Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj děvčata! Tak jsme měli v so. pěkné manévry, kolem dvanácté jsem si všimla, že ,malinko špinim, a v tu nejhorší dobu řikala jsem si, doktorka mi řekla, že jestli to dostanu do soboty do čtyř, tak bych si měla už druhý den začít píchat a tak honem volám do GENNETU, přesvědčená, že to dostanu a nic, už tam nikdo nebyl, propadala jsem panice, jelikož nic doma nemám, prý mi nic zatím dávat nebudou, až jak dopadneIUI, tak volám do PRAHY do Gennetu, do prvního se nedovolám, až do toho druhého, maj centrální databázi, tak si mě našli, ale nic tam zatím napsáno nemám, co by mi chtěli předepsat, tak mi tam dr. řekla, že snad se to nerozjede a dostanu to až v neděli a tím pádem by byl druhý den cyklu pondělí a to už v LB. GENNETU budou… Tak jsem teda doufala a od té doby nic, ani když jsem šla na záchod, ani stopa, byla jsem si jistá, že to dostanu v neděli, ale taky nic… No test ještě pořád nemám, tak je ze mě pěkný uzlíček nervů… Dochází mi utrogestan, myslíte, že si mám pro něj dojít ke své gyn.? Zítra jsem 14 dní po IUI…
Harper, pokud je to 14 dni, nejdriv udelej test a pak kdyz by byl pozitivni, bez ke svemu gyn. pro utrogestan. Kdyz by nebyl, tak gennet a ivf. Ty jsi nedostala v gennetu test? A nemas jit nahodou za 14 dni od iui na krev?
Mono, tak já mám v papírech z Gennetu, že testovat až po třech týdnech nebo v příp. menses a že při pozitiv. testu pokračovat v dohodnuté medikaci,(ale ta mi dojde už v úterý) a objednat se na kont. test z krve a UZ vyšetření, to ale asi jen když bude pozitivní, tak právě nevím, mám testovat, až za týden a utrogestan na čtrnáct dní… A žádný test jsem nedostala. Příjde mi blbost se testovat dřív než je zpoždění MS, ne?
Aha. Ja ten postup po iui neznam. Byla jsem rovnou na ivf. Ale stejne uz bys mela mit test pozitivni, pokud jsi tehu. A ms mas dostat kdy?
NO, TAK TO PRÁVĚ PŘESNĚ NEVÍM, PO LAPARCE JSEM MĚLA JEDNOU PO 25 A DRUHÝ MĚSÍC 27… DO G. JSEM VOLALA A MÁM SI PŘIJET PRO DALŠÍ RECEPT NA UTROGESTAN, ZEPTALA JSEM SE JESTLI MI TO NAPÍŠE I MŮJ GYNEKOLOG, ŽE JSME Z LÍPY, NO A ONA ŘEKLA, ŽE JO, AT SI TAM ZAJDU, ANI SE MĚ NEPTALI JESTLI JSEM TESTOVALA, TED JSEM 25 DC… NO ŘIKÁM SIÁ, ŽE POKUD TO ŠPINĚNÍ BYLO TO UHNIZDOVÁNÍ VAJÍČKA A TO PROBĚHLO V SOBOTU, TAK BY HCG NA TEST JEŠTĚ ASI NEBYLO…
to by mohlo být, ale pokud je to už 14 dní, zdá se mi to dlouho. Vem si-v den ovu IUI, max 3-4 dny než je v děloze a pak max 2 dny uhnízdění. Já bych to prubla, uvidíš, každopádně ti držim pěsti ![]()
Tak si pořád řikám co mělo to špinění znamenat, nikdy v životě jsem to neměla… Jinak pokud to nedostanu tak určitě do těch pěti dnů testnu…
sorry, ale testovat po iui po třech týdnech je pěkná kravina… na stránkách iscare je napsáno, že po et se dá testovat 10. den a po IUI 12. den… tak jako nevím, na co čekat 3 týdny…
Ahoj.
Zase sem koukla kvůli Harper a já po IUI měla testovat za 14 dní - a test od nich jsem nedostala.Ten jsem dostala při ivf..
Jinak jako být tebou Harper já už bych testovala,máš nejvyšší čas.Můj názor.. ![]()
holky, tak se asi sekla, ale vážně tam jsou napsané tři týdny…
harper - já jsem měla v papírech na iui psané taky 3 týdny,a to jsem byla na iui loni. Ale nemusíš se řídit přesně tím co máš psané v papírech, testování není škodlivé
.Medikace je něco jiného,samozřejmě. Klidně testuj už teď. Držím palce,aby to bylo to uhnizďování.
A neboj, taky jsem byla vylekaná ze všeho.
Korin já vím, že se tím nemusím řídit, jen se bojím, že to tam třeba nepíšou jen tak, že každá jsme jiná a někdy může být test negativní a za pár dní už pozitivní, četla jsem tu na jedné diskuzi, že se holkám takhle brzy nic moc neukazovalo, spíš za týden či dva po vynechání a nejsou ani vyjímky kterám třeba až v druhém měsíci… Myslíš, že když testnu a bude negat., že je to prostě opravdu tak?
já myslím, že pokud bude test po 14-ti dnech negativní, tak bohužel asi miminko čekat nebudeš…ale ještě je rozhodující krev..HCG z krve..
harper -jak píše Val.Po 14 dnech už by mělo být jasno,ale výsledky z krve jsou pokaždé nejobjektivnější. Po iui jsem žádnej test z géčka nedostala, jen po ivf. A mezi námi,testy z géčka nejsou moc citlivý, je lepší si koupit v lékárně.Mamatest, citlivost 10.
harper, já teda mám stejnej názor, jako holky. Nemůžeš to brát podle vynechání. Já měla pozit test 6.den po embryotransferu, tak když budu počítat tu cestu vajíčka do dělohy, tak max po 10ti dnech to musíš mít pozitivní. Vem si že i normálně mají holky 8 den po ovu už slabě pozitivní testy…
ale je to samozřejmě na tobě, já jsem takovej testovací maniak, takže asi tak ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.