Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Marti30 - ahojky
PCOS jsem měla taky…díky tomu, jsem byla na laparoskopii a odstraňovali mi z vaječníků malé cysty, aby vajíčka mohla růst, neboť ty cysty jim bránily v růstu…tak nějak mi to bylo vysvětleno
Mohu vědět, co je to za metodu IVM?
tak PCOS mi zjistili z hormonu a na ultrazvuku,na laparce jsem byla,ale nic mi tam nenašli… na ultrazvuku mám vždy spousty vajíček,ale žádné se neuvolní,tudíž nemůžu otěhotnět normálně…
IVM je nová metoda… nepoužívají se u toho hormony a nebo jen malounko…dr říkala,že u IVF se používá 2500 jednotek a u IVM žádné nebo jen 600 jednotek a odebírají se nedozrálá vajíčka a dozrávají v laboratořích a tam je i oplodní a pak mi je zavedou jako u IVF.V papírech mám napsáno IVM s ET.
promiň, máme doma návštěvu,tak sem nemůžu toliko chodit…
endometriozu mi zjistili jen díky laparce, jinak se ani zjistit nedá.Když jsem začala chodit do gennetu dlouho to vypadalo,že je u nás problém jen ve spermiogramu.Čím déle tam chodíme tak se ukzauje mnoho dalších věcípředevším u mě.
Lucie - ahoj
Marti - no nazdar dlouho jsi se neukázalalera1 píše:
korinkovna-no já něco o endometrioze četla v létáku v caru.A to se na to přišlo díky tý laparce?Ach jo,koukám,že moje cesta je prd trnitádržim moc palce,aby to teď vyšlo
lera1 píše:
Lucie821-jj,vitamínky zaberou a výsledky budou určitě lepšímě je 30 a manžovi 28,mám doma mladý maso
korinkovna ahojík.. jj dlouho jsem se neukázala,nějak nebyla nálada a pak hodně práce…a nebylo tak nějak o čem psát… inseminace nevyšla a pak jsem byla nemocná…
máš pravdu v tom,že čím déle navštěvuju Gennet tím se nachází více problému proč to nejde…
ahojky holky ![]()
korinkovna-fakt?
máme mladý zajuchy doma ![]()
holči můžu se na něco zeptat?Máte některá Všeobec.zdrav.pojišťovnu?Já ano a doktorka mě řekla,že IUI stojí 2000Kč,tak teď nevím jestli všeobecka má něco nasmlouvanýho,nebo ne,páč to bychom se v případě IVF jednou pěkně plácli přes kapsu ![]()
ahojky
to já doma nemám takové mládě
příteli je 40 let
… ale mám kamarádku, která se taky snaží-má mladého přítele 27 let a spermiogram má zrovna tak špatný jako moje „mláďátko“
..jinak já mám Pojišťovnu ministerstva vnitra..
Lucie821-no jo,zdravý spermouše nezaručí žádnej věk,koukejte Got,je mu let jak máku a plodí o 106 ![]()
lera1 - taky by mě zajímalo jak to Kája dělá
nevěřím tomu, že je v tomhle věku tak plodný!!! ![]()
Lucie821-no co ty víš.Zlatýho slavíka má v hrdle,tak co by ho neměl i v kalhotách ![]()
lera1 - ještě jak jsi mluvila o tom placení …taky jsem si myslela, že pokud to hradí pojišťovna, tak budeme platit jen minimálně, ale pravda je jiná…kamarádka byla na 3× na IVF a celkem je to stálo 70 tis…jak mi říkala, platila za zmražení, za výběr těch nejkvalitnějších spermii, za hormony atd. atd…docela jsem se divila…
lera1 - těžko říct, ale možné je vše
.. někdo to štěstí má větší ![]()
Lucie821-jj,to já jsem slyšela,že u IVF se i tak něco doplácí,kamarádku stálo první IVF kolem 20tis a to ho měla hrazené pojiš'tovnou(a dobrá zpráva,vyšlo jim to na poprvé
)ale včera jsem se na jiné diskuzy bavila s holčinou co chodí do Gennetu v Praze a říkala,že za 3 IUI se neplatí nic,že si jen doplácela minimum na léky,proto jsem z toho jelen ![]()
lera1 - tak to je super, že se to povedlo hned naporvé
Ale stejně mi je divný, proč by se v Praze v Gennetu neplatilo nic a v Liberci ano - vždyť Gennet musí mít nasmlouvané stejné podmínky pro všechny…je možné, že se třeba v tomto roce něco změnilo a to pro všechny .. i to je možné…
korinkovna - zdravím Tě
koukám, že máme stejný problém se spermíky
přeji Ti štěstí ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.