Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Monchichik píše:
@Kfětoslava Gotta jsem měla dřív ráda, ale vadí mi, že neví, kdy odejít. Už se nedá naživo ani poslouchat. Chápu, že tím žil celý život, ale jednou jít na odpočinek prostě musí a ten nejlepší čas už podle mě prošvihl. Ivana se vdala za idol, prestiž a peníze. Podle mě to neřeší, je ještě relativně mladá, dovolené a vše kolem si v pohodě užívá, do práce nechodí a zajištěná bude do konce života. Je mi teda fest nesympatická, nemám jí ráda od začátku. Rozdíl je mezi nima snad 37 let, to mi přijde fakt hrozný a nechtěla bych to, ani kdyby to byl Brad Pitt.
Souhlasím. S tím, že neví, kdy odejít, to je strašně těžké, je to jeho vášeň. Je to stejné, jako spousta mužů neví, kdy odložit řidičák, protože to už nezvládnou, tak to je. Je to hodně těžký krok, opustit to, v čem celou dobu žil, kdo to dokáže, ten je frajer. Mám poslední CD Hegerové a ta odešla v pravý čas, na tom posledním CD jde už slyšet, jak hodně má stařecký hlas a ač při šansonech to až tak nevadí, tak už sama tehdy naznala, že to už nedá a přitom perfektně vše ještě udýchala, držela rytmus, vše parádní, ale odešla jak dáma.
Podle mě sem tam zalituje, že si nenašla mladšího, ale to podle mě každá, která si najde muže o tolik staršího. Osobně bych jako čtyřicátnice nechtěla být pečovatelka svého starého muže, ale mít podobně starého muže a užívat si života.
@Kfětoslava Já si za sebe taky nedovedu představit, že bych žila s mužem o tolik starším, ale nežijeme s ním my, ale ona. Dovedu si ale představit, že pokud jí jiný muž povahově nevyhovoval, v nikom jiném nenašla takové duševní souznění, oporu, porozumění, prožívání společných zájmů, něhu a já nevím, co ještě by ti mohla říct, že toto upřednostnila před věkovým rozdílem a výhodami aktivního života s mladším mužem. A aniž bych ji chtěla obvinit ze zlatokopectví, to materiální zajištění je určitě taky fajn (pokud teda ve vztahu nejde primárně o něj a je jen takovým příjemným bonusem).
A Gotta taky chápu, hudbě se věnoval celý život, koncertování bylo jeho hlavní životní nálpní, prací, koníčkem. Co by měl dělat? Hnít v ušáku u telky a hudrat na své neduhy? I když nejsem jeho fanynka, obdivuju ho, tak jako každého aktivního seniora, že se snaží žít aktivní život, mít stále nějaké cíle, nějakou životní náplň, dělat to, co ho baví, i když to ze zdravotních důvodů někdy nevyjde. Kéž by takových seniorů bylo víc.
@Hoa Mai No já nevím, jestli si ho poslední dobou slyšela zpívat naživo, to je fakt děs. Se divím, že to sám neslyší, jak už nic neuzpívá, je rád, že vůbec dýchá. A co by měl dělat? No odpočívat, už ho pomalu podpírají, když někam jde, věčně je nemocný, už teď ví, že v červnu bude nemocný a nemůže zpívat, tak proč se nestáhne do ústraní?
@Hoa Mai píše:
@Kfětoslava Já si za sebe taky nedovedu představit, že bych žila s mužem o tolik starším, ale nežijeme s ním my, ale ona. Dovedu si ale představit, že pokud jí jiný muž povahově nevyhovoval, v nikom jiném nenašla takové duševní souznění, oporu, porozumění, prožívání společných zájmů, něhu a já nevím, co ještě by ti mohla říct, že toto upřednostnila před věkovým rozdílem a výhodami aktivního života s mladším mužem. A aniž bych ji chtěla obvinit ze zlatokopectví, to materiální zajištění je určitě taky fajn (pokud teda ve vztahu nejde primárně o něj a je jen takovým příjemným bonusem).
A Gotta taky chápu, hudbě se věnoval celý život, koncertování bylo jeho hlavní životní nálpní, prací, koníčkem. Co by měl dělat? Hnít v ušáku u telky a hudrat na své neduhy? I když nejsem jeho fanynka, obdivuju ho, tak jako každého aktivního seniora, že se snaží žít aktivní život, mít stále nějaké cíle, nějakou životní náplň, dělat to, co ho baví, i když to ze zdravotních důvodů někdy nevyjde. Kéž by takových seniorů bylo víc.
To přece nikdo netvrdí
Tak každopádně je na tom aspoň dobře finančně. To spíš nechápu ženské co jsou se starými pány, kteří mají normální příjmy. Nejspíš jí dřív učaroval, to na tom byl ještě dobře, holt jen dřív zestárl než ona, i když s tím mohla počítat.
@Monchichik píše:
@Hoa Mai , tak proč se nestáhne do ústraní?
Asi proto, že nechce
. Kdy jsem ho naposledy slyšela zpívat nevím, já ho neposlouchám. A nehodnotím kvalitu zpěvu nebo to, jestli se došourá na pódium sám, nebo ho tam donesou na nosítkách. Já jen říkám, že chápu jeho nechuť stahovat se do ústraní a když si může pořádat koncerty, proč by si je nepořádal. Ten, kdo na něj bude chtít jít, tam půjde, kdo ne, nemusí ho vůbec poslouchat. A mě je jeho aktivita sympatičtější, než neaktivita mých příbuzných, kteří jsou o 15 let mladší, než Gott, ale nemají z života žádnou radost.
No, mně osobně Ivana přijde taková,, stará mladá ". Už od začátku na mě tak působí, což ten rozdíl mezi nimi podstatně snižuje. Ať občas lituje či ne, stará se o něj s láskou, má dvě zdravé děti, zajištění pro sebe i je. Tak nějakou oběť přinést musí
já mám manžela staršího o 16let, ale do dědečka má ještě daleko
. Ale Kája prostě dosluhuje a není schopen si to připustit. Měl by se šetřit a být tu pro rodinu a fanoušky odstavit na druhou kolej. ![]()
@Kfětoslava píše:
Zrovna jsem četla, že Gott zrušil na doporučení lékařů koncert k 80. narozeninám. I když si to nechce přiznat a hudba a jeviště je jeho život, ač se stále snaží o rovný postoj a ležérní pohyby, jde vidět, že ho dostihlo stáří. Viděla jsem fotku momentku, jak mu Ivana pomáhá po schodech a řekla bych, že mladá žena pomáhá stařečkovi. Ivana je o něco starší než já a občas mě napadá, jak se jí žilo a žije s tak starým mužem. On je bezesporu zajímavá osobnost, kdo s ním někdy jednal osobně, tak tvrdí, že je to velký gentleman a charismatický člověk. Mě by to ale nestačilo na vyrovnání tak propastného rozdílu. Nedovedu si představit ve svém věku žít s šedesátníkem, natož s osmdesátníkem. Dedukuju, že spolu nejspíše už ani nespí, vzdala se aktivního života v páru, který by ve svém věku mohla vést (výlety, sport apod.) Sice ji zabezpečil i dcery a nejspíše i budoucí děti dcer, ale myslíte, že někdy nemá chvilku, kdy zalituje? Čistě plkací téma, nezávidím jim, kdyby mě chtěl někdo z toho nařknout
Gotta mám ráda, je vždy v talk show vtipný diskutér a zpívá mu to. Ale nechtěla bych být jeho manželka. On dlouho ženám uhýbal a až s poslední ženou vytvořil skutečnou rodinu. Asi nelituje, že se rozhodl plodit ještě po šedesátce, ale asi mu dochází, že možná se nedožije všech významných událostí v životě těch posledních dcer. Ale Charlottka je krásná a celá on ![]()
@Russet píše:
Gotta mám ráda, je vždy v talk show vtipný diskutér a zpívá mu to. Ale nechtěla bych být jeho manželka. On dlouho ženám uhýbal a až s poslední ženou vytvořil skutečnou rodinu. Asi nelituje, že se rozhodl plodit ještě po šedesátce, ale asi mu dochází, že možná se nedožije všech významných událostí v životě těch posledních dcer. Ale Charlottka je krásná a celá on
Obě dcery má moc hezké, ale hodně se mluví jen o starší, druhá vlaje v jejím stínu, myslím, že to má těžší, není to pro sesterské vztahy dobře.
@Kfětoslava píše:
Obě dcery má moc hezké, ale hodně se mluví jen o starší, druhá vlaje v jejím stínu, myslím, že to má těžší, není to pro sesterské vztahy dobře.
Ta mladší je snad nadaná na tanec.
Myslím, že to trochu bere i jako závazek k fanouškům. Pořád je na něj vyprodáno, nechce lidi zklamat.
Jak mu to zpívá, nedokážu posoudit, neposlouchám ho.
Ivana asi ani tak netoužila po aktivním partnerském životě, jako po někom, kdo zabezpečí děti. Mateřství, péče o domácnost a muže je pro ní asi důležitější.
A upřímně Gott ač je o dost starší, pořád vypadá 100× líp než prezident. (A ten si taky nedokáže připustit, že už má být dávno v důchodu.
)
@Kaci89 píše:
Ja nikdy nepochopila,co ty mlady videj na tech starcich.asi penize..me zase nejde do hlavy ten milionar janecek a ma plno bab pritom je hnusnej jak ritni otvor.
Tak Janeček je především na hranici geniality - je to nesmírně inteligentní matematik. Majetek bude spíš někde ve stovkách milionů. Jeho problém je v tom, že zatímco v oblasti matematiky a věd je na špičce, tak v oblasti lidských vztahů a běžného života je spíš neandrtálec.