Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
hele tak já mám těch testů jenom 9 a poslední 14.den ten genneťáckej, takže jsem hooodně slabej vodvar
![]()
No a já očekávám další nějakej testík
, takže, kdy si ho uděláš?
Holky, tak jsem našla super článek kdy se vajčko uhnizduje, je to 5-11den cyklu a je tam i kdy testovat…
Příspěvek upraven 04.10.11 v 08:45
a co to má společnýho s tebou? Ty jsi po iui, takže tyhle věci úplně vynech, je to kravina. Pokud nemáš 14 dní po iui pozit test, už ani nebude ![]()
v tý tabulce máš hladinu hCG od oplodnění, takže ty máš jako den oplodnění den, kdy ti dělali IUI. Takže patříš do toho druhýho řádku, pokud je to 14 dní. Já měla po 14 dnech hCG 888 a za dalších 5 dní 9972. Takže opravdu pokud jsi, tak je test už pozitivní. Jde o to, že si oddaluješ utrogestanem zbytečně cyklus, chápeš?
No tak s tím utrogestanem to ti řekl doktor?, dává se i na srovnání cyklu a menstruaci v žádném případě nebrání, pokud nedošlo k oplodnění MS normálně dostaneš…
jsem zdravotník, nikdo mi nic řikat nemusel. Vím moc dobře na co se používá utrogestan, je to to samý, jako duphaston.
Nebrání vyloženě ms, ale když ho bereš takhle v kuse na pár dní si to oddálíš a ne každá to přez něj dostane. Záleží na tvém hormonálním profilu, atd. Ale už ti to psala i val, tak se nečerti. Je to tvoje věc, kdy budeš testovat. Třeba to dřív dostaneš a ani na test nedojde a nebudeš to muset řešit. ![]()
Dala jsem to tam spíš kvůli tomu uhnízdění, že je tam po oplodnění 5-11 den, tak to by právě sedělo na to moje špinění 10-11 přesně taky na hodinu nevime kdy k ovu. došlo, no a když se právě někomu uhnízdí kolem toho desátého dne tak až pak začne vylučovat hcg čili těhot. test vyjde brzy těm co se uhnízdilo kolem toho pátého dne brzy a těm co až později je lepší po tom týdnu. Proto píšou testovat po třech týdnech, je pak 100% jistota…
s tím utrogestanem to mohu já jen potvrdit.Mě vždycky ms oddálil a přes něj bych ms nedostala. Dostala sem ms na čas jen po prvním ivf,ale to je taky tou brutální stimulací co do sebe pícháš. Po OPU utrogestan předepisujou také.
Zkoušela jsem si tu kalkulačku, kdy nejdříve testovat je to podle délky cyklu a kdy byla ovulace a vyšlo mi, že první test bych měla dělat zítra…
Vy my dáváte holky, jsem to nevydržela a volala do G, tak mi bylo řečeno, at utrogestan beru pořád, dnes jsem si ho vyzvedla u své GYN, už mi došel. Že mám napsáno testovat až po třech týdnech a že to tam nemám napsáno jen tak a každá tam prý můžeme mít napsáno uplně jindy kdy testovat, protože se to u jednotlivích případů liší. at prej vydržim, že každý den tam hraje roli…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.