Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
já mám různý přezdívky… ňuňák, koloušek a bublina.. to nejvíc používám a pak Lucik ![]()
Sestramona tak to ještě jednou velká gratulka a držím pěstičky at je vše tak jak má.
Taky gratuluju k dvojčátkum a ke kolouškovi jsem ještě asi taky negratulovala, takze trošku pozdě, ale přece gratuluju maminko ![]()
aho j Lucko..já ho mám naopak nízký. Ale všechno jde ovlivnit lékama..tedy hormony až tak moc ne,ale když předem vědí jak na tom jsi zvolí tu správnou cestu k miminku.
korinkovna
ahojky, mohu vědět, jakou máš hodnotu? Vyšší hodnoty znamenají, že se netvoří vajíčka nebo tvoří, ale mají špatnou kvalitu. Když je nižší hodnota, tak to pro Tebe znamená co?
lucko ahoj. 4.5,ale vím to jen,že sem doktorovi koukala přes rameno. Je to prej hraniční spíš podhraniční a znamená to,že mám už jen vyměřenej čas na to otěhotnět než se mi přestanou tvořit vajíčka vůbec.
korinkovna
aha, tak jak to tak čtu, tak není dobré mít nízké hodnoty, ale ani vysoké - oboje vede ke stejnému závěru…já měla loni v prosinci 11,4 a po pátečné konzultaci v Gennetu mi bylo řečeno, že je to už špatná hodnota a že to vypadá na darovaná vajíčka…byla jsem z toho v šoku!Ke komu chodíš v Gennetu?
Lucie - přesně tak..ideální je něco mezi
,ale u nás toho je víc,takže moje nízké fsh mi přijde skoro jako prkotina,když to jde jinak ovlivnit.
Já chodím momentálně k doktoru Petrovi,ale měl ajsem už i konzultac s doktorkou Mokrou a i její předchůdkyní dr. Bydžovskou. Chodím do géčka přes rok.
korinkovna
taky toho máme více-přítel má kritický spermiogram…no, mně bylo řečeno, že pokud mám vysoký FSH, tak se už ničím nedá snížit, takže by mě ani nestimulovali - už jen darovaná vajíčka…kolik je Ti?
bylo mi 34.A ke komu chodíš ty a jak dlouho?
U nás je taky špatný spermiogram,ale zas bych neřekla jako u vás kritický, našli mi endometriozu,zjistili neprůchodný levý vejcovod,pak odstraňovali nějaký ty srůsty v děloze, pak zvýšený výskyt bílých krvinek..no a to fsh.
Mě zas v géčku řekli,že jsou jediné centrum v republice které je to ,vzhledem k tomu fsh , ochotno řešit. Jinde by mě asi zabouchli dveře před nosem,ale nijak sem to nezjiš´tovala,jen sem slyšela o holkách,které v jiných carech měly kvůli tomu stop stav ivf.
korinkovna
Já byla na první konzultaci v pátek. Byla jsem velmi zklamaná, protože jsem se objednala k MUDr. Petrovi, ale nakonec jsem byla u MUDr. Mokré…Ta mi vyloženě řekla, že FSH 11,4 je na darovaná vajíčka. Proto jsem začala hledat jiný Car, kde mě se zvýšeným FSH nepošlou hned někam …Našla jsem Arletu…Jinak v pátek mi ještě vzali krev na reprodukční potenciál (právě kvůli tomu zvýšenému FSH-to ukáže prý přesnější hodnoty) a objednali nás na genetiku…
lucie - no..možná by jsi to měla zkusit u Petra,ale pokud už te´d na začátku máš pochybnosti asi bude vhodnější car změnit hned na začátku a v novém caru klidně říct své pochybnosti o tom předcházejícím. nebyla bys první ani poslední. Já s Mokrou taky měla konzultaci,ale asi sem měla spíš kliku,protože s ní mám dobré zkušenosti. K Petrovi chodím hlavně i proto že k němu chodím nejdéle.
Měla jsem 2 iui a 1 ivf+ICSI, teď se chystám na IVF+PICSI s dlouhým stimulačním protokolem.
korinkovna
Teď tam jedeme 22.9. na genetiku. Příští pátek bych měla mít výsledky z krve na ten hormon FSH. Zavolám si tam a budu chtít objednat opět přímo k MUDr. Petrovi, abych si vyslechla i jeho názor. Myslela jsem si, že příteli udělají hned kontrolní spermiogram, ale ani o něj neměla zájem - měli jsme u sebe asi 5 měsíců starý …Moc Ti přeji, aby si se konečně dočkala vytouženého mimíska ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.