Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
jo, myslela jsem KET, promin, špatně jsem to napsala… Hmm, tak to holky nebudu řešit a prostě necháme zavést jedno. Dr. mi řekla, že tam měli paní co měla malou dělohu tj. infantilní typ dělohy a ta pokaždé otěhotněla, ale donosila až na sedmý pokus, každým potratem se prý děloha zvětšuje, byla jsem z toho hotová, ale když mi dělala ultrazvuk, tak se jí tak malá nezdála, no tak budu doufat, že to tak hrozné nebude… Mě to zjistili při laparoskopii.
tak to asi taky není optimistické tohle slyšet, ale duležité je že se chytí.Tak snad budeš mít velkou urodu, aby si měla víc šancí, hlavně když budeš mít něco v zásobě, budeš i klidnější, teda já bych aspon byla ![]()
No, tak za tu větší zásobu se modlim… Ale nevim, nevim, mám nízké AMH…
Ahoj Harper - holky mají pravdu, řiď se tím ci poví embrioložka. Mluvila sem s ní celkem nedávno HA jsme také chtěli,ale vymluvila mi to - dost to znělo přesvědčivě. Oni ho v gennetu moc nedělají, dělá se jen starším matkám nebo po IVM,kdy jsou obaly embryjek tužší. K mražení - nás se moc netýkalo,neměla sem tolik materiálu,ona my vysvětlovala,že pokud něco zbude tak mražej skutečně jen ty kvalitní aby přežili následné rozmražení.
A do redukce bych rozhodně taky nešla!!!Je tam velké riziko potratu.
Takže rozhodně embrioložce věř!!! O embryích je lepší se poradit s laboratoří než s doktorem - skutečně!
HARPER píše:
No, tak za tu větší zásobu se modlim… Ale nevim, nevim, mám nízké AMH…
Jé, Korin, tak to je krásný, gratuluju, ani nevím jestli už máš po ET?
já se přidávám k názoru Korin, já jich měla naopak hodně 35 a zustalo jich 5 a ani jedno se nechytlo.TAkže raděj 2 kvalitní než 10 nekvalitních ![]()
Ono když nebude transfer tak ti tenhle pokus nebudou počítat. Když to nevyjde budou zjišťovat proč se tak stalo pošlou tě na další vyšetření a tak podobě.
ještě taková jedna věc na zamyšlení. V současné době je v návrhu pro asistovanou reprodukci,když bud etransferované jedno embrio měla by pojišťovna hradit pokusy čtyři. zatím je jen tenhle návrh, i když někde už říkali o pěti,ale to je zatím jen úvaha. V návrhu je to první co jsem napsala. Zjistila sem to tady na miminu v nějaké poradně kde doktorka odpovídala na nějakej dotaz jedné uživatelky.
HARPER píše:
Jé, Korin, tak to je krásný, gratuluju, ani nevím jestli už máš po ET?
Korin, tak držim moc palečky! Jinak já jsem o tom četla, že je chtěj zavádět poze jedno, ale bude hrazeno šest pokusů, asi se to teprve ujasnuje…
Nemi, tak to je mazec, můžu se zeptat co ti pak k tomu řekli?
HARPER píše:
Nemi, tak to je mazec, můžu se zeptat co ti pak k tomu řekli?
Ahojík holky,
Sestramona díky, nevěděla jsem jaký to je protokol.Ještě,že tě tu náme.
Už aby přišla ms a mohli jsme se do toho pustit…
Kořinkovna tak držím vše co mám ![]()
Ahoj děvčátka,hlásím se po delší době…nemám PC a musím chodit k pubertákovi a ttomu se toc nelíbí
Byla jsem 10.10.11 v Gennetu an akontrole po hyrolaparoskopii…myslela jsem,že bude ten KET,ale s tou endometriozou avšim možnym určitě ne
Dostala jsem na 4 měsíce HA a bez přestávek na MS ji budu brát.Potom vysadím a dostanu Anopyrin,Clexan,Prednison,Estrofem, Utrogestan a v přirozeném cyklu snad KET.Každopádně budu muset prodloužit mražení miminek,protože to bude víc než rok po zamražení.Každopádně jsem řikala doktorovi,že jsem před třema rokama přišla do Gennetu relativně zdravá a ted nemám vejcovody,mám endošku a srůsty a polypy a myomy a bůhví co ještě
Je mi z toho tak nějak…podivuhodně,ale jinak vše OK,jen u čubiny zjištěna silná alergická reakce a bere také prednison ![]()
marti-v pohodě, to by ti napsaly i ostatní, co to mají za sebou ![]()
tak držim pěsti, ať už ti přijde ms a můžeš začít se stimulací ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.