Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lucko -děkuju
![]()
kontrolní spermio se dělá nejdřív po půl roce.Nám kontrolní nedělali,protože jsme mezi tím měli ty iuička i ivfko takže těch spermoogramů měli k mání dost. Jojo a objednej se přímo k němu, on je moc fajn.A kdyby tě nepřesvědčil,tak se klidně objednej jinam.protože důležitej je tvej dobrej pocit,protože i psychika je hodně důležitá. A na genetiku, výskedk budeš teda čekat měsíc. Trvá to dlouho.
korinkovna
Víš, mně už vadilo jen to, že jsem se vlastně už na první konzultaci objednala k němu, ale otevřely se dveře a vyšla MUDr. Mokrá - pořád jsem doufala, že se někde vynoří, ale bohužel…takže už tím jsem byla rozhozená…Měla jsem pocit, že jsem si přišla do obchodu koupit pračku…nechci, aby mě někdo litoval, ale ono i to vlídné a pozitivní slovo dělá hodně…když jsem vyšla z ordinace, chtělo se mi břečet…
No ..měla by to umět poddat lidštěji, to je pravda.Gynekolog-chlap bejvá prý citlivější nejen při vyšetření.
Pravda je že občas mají v gennetu změnu ve směnách…já tam jdu ve čtvrtek,tak doufám,že půjdu k panu doktorovi.
korinkovna
Přeji Ti ho ![]()
Z první konzultace jsem měla pocit, že mě absolutně odepsala… ![]()
no Lucko…mě taky v podstatě neřekla žádné radosti,ale zase mě doporučila na vyšetření,na které mě Petr nechtěl poslat a ještě že jsem tam šla.Díky tomu mě diagnostikovali tu endometriozu a při dalším ivf budu mít jiný stimulační protokol než bych měla normálně.Takže ono je to na obě strany.
Spíš bych řekla,že ona má prostě problém v komunikaci..neumí to tak citlivě poddat jako ten doktor.
korinkovna
Je pravda, že mě taky hned poslala na tu krev, příteli dala žádanku na urologii - kvůli tomu špatnému spermiogramu, objednala nás na genetiku a mě chtěla objednat na hysteroskopii, ale nevím, zda jsem na ní už nebyla, protože na laparoskopii jsem byla a většinou dělají rovnou i tu hysteroskopii.
Jen mě u ní zarazilo, že mi řekla, že je hodně špatný ten hormon FSH a že pokud se prokážou takto špatné hodnoty, tak je to na darovaná vajíčka…kdyby mi alespoň řekla, že se to dá něčím alespoň trošku napravit, tak bych byla v poho…ale když mi řekla, že to ničím stimulovat nejde, tak to nebylo moc příjemné..
Lucko - no tak vidíš. Na URL poslat už teď, to zas každej chlap v genetu nemá.Tomu se říká protekce
.A hysteroskopie se neboj ,já jí už měla celkem třikrát.A měla by se dělat vždy před každým ivf,protože pokud tam jednou nic nenajdou neznamená to že příště to je v pořádku. Tohle ti vysvětlí doktor Petr nejlépe.Klidně se ho na to zeptej. Já svou první hystero měla taky ok a když mi jí dělali podruhé po neúspěšném ivf,tak mi odstraňovali nějaké srůsty a zjistili zánět.
navíc od te´|d laparoskopii začali dělat už i v genetu a šetrnějším způsobem než sem jí mala já v Jablonci a samozřekmě je lepší když ti při laparce udělaj i hystero. Pořekadlo dvakrát měř a jenou řež platí i při tomhle.
Takže když čtu co píšeš o svých zkušenostech je to asi podobné. Ona ti řekla,v čem je u vás problém,neumí to bohužel tak šetrně poddat jako doktor Petr,ale k řešení máš ještě dlouho. Nazbírej si výsledky všech vyšetření na které vás pošlou a teprve z toho udělejte závěry. A doporučím ti asi se objednej k doktoru Petrovi a trvej na něm, jo?A žádnému vyšetření se nebraň,protože jestli se rozhodnete jíd do ivf,tak jsou důležitá všechny.
děkuji za povzbuzení
Pokud v Gennetu zůstanu, tak budu trvat na MUDr. Petrovi… pokud se zjeví MUDr. Mokrá - odcházím ![]()
Budem věřit, že i nám se jednou zadaří ![]()
Lucko - on nikdo do caru z vesela nepřichází a co se tam dozví většinou veselé není.Takže pokud při první konzultaci doktorka mluvila o dárcovství ještě neznamená že k něm dojde, navíc tohle je všechno na vás,protože to všechno samozřejmě platíte vy.
I kdyby vám nabídli iuičko tak do něj jdete, i když má velice nízkou úspěšnost,ale dozvíš se při něm jak ty reaguješ na léky,jak ti rostou vajíčka a jakej má tvuj muž nebo přítel aktuální spermiogram. ![]()
Všechno co tam dělaj dává smysl. Nebojjjj nakonec se dobereš toho správného konce.
…koukám, že je to běh na dlouhou trať …IUI u nás paní doktorka hned zavrhla - kvůli špatnému spermiogramu…a to jsme si mysleli, že je problém jen díky tomu špatnému spermiogramu…můj gynekolog mi dělal hormonální profil-závěr byl, že je vše v pořádku a mrkla na něj doktorka a hned měla výhrady.V pondělí to půjdu probrat ještě s mým gynekologem-zeptat se ho na tu hysteroskopii atd..
takhle jsme si to na začátku mysleli taky a nakonec nám toho hafo našli. zejména mě.proto jsem psala,že každé to vyšetření má smysl,protože se skládačka dá pomalu dohromady a pokud se rozhodnete jít na ivf,tak ti navrhnou například vhodnej stimolační protokol a případně doporučí i vhodné léky a postup.Kdbych nešla na tu laparku a hystero..určitě by další ivf nevyšel…sice nikde není psané že tenhle vyjde,ale aspoň vědí kde je jádro problému a mám individuální plán. běh na dlouho trať to je a doporučuju ti nebu%t tak zbrklá jako já a netrpělivá. nedřív ať te pořádně prozkoumají
. co máš špatně v děloze a ve vejcovodech jinak než hysteroskopií a laprkou nezjistí..to nezjistí žádnej utz. ![]()
já už mám laparku za sebou - dělali mi drilling vaječníků..vím, že mi zjišťovali i průchodnost - ostatní nevím, musím se zeptat svého gynekologa, neboť mi to dělal on…jen doufám, že udělal všechno, co udělat mohl ![]()
Takže vy už teď máme zmrzlíky nebo bude vše od začátku?
Vše od začátku.Bohužel na mrazáčky nezbylo. Transfer jsme měli nakonec jen jedno embryjko. Celkem mi odsáli osm filíků, šest se jich oplodnilo, čtyři přežili a nakonec prodloužená kultivace dala šanci jen jednomu.
…to mě mrzí…ale i s tímto se bohužel musí počítat…bude dobře ![]()
snad jo. právě proto chceme PICSI je to novější metoda ,ale taky dražší.Ale snad to vykompenzujeme levnějšími léky. uvidíme.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.