Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Všechny zdravim ![]()
Lera1 naše první konzultace byla taký u Mudr.Mokre, ted mi delala hysteroskopii a vše proběhlo naprosto v pořadku je opravdu fajn, ted jdu na kontrolu, uvidim co mi navrhne dal, budu ti držet palce
![]()
Lucie Hysteroskopie
Hysteroskopie znamená „prohlížení děložní dutiny“ pomocí hysteroskopu (optický nástroj). Během hysteroskopie lékař zhodnotí tvar dutiny děložní, ústí vejcovodů, děložní sliznici a zároveň lze odebrat vzorek sliznice pro histologické vyšetření.
Kdy je hysteroskopie indikována?
Podezření na srůsty, polypy, myomy, cizí tělesa
Opakující se abnormální děložní krvácení
Opakované potraty (habituální potrácení)
Problémy s otěhotněním
Optické zhodnocení nálezu při neoplazmatech děložního těla nebo hrdla
Jaké zákroky se mohou při hysteroskopii provádět?
Během hysteroskopie může lékař:
odstranit polypy
odstranit srůsty
odstranit myomy
ošetřit rozdělení dělohy (v případě přepážky v dutině děložní)
lokalizovat a odstranit cizí tělesa (např. nitroděložní antikoncepce-tělísko)
vikoušek
- moc Ti děkuji za vyčerpávající odpověď
už jsem z toho jelen, byla jsem na laparoskopii, tak tu hysteroskopii mi asi udělali současně…ještě jednou díky ![]()
vikoušek
- moc Ti děkuji za vyčerpávající odpověď
už jsem z toho jelen, byla jsem na laparoskopii, tak tu hysteroskopii mi asi udělali současně…ještě jednou díky ![]()
odpověď jsem zkopirovala ze stranek gennetu
jinak je to neco podobného jako laparka, děla se pod narkozou
vikoušek - na laparku mě poslal můj gynekolog celkem brzy - měla jsem PCO …
PCO nelze vylečit
laparka funguje jen dočastně po nějaké době foliky opet nemaji průchod a zhromažduji se jak nahrdelnik perli ![]()
Ahojky ![]()
vikoušek-jéé,tak to jsi mě potěšila,že jsi s dr.Mokrou spokojená
já byla taky,tak snad to bude v pohodě i dál
nám taky navrhovala hysteroskopii,ale my jsme nejdřív řekli,že zkusíme IUI a pak teda HSK.A jak Ti po zákroku bylo?
ahojky zdravim vas ja chodim taky do genetu hystero uz mam zasebou a tedka me bude cekat dalsi uz druhe a potom ivf
vikoušek - chodím na pravidelné kontroly a zatím foliky rostou
tak uvidíme, jak to bude dál …mám po zákroku něco málo přes rok… měla jsem strach, že za půl roku budu tam, kde jsem byla, ale můj gynekolog mně řekl, že se nemusím bát, že jen málokdy se stává, že se jakási tvrdá vrstva utvoří znovu…tak nevím…
lera narkoza proběhla dobře usnula jsem rychle ani mi nebylo špatně po probuzeni, za 2 hodky po zakroku jsem jela domu, trochu mě bolel podbřišek a pár dnu jsem špinila, 14dnu nemame souložit, nesmim nastydnout, vyhnout se sauně a veřejného koupani, teď už mi vůbec nic neni, přiští týden jdu na kontrolu, na to jak jsem se bala proběhlo vše velmi dobře.
Lucietak to je skvěle že foliky rostou
když jsem byla v genettu na ultrazvuku tak mi taky Mudra naznačovala že vidi policystické vaječniky ![]()
A kolik je vám let holky?? a jak dlouho se snažite o mimiska??:mrgreen:
vikoušek - je mi 29 let a o mimi se snažíme cca 2 roky…vysadila jsem antikoncepci, ale musela jsem chodit na vyvolávačky nebo jsem jedla prášky, abych to vůbec dostala…prý to bylo způsobeno PCO, tak mě po necelým roce poslal gynekolog na laparoskopii s tím, že provedl drilling vaječníků, zjišťoval průchodnost, srůsty atd…po laparoskopii mi cyklus naskočil
je pravda, že piji bylinkové čaje
takže tělo funguje…nevím ale, zda opravdu dochází k ovulaci - na minulé prohlídce měl 12 DC dominantní folík asi 25 mm
… ale máme ještě další překážku - přítel má hodně špatný spermiogram
, proto jsem se objednali do Gennetu - první návštěva 26.8. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.