Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@HARPER @Petra Z
Holky já už dvě noci nemůžu spát! to je mazec. A to mi dnes miláček řekl, že jestli zítra bude takové počasí jako dnes tak se nikam nejede!! No já prostě jedu za každou cenu! Se chci už v klidu vyspat
Moni já si nechala vždy nabrat krev v lípě u moji dr. Zaplatila jsem to ale pořád lepší než jet do prahy. Takže to je taky řešení kdyby bylo fakt hnusně
@Petra Z Peťul já tam musim jet tak jako tak pro ty recepty, víš. Takže cesta mě nemine. To mě to neva, miláček je „hysterka“ a nechce jet když bude chumelit.
@Mončina já když jsem si volala o výsledky, tak mi řekla, že je to pozitivní, tak mi pogratulovala a já jsem se zeptala jaká je hodnota a tak mi jí řekla 554 HCG.
Ahojky, pres dva tydny tehotna, moje hcg 834,6.je to v poradku? Dekuji za odpoved
@dadysek84 Jo, je to OK, mě řekli, že jsme měla hodně vysoké, při screeningu se mě dr pořád ptal jestli jsem nečekala dvojčata…
Díky tomu mi pak vyšlo i zvýšené riziko na nějaké ty vady dítěte… Ale vše bylo OK, Každá jsme jiná a nemusíme být zrovna tabulkový a přitom je všechno vpořádku… ![]()
Holky trošku vás pobavím
![]()
Byla jsem objednaná ke gynekologovi na prohlídku.
Nečekaně sestřička volala, že jsem byla přesunuta na ten den ráno v 9.30hod. Jelikož cesta tam trvá 35 minut, opravdu jsem neměla moc času nazbyt.
Jako většina žen v těchto případech, i já si velmi potrpím na hygienu při takovýchto návštěvách, ale bylo jasné, že dnes ráno nebudu mít šanci. Rychle jsem vběhla do koupelny, strhla pyžamo ze sebe, namočila ručník, co ležel vedle umyvadla, umyla jsem se jím tam dole, aby jsem byla tak nějak prezentovatelná, hodila ručník do špinavého prádla, hodila něco na sebe a utíkala k autu.
V čekárně jsem byla jen pár minut, když mě zavolali dovnitř. Jak to už bývá, vyhupla jsem na stůl, otočila tvář na druhu stranu místnosti a předstírala, že jsem někde jinde. Proto mě trochu překvapilo, když gynekolog pronesl: „Dnes jsme si dali na sobě extra záležet, že ano?“ Neodpověděla jsem.
Zbytek dne proběhl jako vždy.
Když přišla moje 7-roční dcera ze školy, tak šla do koupelny a ptá se: „Mami, kde je můj ručník?“ Říkám jí: „Je ve špinavém prádle, vezmi si ze šuplíku čistý.“
Ona na to: „Ne, potřebuji ten, co tu byl dnes ráno - schovala jsem si do něj všechny svoje třpytky!!!“
Hodnoty na začátku těhotenství a její vývoj:
Od početí
Od PM
(mIU/ml)
7 dní (1. týden)
3 týdny
0 - 5
14 dní
28 dní (4 týdny)
3 - 426
21 dní
35 dní (5 týdnů)
18 - 7,340
28 dní
42 dní (6t)
1080 - 56,500
35 - 42 dní
49 - 56 dní (7-8t)
7,650 - 229,000
43 - 64 dní
57 - 78 dní (8-11t)
25,700 - 288,000
57 - 78 dní
79 - 100 dní (11-15t)
13,300 - 253,000
17 - 24 týdny
Druhý trimester
4060 - 65,400
Od 25 týdne
Třetí trimester
3640 - 117,000
@dadysek84 a nejsi určitě přes 2 týdny těhotná…počítá se to podle poslední MS…tak myslím, že jsi víc ne???
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.