Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, přidávám se. Mám taky PCO, takže děkuji odborníkům, že vymysleli IVM. Jinak bych měla prý smůlu. Hrozí HSS. Poprvé jsem stimulovala Gonalem, teď mě čeká od 18.8. 3× Puregon a 22.08. UZ a pak OPU.
kalicka taký ti předepsali antikoncepci?? též mě čeká IVM
mám taký pco
![]()
vikoušek píše:
kalicka taký ti předepsali antikoncepci?? též mě čeká IVMmám taký pco
![]()
Ahoj holky
Ja mam taky pco a byla jsem na klasickem ivf, sice to nevyslo, ale prubeh myslim celkem v pohode. Mela jsem minimalni davky hormonu a bylo z toho 30 foliku. Taky me strasili s HSS, ale nastesti nic… IVM mi ani nenabizeli, ale nevim jestli to uz v unoru delali. Kazdopadne chci tim rict, ze i s pco se ivf da zvladnout…
Tak at uz ivf nebo ivm preju hodne stesti, at se zadari ![]()
alize ahojky ![]()
díky, ještě jsem nebyla v géčku na utz, až příští pondělí, myslím, že pokud platí ty babský tipy na pohlaví, tak 100% čekám dvě holky
je ze mě obludka odulá opupínkovaná, no krása střídá nádheru ![]()
sestramona-vzpomínky na pupínky zmizej,jakmile ucítíš první pohyb míma(mímů) v bříšku ![]()
u mě to vypadá,že v pondělí bude 1.IUI ![]()
holči,nevíte jestli v Gennetu dělaj metodu HyCoSy? ![]()
lera..jj já vim
hycosy? Jestli je to ta hysteroskopie, co se i spodem dívají do dut.břišní, tak jo, teď to mají jako novinku ![]()
HyCoSy - je to tak, že přes děložní čípek napustí tekutinu až k vaječníkům a pak utz sledují jak protéká skrz vejcovody-Ultrazvuková hysterosalpingografie.To by měla být nová metoda v Gennetu?Super ![]()
aha, tak to mě dělali v květnu už…to už dělají dlouho ![]()
já myslela ještě něco jinýho
ještě nějaká novinka?No něco jsem už slyšela od jedný holčiny tady,že to je na způsob laparky,ale šetrnější a ten den se může domů.Víš o tom něco?
to by bylo taky super ![]()
HyCoSy (=hysterocontrastsonography) je ultrazvukové vyšetření, které se provádí po vstříknutí malého množství fyziologického roztoku a následně speciálního sonografického gelu do dutiny děložní. Po té se hodnotí tvar dutiny děložní, současně je možné hodnotit, zda aplikovaná tekutina prochází vejcovody, to znamená, zda jsou vejcovody průchodné.
Hysteroskopie znamená „prohlížení děložní dutiny“ pomocí hysteroskopu (optický nástroj). Během hysteroskopie lékař zhodnotí tvar dutiny děložní, ústí vejcovodů, děložní sliznici a zároveň lze odebrat vzorek sliznice pro histologické vyšetření.
Obojí v Genetu dělají, ale časteji asi posílají na hysteroskopii.
![]()
děkuju,teď už v tom mám jasno
no a o té nové metodě tedy někdo něco víte? ![]()
transvaginální hydrolaparoskopie -laparoskopické vyšetření malé pánve poševní cestou umožňující maximálně šetrný přístup bez nutnosti vpichů do břicha a bez hospitalizace v nemocnici, výkon je prováděn ambulantně s nutností pobytu na lůžku cca 2-3 hod. Tato metoda se provádí v krátké celkové anestezii. Do břišní dutiny se pronikne přes zadní poševní klenbu pod kontrolou ultrazvuku silnou jehlou asi 4 mm v průměru (tzv. troakárem), malá pánev se naplní fyziologickým roztokem. Pak se troakárem do břišní dutiny zavede optika a lze hodnotit vaječníky a vejcovody, které se volně vznášejí v tekutině. Po naplnění děložní dutiny modrým barvivem je možné hodnotit, zda barva proniká vejcovody. Provádí se takto např. vyšetření průchodnosti vejcovodů, ošetření ložisek endometeriosy, polycystických ovarií, srůstů, posouzení anatomických poměrů malé pánve z hlediska schopnosti reprodukce.
Nevím, jestli si myslela tohle, ale je to asi nejnovější metoda, kterou v Genetu delají. A je to v podstatě šetrnější forma laparoskopie. Tak snad ti to pomůže.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.