamco ahojík,tak co genetika víš už něco?
Já jsem rodilá liberečanda,ale provdala jsem se na Malou Skálu u Turnova.Ale stále to mám do Liberce kousek.
Ahojky, můžu se k vám připad? Jsem tu nová, včera jsem byla u svého gynekologa, a doporučil mi Gennet,IVF. Máme s manželem oba problémy, já mám malé folikuly a manžel zase málo spermií, a blbý tvar. V pondělí se budu objednávat na první konzultaci, jsem na to zvědavá. Za jak dlouho asi objednávají? Jak to vůbec probíhá, co nás čeká? Čtu toho tady hodně, ale jsem pořád nějaká zmatená a mám strach. Hlavně jak to zvládneme finančně, protože to vyjde asi dost
. Holky, informujte mě co nejví. Děkuji
Jinak těm, co už se jim to povedlo, moc moc gratuluji…
Ajaurbi vítám tě tu.Já tu jsem také nová.Zrovinka tento týden jsem také dostala od svého gyndr doporučení do Gennetu.Jsem objednaná na 4.10.
Nejsi sama kdo se bojí jestli to finančně zvládne.To já také.Ale snad to nebude tak hrozné… vždyt první tři pokusy hradí pojištovna.Ne?Ale asi něco málo si budem muset zaplatit samy.
Marti30: Tak to jsem ráda, že je tu někdo, kdo je na tom s objednáním dost podobně… Já se budu objednávat v pondělí, no a vzhledem k tomu, že ty jsi objednaná na 4.10., tak já budu asi déle, takže budeš krůčet přede mnou. Tak bys mi mohla vždy psát nějaké informace, co mě čeká. Jsem ráda, že tu tato diskuze je, protože na internetu se toho kloudně moc nedozvím… ![]()
Ahoj,,
ajaurbi:Nám teda objednání -od prvního zavolání trvalo právě jen 14 dnů.
Což si myslim ,že je super ,pže jinde v car to může být i klidně čekačka na 1 měsíc.
První návštěva nás vyzpovídala primářka,jak jsme na tom ..zdravotně,oba dva.Natukala do pc,a pak jsme šli na krev-zrovna sem to měla ,takže se nám to hodilo a i přítel rovnou mazal na krev a na spermio.Jinak když se netrefíte–tak vás objednají na krev až to dostaneš 2 dc nebo 3dc nebo 4dc.Dle toho jak by se vám to hodilo.A vezmou krev oběma.manžel bude muset mít abstinenci aspo 3 až 5 dní maximálně,aby se udělalo spg.
No a dál..my jsme dostali doporučení na urologa -kvůli spg,tak to jsme si vyřídily,pak nás čekala genetika véceméně kvůli spg..na to jsme čekali taky než nás objednali a hlavně jsme čekali na výsledky přes měsíc.
Tu genetiku u prvního pokusu všem nedělají-my to máme co řikala dr kvůli spermonům.
Výsledky mi došli ted v pátek ,tak jsem tam volala a objednali nás na 20.9 aby jsme ty výsledky zkonzultovali s genetičkou.
Až to zkonzultujem ,tak se objednáme k primářce a ta nám řekne na základě výsledků co snámi tedy bude..
Jedno už vím ted,že IUI-inseminaci ta nám neprojde.Takže my jen ivf+icsi (možná dárce).
A k cenám :sice se 3 pokusy hradí ,ale pokud potřebuješ třeba to isci jako my to stojí 7000 kč,pak když jsou nějaký mrazáčci za to se taky platí,prodloužená kultivace,léky ty lepší stojí cca kolem 6 tisíc.A když ti dávky nestačí tak to taky musíš doplácet.
Nás by měl ten 1 pokus stát předběžně 25 tisíc.
Ještě sem chtěla doplnit že první návštěva byla 13.7 a je už září..a my ještě nemáme stanovené datum ivf..
Taky se to táhne..i když já sem ted docela i ráda.Musíme našetřit na to ivf.. ![]()
Ajaurbi všechno závisí na tom jaký budete mít hlavní problém. Já už to mám všechno za sebou a s velikou klikou hned zadařeno na první pokus IVF. U každého je to individuální. CAR ti může pomoct vyřešit i problém bez nutnosti podstupovat IVF, ještě je tu IUI která se dělá při jakžtakž ucházejícím spermiogramu a třeba ti nasadí léky po kterých folikuly dorostou. V každém případě, já šla na první konzultaci v březnu a na konci května už jsem podstupovala IVF ale ze mě si příklad neberte, já jsem totiž už do CAR šla vybavená od svého dr. takže jsem už měla za sebou laparoskopii, vyšetření hormonů z krve atd. A hlavně věděli kde je problém, který odhalila laparoskopie. Problém byl u mě a manžel měl spermijky na jedničku s hvězdičkou. Hned na první konzultaci jsem vyfasovala léky na ovulaci s tím, že zkusíme IUI což ti pouze vlastně vstříknou spermie přímo do dělohy, u nás k tomu ani nedošlo protože moje vaječníky na léčbu nereagovali.
I my jsme podstoupili ještě základní genetické testy, manžel už bez spermia a na výsledky čekali asi 8 týdnů. Nakonec jsme ještě byli v Praze na imunologických odběrech, kde manžel dával i spermie, tady zjišťují jestli nejsi alergická na partnerovi sperimie a jestli nemáte nějaký imunologický problém, nevýhodou je že se čeká skoro 3 měsíce na výsledky. Nás tam poslali hlavně kvůli tomu, že já se na imunologii léčím kvůli silnému astmatu. Všechny tyhle výsledky dopadli dobře.
Ale i přesto mi nezbývala nic jiného než podstoupit IVF a ani to není jen tak hned.
Nejprve se musí požádat o schválení na zdravotní pojišťovně, naštěstí v Liberci to zařídí přímo v Gennetu, na schválení se čeká zhruba 3-4 týdny, potom když se to schválí tak se zase musí počkat na vhodnou dobu kdy začít se stimulací, existuje tvz. dlouhý protokol u kterého se začíná s nějakými kapičkami už od 22 DC (ten přesně nevím protože jsem ho nepodstoupila záleží na charekteristice problému a MS) a nebo tzv. krátký protokol což jsem měla já, vyfasovala jsem injekce, dr. ti řekne a předepíše jaké jsou nejlepší, doporučuju injekční pero trochu dražší ale aplikace je velice snadná. Já si začala píchat každý večer léky v předepsané dávce, nemusíš mít strach pero to dávkuje samo a je to jednoduché
, pak chodíš na ultrazvuk na kontrolu jak rostou folíky a podle toho dostaneš ještě k lékům Orgaultran aby se ti nespustila ovulace, no a dva dny před odběrem vajíček vyfasuješ ještě lék na dozrání vajíček. U mě všechno tohle trvalo pouze 7 dní.
10 DC jsem šla na odběr vajíček a 14 DC mi zavedli 2 bobísky a teď mám u sebe jednoho mrňouska který se má čile k světu.
Pokud tě cokoliv zajímá tak se ptej ráda odpovím pokud to budu vědět ![]()
ahoj holky, děkuji moc za info, které mi píšete. Už jsem trochu klidnějíš. Ještě jsem se chtěla zeptat, od kdy se tak bývá doma, jak to vůbec tady je? Jestli už nějak při těch vyšetřeních, po odebrání vajíček, nebo až po tom, co ti vrátí zpět do dělohy embrya? To bych také ráda věděla, na co mám své vedoucí předem připravit…
Tak jsem se právě objednala na první konzultaci - jdu 11.10.2010, tak jsem na to zvědavá, co nás čeká a nemine
![]()
Ajaurbi pokud by ti udělali pouze IUI tak neschopenku nedostaneš, ale při IVF ti neschopenku automaticky nabídnou po odběru vajíček. Samozřejmě záleží na tobě. Já třeba chodila do práce až do odběru vajíček pak jsem si vzala dovolenou a pak teprve požádala o neschopenku, kterou mám až do nástupu na mateřskou, pokud se to povede tak IVF je brané automaticky za rizikové těhotenství i když třeba z lékařského hlediska je všechno v pohodě
tak přeju ať se jde všechno dobře ![]()
ajaurbi píše:
Tak jsem se právě objednala na první konzultaci - jdu 11.10.2010, tak jsem na to zvědavá, co nás čeká a nemine![]()
![]()
Holky ono to všechno trvá, ale hlavně to neuspěchejte i když budete mít pocit že se nic neděje, dr. vědí co dělají… a nikdo vám nebrání doma v samosnažení
tak přeju pevné nervy ![]()
Mimochodem já výsledky genetiky měla až po odběru a imunologický výsledky až po IVF ale u nás se vědělo v čem je problém a tohle se dělalo spíš jako doplňkové.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.