Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Virgina123 píše:
Holky moc dík. No mne bylo 35. Zatím ale jsme u Dr kočího který řeší manžela, zdali vůbec něco. Protože jsem věděla že je problém u něj na rady zdejší jsme začli opacne a to imuno u prof Ulč gallove. Muž má azoo a kočí, kam ho prof Ulč a poslala mu dal v malé míře na zkoušku hormony. Zda se něco objeví, nic mu nejde ven, takže dop je M/T z Plzně. Teď uvidíme za nec tři mes má jít na ko spg ke Kočímu a mezitím mu vezme krev. No a pak bych asi měla do toho genettu. Takže myslíte že se to kolečko může rozběhnout současné, že kdyby nebyly ještě výsledky od kočího manžela a já do Plzně v březnu zda se mi srovnal náznak Apa mužem absolvovat třeba genetiku a imuno v genettu. Nevím zda není lepší tam jít s tím že už víme na čem jsme
Ale je fakt že roky a měsíce letí
Snažíme se skoro tři roky. V minulosti s první partnerkou byl muž dvakrát na ivf a nevyšlo jim to. To měl asthenozoo a teď když jsme se odhodlali verdikt azoo.
Rozhodně bych si zatím vyběhávala vyšetření v Gennetu. Ono jich je docela dost. Není čas ztrácet čas. Co řešit už máte. A zkus tu Jarošovou nebo Langerovou, ty jsou nejosvědčenější. Nejvíc dětí je tu rozhodně od nich ![]()
@MartinaCV
Tak já zkusím asi tu Langerovou. Mne právě zjišťovala kamarádky známá co tam pracuje úspěšnost lékařů tam a rikala, že nejvíce je úspěšna vykysala a pak ta Langerová jak píšete
Ale dle státistik vyloženě genettu je nejlepší vykysala nb tak nějak ![]()
@Virgina123 píše:
@MartinaCV
Tak já zkusím asi tu Langerovou. Mne právě zjišťovala kamarádky známá co tam pracuje úspěšnost lékařů tam a rikala, že nejvíce je úspěšna vykysala a pak ta Langerová jak píšete
Ale dle státistik vyloženě genettu je nejlepší vykysala nb tak nějak
To tedy docela koukám.. ale je fakt, že já vycházím jen z úspěšnosti o níž se dozvím tady v této skupině a nebo od známých, kterým jsem Gennet doporučila. A to je Jarošová a Langerová. Ony dvě spolu asi i hodně komunikují.
@Virgina123 Tady to sleduji tři roky. Vykysalá se tu tedy fakt téměř nevyskytla.
@MartinaCV
No právě pořád váham protoze jsem tu toho na mimi už taky dost načetla a nikde moc kladně zmiňovaná nebyla.
Jen snad že je silene nepříjemná ![]()
@Virgina123 ahoj a nestálo by za úvahu mít darované spermie? Pořád to bude z půlky vaše dítě. Takhle mi přijde, že jen ztrácíte čas. Zvlášť pokud bys chtěla děti dvě…
@Virgina123 píše:
@MartinaCV
No právě pořád váham protoze jsem tu toho na mimi už taky dost načetla a nikde moc kladně zmiňovaná nebyla.
Jen snad že je silene nepříjemná
Jo, vzpomněla jsem si. Kamarád nemá vůbec žádné spermie, tak byl na nějaké operaci a vyndali mu jich pár odněkud uvnitř.. Našli jich snad kolem 10ti. Má z nich už dvě děti ![]()
@MartinaCV Ahoj, kolik davas, prosim te, Laurince UM? My konecne naucili dite na UM misto kravskeho mleka, nepije tedy nic jineho a vypije cca 100ml ke kazdemu jidlu, takze 500ml denne, tak nevim, zda to neni moc. Ale jsem rada, ze konecne pije to, co ma. Vody si cucne velmi sporadicky.
@Virgina123 ahoj,jsme na tom v podstatě stejně. u mě je teda vše v pořádku a přítel má azoo. Když jsme jely poprvé do gennetu, tak jsme vezly pouze první výsledky spg, kontrolní nás teprve čekal. byly jsme u dr Langerové a ta řekla že to nevadí, že stejně dělají spg znovu v gennetu, prý můžou být výsledky odlišné. přítel byl na spg 3× a pořád měl azoo, tak podstoupil chirurgický zákrok a nic. Musely jsme mít dárce a teď máme skoro 3 měsíčního syna. ať určitě partner zákrok podstoupí ať víte na čem jste.
@Cuddy píše:
@MartinaCV Ahoj, kolik davas, prosim te, Laurince UM? My konecne naucili dite na UM misto kravskeho mleka, nepije tedy nic jineho a vypije cca 100ml ke kazdemu jidlu, takze 500ml denne, tak nevim, zda to neni moc. Ale jsem rada, ze konecne pije to, co ma. Vody si cucne velmi sporadicky.
Ahojky, dáváme 3 - 4× denně a vypije tak 210 ml na to jedno pití. Pije UM po probuzení, pak při usínání kolem oběda (s odstupem od oběda), večer a pak když jde spinkat večer, dáváme noční Nutrilon. 4× je to když ponocuje. Jinak to často vyjde jen 3×. Jinak pije hodně sama během dne Rajec vodu z flaštičky. Líbí se jí pít z tohoto typu lahve. UM pije normálně z lahve s dudlíkem. Teď zkoušíme dávat do té lahve od vody Rajec bylinkový dětský čaj, když ji baví tahle lahvička. Čepici nasazoval tatínek ![]()
@Cuddy Tu vodu Rajec dostala na hraní. Blbla s ní, dělala bubliny a postupně se naučila ji pít. Vypije jednu celou denně.
@pajka29
No když mu dělali poslední spg v Plzni prej tak byla jedna venku a špatná točila se dokola. No tak byl na sonu a uvnitř prý nějaký jsou. Tak dostal nějaký hormony pomalu a uvidí se za pár týdnů z krve co se zmeni dávkování
A pak zda něco bude a nebo operace
No po pravdě jsem se o dárcovských ani nebavili. Já bych to snesla ale co manžel to nevím. Pořád doufá v dítě svoje asi
A dítě já už jedno mám je mu devět z předešlého manželství tak děti dvě určitě ne. Stačilo by nám jedno společně ![]()
@pajka29
A nestal by taky ještě za to ten kočí třeba v budoucnu? Sice je drahý ale reference jsou fakt skvělý a že skoro vždy najde a léčí i muže ne jen zeny
Každopádně moc gratuluji k prckovi. Jak to přítel dává? Já po pravdě nevím jak by to muž dal ale já bych nebyla proti myslela jsem že mám s dětmi vybráno ale asi jsem se pletla a prcka bych ráda.
@Virgina123 no byly jsme s toho oba špatní, ale teď pohoda, bere to tak jak to je. má ho rád. sice ho nesplodil ale i tak je to jeho syn. dokonce se nám i povedlo, že budou spolu slavit narozeniny i svátek. jméno jsme daly po příteli, narozeniny má 9 října a já termín měla 20 října, ale rodila jsem přirozeně 9 října, takže měl přítel krásný dárek.
@MartinaCV Tak to snad nedavam moc. Treba nam konecne zacne to dite rust ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.