GENNET Liberec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2736
18.2.13 19:59

@Mončina Mony 4 den jsou to Moruly a 5 den by to měli být blastocysty. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
18.2.13 20:02

@Danny001
Tak je to, máš pravdu. Do 4 dne to jsou moruly a od 5 dne to jsou blastocysty.
By mě zajímala statistika úspěchu otěhotnění morul a blastocyst? Se na to zeptám při další konzultaci u dr. Mokré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
18.2.13 20:05

@Mončina to netuším. Mě bylo divný že mi 5 den vložili jednu blastocystu a zamrazili 4 moruly. Ta jedna blastocysta se na chvíli chytla. Pak KET těch 2 morul jedničkové kvality to bylo to biochemické a pak KET 2 embryí co se z nich stačily vyvinout ty nejlepší blastocysty a prd velebnosti. Ani duch :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
18.2.13 20:14

@Danny001
Mě právě nikdy neřekli v jakém to jsou vývoji. Jen jsem to věděla z toho co jsem si přečetla, že staré 4 dny to jsou moruly a starší jsou blastocysty. tobě to řekli?
No asi vkládaj to silnější a to byla blastocysta a rychlejší ve vývoji. Tohle fakt netušim. A tys tedy měla 5 den moruly?
On ti každej řekne něco jiného jestli je lepší zavést morulu nebo blastocystu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
18.2.13 20:18

@Mončina to mi trochu vadí na Gennetu že s tebou nemluví embryolog. 5 den jsem měla 1 blastocystu a 4 moruly. U prvního KET ty 2 moruly rozmrazovali ráno a tak zavedli moruly a u 2 KEt je rozmrazili večer a do rána se z nich staly blasty. Ale proč tento postup. Jen by mě zajímaly ty informace proč jednou večer jednou ráno :nevim: Ale je to jedno. Není z toho nc, tak teď zase budou nervy co dál. Navíc prý nepotřebujeme ani PISCI. Tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
18.2.13 20:26

@Danny001
Harper měla u IVf před transferem embryoložku a řekla jí vše o vývoji a dělení morul a blastocyt. Jí teda zůstali dvě moruly a z toho se chytla jedna a je z ní krásná holčička Sofinka.
To jsem teda netušila, že jí informace sdělovala embryoložka, to mi řekla nedávno. Jinak by to byl fajn, kdyby to sděloval embryolog a dr. mlě pak čas a klid na odběry a transfery a nemusel by běhat po pokojích a info sdělovat.
S tím, že nepotřebujete PICSI je taky zajímavá informace. A ptala ses na to, jak je to možný když v Gennetu dělali PICSI a tady ti stačí ISCI? To by mě taky teda zajímalo jakto. No já bych se ptala jak divá! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7158
18.2.13 20:53

@Mončina jj, přesně tak, já měla před transferem na pokoji embrioložku, řekla nám, že máme dvě krásný moruly… Byly čtvrtý den prodloužené kultivace, podařilo se metodou ICSI oplodnit jen tyto dvě a zůstali obě do transferu… No a chlap jí ukecel i na foto, takže je mám vyfocené… sice na obyč. papíře z kopírky, ale mám :dance: Ale která z nich je Sofi, netuším… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
18.2.13 21:00

@Mončina Teď už embryolog nekomunikuje s pacientama. Asi nějaký nový pravidlo. :nevim: Prý jsme oba zdraví a i speriogram dopadl dobře a i to DN Takže prý to není potřeba. PISCI se dává prý právě v případě, že je hodně špatné to DNA. Říkala jsem, že pokud mi to byť jen o 1% zvýší šanci, že ho chci. Tak prý pokud ho budu požadovat, tak mi ho udělají, ale šance mi to nezvýší. Ale že o tom se mám poradit pak na pohovoru s embryologem. Tak jsem na to zvědavá jaký bude ten pohovor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
18.2.13 21:02

@HARPER to je super fotka :) A je neuvěřitelný že z toho je Sofinka z takový tečky :mrgreen: Nechápu proč už embryolog nemůže podávat informace. Je to škoda. Já mám jen nějaký malůvky embryí a vždy mi řekli jen že jsou pěkný. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
18.2.13 21:10

@Danny001
Já myslela, žes embryoložku zažila? Tak třeba napsat někam do Gennetu a říct, že by to pro pacientky bylo lepší a byly by více informované.
Já mám vývoj embryjí ode dne odběru po zavedení. Ale v jaké fázi se zrovna nachází to jsem také nevěděla. Vlastně jsou i očíslované a to je kvalita embyjí. Mě zavedli jedno jedničkové kvality a druhá morula byla mezi 1-2 kvality.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7158
18.2.13 21:27
@Danny001 píše:
@HARPER to je super fotka :) A je neuvěřitelný že z toho je Sofinka z takový tečky :mrgreen: Nechápu proč už embryolog nemůže podávat informace. Je to škoda. Já mám jen nějaký malůvky embryí a vždy mi řekli jen že jsou pěkný. :)

Já otěhotněla v říjnu 2011 no a to že už embriolog nechodí jsem se dozvěděla od Mončiny, ale zase ted prý chodí dr. já jsem viděla dr. až na sále.. No a ta tečka mi ted spinká v postýlce a začíná být pěkný číslo… :mrgreen: Byli jsme Sofi i v Gennetu ukázat, domluvili jsme si s dr. Mokrou na chviličku schůzku…Byla moc ráda, že jsme přijeli ukázat ten krásný výsledek jejich práce… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
18.2.13 21:32

@Mončina @HARPER Holky ono je to nakonec jedno jestli máte morulu, blastu nebo 8 buňečný embryjko. To důležitý je ten výsledek. Sofinka je nádherná. Monča se teĎ přidá k těhulkám a já doufám pak už konečně taky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
18.2.13 21:42

@Danny001
Sofinka je krásnej smíšek. Je to spokojené miminko.
Jasně, že důležitý je výsledek a nezáleží jestli je to morula, či blastocysta.
A těhu budeš na to vem jed! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2736
18.2.13 21:43

@Mončina Už ho hledám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7158
18.2.13 21:53

@Danny001 jj, držíme moc palce, určitě ti to taky vyjde :hug: Já sice otěhotněla hned po prvnim IVF, ale měla jsem nervy celé těh. zjistili mi infantilní (neboli dětský) typ dělohy a mohla jsem kdykoli potratit, nebo aspon tak mi to dr. řekla, prý měla pacientku s tímto typem dělohy a ta třikrát potratila, než donosila dítě, každým těhotenstvím se jí děloha zvětšila a pak se to podařilo, ale ty potraty nebyli někdy na uplném začátku těhotenství a to muselo být hrozné, takže mě to pořád děsně strašilo, že to moje děloha taky nezvládne… Dokonce mi nechtěli ani zavéct dvě embria, ale když byli jen dvě, tak dr. svolila… ale obě by asi moje děloha nezvládla, kdyby se chytli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.