Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nikdo ti bohužel dopředu nezaručí, jak budeš nebo nebudeš na hormóny reagovat…tj. svým způsobem metoda pokus omyl. Samozřejmně, že né až takhle úplně ;o) to by nebyli doktoři ale Kouzelníci Pokustoni… Nicméně existuje několik druhů - výrobců hormónu a několik protokolů (Purogen, Gonal F aj.)
jsou injekční (klasické injekce, inj.pera) nebo nosní spreje, prášky…
Odběr vajuch nebolí…protože ho celý prospíš a ET musíš mít sice plnější močový měchýř,ale žádné přehánění bych už taky nedělala…ET nebolí,je to asi jako gyn.prohlídka…ale na sále…navíc celý zákrok můžeš sledovat na obrazovce ;o), pak si cca 30 minut poležíš na lůžku a pak hurá domů těhotnit…
Jinak já nikdy po odběru vajuch neschopenku neměla a ani mi jí nenabízeli…ale snažila jsem se nenamáhat bříško a odpočívat… Po ET se také doporučuje klidový režim…ale tak nějak normálně…to jestli budeš nebo nebudeš chodit do práce asi moc neovlivní to jestli se embroušové zavrtaj nebo ne…to už je jen na nich a na přírodě ;o)
jééé,kdyby to bylo tak krásně jednoduché jak se to čte
a vajucha se uložila a vyvíjela pokaždé ![]()
Když ona i ta vajucha mají svojí hlavu
, ale minimálně jednou je každá z nás přelstí
a pak z nich vyroste malý čertisko ![]()
Jen jestě rada pro začínající stimulantky, kdyby se hodně báli injekce do bříška (já vidím injekci a omdlévám) tak existuje znecitlivující krém, sice to není nic levného, ale fakt funguje ;o) já bez něj už nejdu ani na odběr krve ![]()
Jinak by mě ještě zajímalo..tim perem to nějak nebolí ne?
yweto a ten znecitlivující krém ..dáš odkaz? ![]()
Ahojda holky,jsem ráda,že jsem našla Liberecké stimulantky
Moc vás tu sice není,ale alespon něco pro srovnání s jinými CARy ![]()
ahoj Dagmariana , také chodíš do lbc? Už máš něco za sdebou, každé zkušenosti dychtivě vítáme ![]()
Je to krém co používají pediatři…sice jsem přežila injekci do břicha i bez něj, ale to jen kvůli škodolibosti sestřičky v nemocnici…
Krém se jmenuje Emla a už i v lékárnách občas tuší, co je to zač…jsou i náplasti s krémem (2 za cca 180kč) a 2 balení krému jedno je klasická tuba…
namažeš, přelepíš normální náplastí a za hodinu můžeš píchat a naprosto bez bolesti, druhá verze jsou menší tuby a k tomu nějaká speciální náplast… (cena cca 700Kč) ale jedno balení mi vydrželo na 2 simulace i se všema odběrama (a že si zmažu vždycky celý ruce
jsem prostě srabík největší ![]()
Odkaz jsem vložit nejde…tak hoďte do vyhledávače název… ;o)
ahoj holky
já taky furt stimuluju, přede mnou poslední pokus „hrazený“ pojišťovnou, tak radši zkusím ještě pár IUI a 1× KET. Jinak jsem dárce krve, takže mi nějak nepříjde si píchnout nějakou injekci do břicha.
valtřinka píše:
ahoj holkyjá taky furt stimuluju, přede mnou poslední pokus „hrazený“ pojišťovnou, tak radši zkusím ještě pár IUI a 1× KET. Jinak jsem dárce krve, takže mi nějak nepříjde si píchnout nějakou injekci do břicha.
no tak já má dárcovské spermie.. ale když jsem viděla, že za pokus 26000 a pak za léky taky asi tolik, tak to nevím, za jak dlouhou dobu to ušetřím.
valtřinka píše:
no tak já má dárcovské spermie.. ale když jsem viděla, že za pokus 26000 a pak za léky taky asi tolik, tak to nevím, za jak dlouhou dobu to ušetřím.
Co se týče těch léků tak každému předepíší co mu sedí víc k jeho diagnoze, záleží jak budeš reagovat a kolik jednotek si budeš píchat. Tohle je hrozně individuální a předem to nejde odhadnout dr. vždycky říkají raději víc, nám říkali taky ať si připravíme cca 6000,– a nakonec jsem platila 4100,– a nemusela ani nic přikupovat a jedna dávka mi dokonce zbyla.
Co se týče těch injekcí tak já měla injekční pero, kde jsou slabounký jehly, nabereš kožní řasu píchneš a není to skoro vůbec cítit, horší byly potom orgalutran a pregnyl které se píchají ke konci stimulace jsou to předplněné jehly a byly cítit ale nic co se nedá přežít ![]()
Po odběru vajíček mě nic nebolelo, pro mě byl nejhorší ten transfér, je to individuální a záleží i na doktorovi mě teda bolel a dva dny jsem po něm krvácela ale mě museli kleštěmi povytáhnout čípek přes který se nemohli dostat ![]()
Každá to snášíme a reagujeme jinak, ale vždy jsem si říkala zvládla to spousta žen předemnou tak já taky
tak držím palečky ať se všechno daří a mimísků se dočkáte ![]()
ARIEN no mě přijde,že to teda v gennetu sekaj tak-že každymu gonal a nic jinýho. ![]()
jen spíš rozvažují protokoly.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.