Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
MartinaCV
Taky mě poslal do CUBE, údajně je tam výborná embryoložka ![]()
@MartinaCV Ahoj Marti, jojo, přesně jak říkáš. Začínám z toho být fakt zklamaná. Jinak o PFC jsme taky uvažovali, protože mi to doporučovala kamarádka. Vstupní konzultaci si tedy účtujou 1500,–, tak na to jen bacha. Jinak výsledky opravdu mají. Říkala mi, že je tam prej super embryolog. No tak uvidíte ![]()
@jezz1e píše:
MartinaCV
Taky mě poslal do CUBE, údajně je tam výborná embryoložka
To PFC je na tom podstatně lépe, projdi si recenze těch, které v tom centru skutečně byly a mají reálné zkušenosti. Ať se rozhoduješ na základě opravdových zkušeností. PFC má nejlepšího embryologa v zemi, byl u zrodu ICSI. Objednací termíny asi tři měsíce, to odhaduju z toho, co psaly holky. Já jsem se pozeptala na metody, na co sází, aby vítězila kvalita nad penězi a přesvědčilo mě to. Koordinátorka je moc milá. Líbí se mi ten individuální přístup, to považuju za něco, z čeho slevit nelze, i když chápu, že ne každému se zadaří, nicméně těch s dobrým výsledkem nějak do diskuze píše většina.
@mzk píše:
@MartinaCV Ahoj Marti, jojo, přesně jak říkáš. Začínám z toho být fakt zklamaná. Jinak o PFC jsme taky uvažovali, protože mi to doporučovala kamarádka. Vstupní konzultaci si tedy účtujou 1500,–, tak na to jen bacha. Jinak výsledky opravdu mají. Říkala mi, že je tam prej super embryolog. No tak uvidíte
Jo jo, vím o tom, ale to je pakatel v tom poměru „cena/výkon“
O embryologovi vím. Buňky embryí posílají do Repromedy, jedna má známá, která se věnovala selekci CARů kvůli laboratořím, tu Repromedu zmiňovala. Ještě se na to zeptám.
@MartinaCV Je to v tomhle případě pakatel, to máš pravdu. Bez problémů bysme to zaplatili, ale najednou přišel nápad s Jarošovou a Gennetem, tak jsme konzultaci zrušili. Jen mi přišlo fajn Vám o tom radši napsat, ať není člověk zbytečně překvapený ![]()
@mzk píše:
@MartinaCV Je to v tomhle případě pakatel, to máš pravdu. Bez problémů bysme to zaplatili, ale najednou přišel nápad s Jarošovou a Gennetem, tak jsme konzultaci zrušili. Jen mi přišlo fajn Vám o tom radši napsat, ať není člověk zbytečně překvapený
Jj, kdo to neví, bude za tuhle informaci rád
![]()
@MartinaCV PFC patri urcite mezi uspesna centra, jen tam bylo vždy to docela velke negativum a to, ze je to nejdrazsi centrum (dvoj az trojnasobne ceny oproti Gennetu), takze je nutne pocitat hlavne s timto..kdo nemusi resit, tak supr ![]()
Ahoj holky, máte některá aktuální zkušenosti s dr. Černým v Gennetu? Včera se mi tam po asi dvou hodinách podařilo konečně dovolat a máme k němu termín na půlku října.
Gyndařka mi zatím doporučila inseminaci, poslala mě do Cube, na tahle velká centra se vůbec netvářila, že mě budou rovnou tlačit do věcí, které nejsou třeba, že neradi dělají IUI kvůli penězům apod. Jenže Cube nemá smlouvu s mojí pojišťovnou, nebo jen nějak částečnou. A z těch dalších center v Praze se mi dle recenzí zamlouvá Gennet asi nejvíc. Jen teda ta čekačka.:zed: Jak moc si tam potrpí na individuální přístup (nemyslím teď, že tam „můj“ doktor musí být pokaždé, i kdyby to bylo v neděli - spíš právě to, že mě nebudou tlačit do kdo ví čeho,…)? V některých diskuzích jsem tady četla, že se to tam v tomto směru hodně zhoršilo? Ale ono je to asi jak komu co sedne.. ![]()
@jezz1e píše:
MartinaCV
Taky mě poslal do CUBE, údajně je tam výborná embryoložka
Já Cube sledovala nějakou dobu a moc mě nepřesvědčilo. Mám pocit, že se jim tam hodně střídají doktoři, to o ničem dobrém nevypovídá.
@veveruse78 píše:
@MartinaCV PFC patri urcite mezi uspesna centra, jen tam bylo vždy to docela velke negativum a to, ze je to nejdrazsi centrum (dvoj az trojnasobne ceny oproti Gennetu), takze je nutne pocitat hlavne s timto..kdo nemusi resit, tak supr
Taky jsem slysela. Na druhou stranu kdyz ctu ty pribehy holek, co kde absolvovaly a nic z toho a v PFC pak dite nebo rovnou dve na prvni dobrou, tak nad penezmi mnohe mavnou rukou. A to si berou pujcky apod.
Me v tomhle vzdy zajima hlavne kvalita, i kdyz z rodicaku nezaplatim IVF nikde. Sednuti s doktorem, usiti stimulace na miru a peclivy pristup, jsou pak v konecnem dusledku k nezaplaceni. A kdyby slo jenom o penize, cert to vem. Ale co ty leukemie a jine hruzy po tolika zmrvenych opakovanych stimulacich? Jako kdyz ctu, ze se odebrala nezrala vajicka, nebo je pred stimulaci na vajecnicich 15 folikulu, nastartuje se jich polovina a dalsi polovina se zastavi po dvou dnech stimulace a lekar neslysi nazory pacienta, nema cas a nereaguje a v jinem centru pak dvojcata na prvni dobrou, tak je asi neco spatne.
@MartinaCV no tak jasne, ja teda znam i 2 holciny, co tam prave s touto „nadeji“ presly a nedopadlo to ani tam. Když ti to samozrejme dopadne, tak nad penezmi mavnes rukou, když ti to tam několikrát nedopadne, tak uz tou rukou nemavnes…
@veveruse78 píše:
@MartinaCV no tak jasne, ja teda znam i 2 holciny, co tam prave s touto „nadeji“ presly a nedopadlo to ani tam. Když ti to samozrejme dopadne, tak nad penezmi mavnes rukou, když ti to tam několikrát nedopadne, tak uz tou rukou nemavnes…
Jo jo, je mi jasne, ze nejde zaridit, aby se to povedlo vsem a taky se to kolikrat povede i v mizernem centru. Ja slysim na individualni pristup, na to, ze ma doktor cas se stimulaci venovat, ze se udela maximum pro uspech, ze byznys neprevysi lekarske poslani. Nevysetrovani jednoho embrya, kdyz jine neni a je na to narok, tlaceni do transferu cerstvych embryi kde je o jejich zivotaschopnosti pochybnost, a to v jakekoliv situaci a veku bez zohledneni individualnich moznosti a podminek, tlaceni do transferu embrya, kdyz dalsi dve jdou na pgs, to je vse o tom, ze si centrum chce predevsim vydelat na zpoplatnenych transferech, byt embryi treba s Downem. No a co, tak pak kdyztak pujde na revizi a sem znovu.
Ahoj zeny, jsem pacientkou lbc gennetu a vypada to, ze si uz se mnou moje doktorka nevi rady… Chtela bych zkusit konzultaci v pha gennetu. Myslite, ze maji stejne lecebne metody, kdyz je to jeden koncern, nebo co doktor to jine leceni?? Diky.
@Satty Ahoj, taky jsem z Liberce. Když mi Mudr. Mokrá řekla : „paní …, já už nevím, co s vámi“ tak mi bylo jasný, že je nejvyšší čas změnit kliniku. Při Ketech mi cpala pořád estrofem a přerůstala mi sliznice. Kdybych to věděla dřív a šla do ketu v přirozeném cyklu, tak už nejspíš dítko mám.
Začala jsem jezdit na Letnou, ale IVF nás teď teprve čeká. Jak holky píšou, je tu ale velký rozdíl v kvalitě doktorů, tak si vyber někoho schopného.
A taky je na Praze dobré, že tu dělají metodu Macs (selekce spermií) ta v Liberci zatím není. Ostatní metody jsou stejné a i za stejné peníze. Pokud jsi měla krátký protokol, můžou ti na Letné doporučit dlouhý (jako mně)a jiné léky. ![]()
@barevnakvetinka píše:
@Satty Ahoj, taky jsem z Liberce. Když mi Mudr. Mokrá řekla : „paní …, já už nevím, co s vámi“ tak mi bylo jasný, že je nejvyšší čas změnit kliniku. Při Ketech mi cpala pořád estrofem a přerůstala mi sliznice. Kdybych to věděla dřív a šla do ketu v přirozeném cyklu, tak už nejspíš dítko mám.
Začala jsem jezdit na Letnou, ale IVF nás teď teprve čeká. Jak holky píšou, je tu ale velký rozdíl v kvalitě doktorů, tak si vyber někoho schopného.
A taky je na Praze dobré, že tu dělají metodu Macs (selekce spermií) ta v Liberci zatím není. Ostatní metody jsou stejné a i za stejné peníze. Pokud jsi měla krátký protokol, můžou ti na Letné doporučit dlouhý (jako mně)a jiné léky.
Ahojky, jeeje to si asi budu muset precist tech 2000 stranek, abych vydedukovala, kdo z doktoru bude kvalitni
Taky chodim k Mokre. Uz jsem z toho na palici
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.