Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý večer děvčata ![]()
IVM mi v G dělali již v listopadu. Snad Vás potěším, že cenově vyjde opravdu levněji (teda spoň nám)Neplatili jsme za stimulační hormony.A na dozrávání to byla jen kapka v moři (nechci kecat, ale cca 2000, -). Ušetřili jsme taky za to, že nebyly třeba tak časté kontroly před OPU a pro nás i po OPU, protože jsem měla OHHS. Což IVM vylučuje.Já osobně jsem se při něm cejtila líp, hlavně psychicky, protože jsme si nemusela píchat denně ty gonaly. Ale ted je ještě vymakanější. Kdyby nám nedej, Bože, nevyšel ted poslední pokus (ťuk, ťuk), tak jdu do IVM. ![]()
ahoj holky,
nemi - tak to je krásná cena. jako fakt jen 2000
.
Andrejko tak to můžeš být skoro ráda. A nevěš hlavu, hele všechny tady víme co to je a když i na tvuj problém je řešení,tak je to krásné. některé holky mají třeba šanci jen na dárce a některé ani to ne.
![]()
Dobré ráno, jééé holky to jste mě docela potěšily…
Myslela jsem, že já jsem asi „jediná“ kdo má tenhle problém a jsem ráda, že tomu tak není..... ![]()
Dnes už jsem se dala trošinku do kupy, ale můžu říct, že včerejšek mě zrovna moc optimismu nepřidal…
Ale když je to tak jak říkáte, tak mám hned lepší náladu a budu doufat, že vše dobře dopadne… (jako tu doufáme všechny)
![]()
Díky, díky, díky…
![]()
NEMI - a musela jsi také znovu na měsíc začít užívat antikoncepci…????
Andrejko - já tě chápu a myslím,že ostatní také. Jinak by jsme do gennetu nechodily,kdyby u nás u žádné nebyl žádný problém. ten prvotní šok je stejný u každé,já si to ale vybírám postupně. nejdřív jsme měli „jen“ horší spermiogram, te´d už jsou problémy i u mě,které ještě před půl rokem nebyli. taky mě to trápí.Ale důležité je,že existuje řešěení a aspoň nějaká šance. ![]()
Jsi hodná Korin…
Jsem moc ráda, že tyto stránky jsou a je ským se poradit, pobrečet si a vylít si srdíčko…
Kolik Ti Korin vůbec je let…?? Pokud to není teda tajný… ![]()
není
, letos mi bude 34 let.
taky sem byla ráda a sem za tyhle stránky. Člověk si víc uvědomí,že není s problémem sám, to by ale cary neexistovali a vzájemně se tu podpoříme
Tak to už také nejsi „nejmladší“…:lol: Nemyslím to vůbec zle, jen mám pořád strach, že v mých 27 letech už je na vše pozdě… A ještě jedna dotěrná otázka. Přítelovi je kolik???
A slibuji, že už více osobních otázek nebude… ![]()
Andrejko
, manžel je o dva roky mladší ![]()
mě to nevadí. právě proto kolik mi je jsem se strašně stresovala,že už mi dávno odjel vlak,ale bylo tam víc věcí. Mám starší rodiče ( 71 a 73 ) tak bych taky byla ráda nějaké to vnouče, mc se těšej, jejich první dvě vnučky už jsou dospělé, dále nějaké okolnosti v práci mě do toho nutěj. To ale stresu nepřidá,naopak ho posílí. te´d mím takové klidové období, po tom co mi zjistili na hystero,že stejně jen tak na nějakej ten pokus nepůjdu,ale uvidím co mi řeknou toho pátého osobně už se do dalšího ivfka neženu,ještě čekáme na výsledky z imunologiie ty budou v úterý a pak se prostě uvidí. Teď nemá cenu se stresovat,stejně zrovna teď mimi mít nemůžu když mám ucpanej vejcovod,což zase není zas až takovej problém,když druhej premává a měla sem asi zánět v děloze.
ahojky holky jak se mate vcera me blbnul pc nemohla jsem se dostat na mimino
Korin - tak vidím, že jsem vlastně dopadla dobře… Myslela jsem si, že stejně zkusím alespoň to IUI, abych měla alespoň něco za sebou, ale když mi sama doktorka řekla, že to nemá cenu tak je asi blbost do toho jít…
A jak celý den brouzdám po netu tak vlastně to IVM není nic tak strašného… aspoň do sebe nebudu zbytečně cpát takový kvantum hormonu…
Naši (teda spíš taťka) je už po vnoučátku také jak divý…
Mám sice o rok staršího bráchu, ale tam to v brzké době neočekává tak se upnul na mě…
Chodí k nám jedna známá, která má 2 letou holčinu (také z umělého) a tak krásné stvořeníčko jsem snad nikdy neviděla. Vždy když je u nás tak máme oba slzy v očích… ![]()
A ještě něco… je možné, že přítel to vše bere tak nějak z nadhledem a vůbec to se mnou neprožívá…??? Třeba včera mi na to všechno řekl jedinou větu… „Neboj, ono to dobře dopadne…“ a dál už to se mnou neřešil.
Myslíš, že mě jen nechce, zbytečně nervovat z toho, kdyby se stresoval ještě on…??
Jak to bere tvůj manžel…?? Řešíte to spolu pořád dokola nebo se k tomu také moc „nevyjadřuje“…?
Občas mi to přijde takové smutné, že to musím prožívat vlastně úplně „sama…
“
Ahoj já do téhle diskuse nepatřím ale občas tady zabloudím.Můj manžel je to samé.Vše zjišťuji jenom já,on jakoby nic.Mimi moc chce ale mám pocit že mě v tom nechává plavat samotnou.Možná to tak není a já to tak vnímám ale je mi někdy líto jak se ni nezeptá co následuje,nebo co a jak dál. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.