Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj divny to je tak uvidime zatim na to zkousim nemyslet test si udelam az tak tak 9den od onjekce pokud to nedostanu a uvazovala jsem zda by to bylo vubec mozne a zjistila jsem ze jsem u nej mela ten zakrok v narkoze v kvetna zda to nebude i tim…nevim necham se prekvapit zatim to beru jako hormonalni vykyv at se netesim treba zbytecne snad to nebude nic horsiho pokud to nedostanu do pristiho patku objednam se do frydku
Tak zazrak se nekonal dostala jsem to tak ted doufat ze praha bude mit pak dobre vysledky ![]()
Ahoj holky,
baby to je mi líto, co na to říct… Drž se, zobej tableky a věř v lepší zítřky… ![]()
Hermiono, 3.8. mám kontrolu před KETem, tak snad se dozvím více… Na nemocenskou asi půjdu, jak ne, tak si vezmu dovku… Přijede mi sestra se švagrem a chtěla bych si i s něma jak mi bude dobře někde zajít sednout, no při nemocenské to nejde…
Do práce nemůžu, jsou tam takové stresy, že bych o bobísky měla strach. Kdybych seděla na poště za přepážkou, tak bych asi chodila do práce, ale takhle…
Moc to nedokážu spočítat, kdy ten KET bude, nevím která embryjka mi rozmrazí, zda ty 3-denní nebo 5- denní. Podle toho mi jich dají… Taky musím počítat s tím, že se rozmrazení nemusí podařit…
, i to se může stát.
Už se na bobísky moc těším, už aby byly zase u mě…:oops:
Jak píšeš o tom IVF, asi ti doktor doporučí možná nejdříve zkusit IUI, teda jestli by se to přirozeně napodařilo. Být tebou zkusila bych ji pak alespoň ve dvou cyklech. Jak jste na tom vlastně se spermiogramem? IVF je velice náročné na fyzičku, psychiku, čas a penízky
Ale chápu tě, jaká je vidina miminka silná a člověk už to nechce oddalovat… Ale byla by škoda jít na IVF, pokud by vám třeba stačilo IUI. Věř mi, vím o čem mluvím, ale je to jen můj názor, nemusíš ho brát v potaz… No ale nebudem tu předbíhat, třeba už za měsíc se ti objeví na TT //. To by bylo super… ![]()
Jinak mě je to jedno kde se sejdem, jsem pojízdná…
, takže se kdekoliv dostat, pro mě není problém.. Klidně Arcada, nebo tředa Kosmos, kdyby bylo pěkně, mohly by jsme sedět venku
A manža doučuje, nebo se doučuje
Tak písni kdy to teda spácháme ![]()
V pátek jsem se byla mrknout kamarádce na prcka a holky, měla jsem z toho strach, ale ustála jsem to a malého jsem si fakt užila. Má necelé 3 měsíce a byl rozkošný… Málem jsem ho strčila do kabelky a odešla s ním…
, taký to byl andílek…
Tak bych si přála taky takového. Je mi úplně jedno, co by to bylo, jen aby to bylo naše a už nám doma spinkalo v postýlce,,, tak moc bych si to přála…
Manžovi se taky moc líbil, 2 dny o něm mluvil, jaký byl pěkňoučký,,, tak strašně ráda bych mu dala taky takového… Už čekáme tak dlouho, už člověku dochází síly i víra… vidím na něm jak moc by si ho přál, ale v životě mi ani slůvkem nic nevyčetl, stojí při mě a dží mě nad vodou..
Tak holky pěknou neděli a pište… ![]()
Čaute Holky.
Baby taky mi to je líto, že to nevyšlo.
Ale neboj Praha ti pomůže. Jinak Petro, to víš že dřív zkusím IUI, ale věřím, že snad nám vyjde i normálně otěhotnět. No spermiogram nebyl v Praze nejlepší. Závěr: dnešní nález svědčí k snížené plodnosti muže
Ale chudák tam nebyl ve formě. Byl z toho trochu nervozní a ta dávka byla poloviční jak u Čaplygina. Také mu vyšlo snížené ASA na spermiích. To ani moc nevím co to je. Udajně se to má přeléčit tou sex. abstinencí. Prý to jsou zas nějaké protilátky. Ale teď dobral ten Supradyn, tak snad to pomohlo.
Jinak holky onemocněla jsem. Bolí mě v krku a skoro ani nemluvím. Od zítřka si beru dovolenou a budu se léčit doma. Ať jsem zdravá a ať můžem za ty 2-3 týdny zkoušet miminko. Takže Petro kávu posouvám na někdy jindy, abych tě nenakazila před KETEM. To by ti vážně ještě scházelo. Pak se domluvíme určitě
Těším se. No manžel se chodí doučovat matyku a fyziku, kvůli tomu že v září nastupuje na výšku a je asi 15 let ze školy. Za měsíc mu bude 35 let. Je o 8 let starší
Ale velice si rozumíme a ten věkový rozdíl mezi náma vůbec nějak neregistruji. Už by si moc přál to miminko. Mladší sourozenci ho předběhli. Takže držím ti palečky - ty jo to už je teď v pátek! A jak ti je po těch hormonech? Už ti je lépe? Já v neděli snižuji dávku Prednisonu - konečně už se moc těším. Snad ovulka dorazí co jak nejdříve. Tak se zatím holky držte..Já dnes sedím ještě v práci, ale toatálně mě vše bolí:-( a zítra už radši budu doma. Abych neskončila na antibiotikách, to bychom měli po snažení
A to vážně nechci. Tak zatím papa ![]()
Ahojky holky,
Hermiono to je mi líto, že jsi onemocněla. Nevím jestli je to psychikou, ale sotva jsem to dočetla, tak jsem měla pocit, že mě taky rozbolelo v krku… Ještě jsem došla domů a mamina taky ulehla, tak se jen modlím, ať to od ní nechytnu. Už začínám mít paranoiu, že mě ty bacily dostanou ![]()
No tak to kafíčko posunem, to se nedá nic dělat…
Já už zase nemůžu dožít pátku, už aby byl, jsem zvědavá na tu sliznici, jaká bude a co nového se od doktora dozvím. Ještě jsem se dozvěděla že kolegyně v práci si bere na příští týden volno, zrovna jak máme uzávěrky, tak mi to teda vůbec nepasuje. Potřebovala bych ten KET tím pádem co nejpozději. Ať uzavřu měsíc a pak můžu být v klidu a vzít si to volno. Asi to tak budu řešit, tou dovkou. Marodku bych si nechala vypsat, až jak by to vyšlo. Holky modlím se za to, já už si zase nedokážu představit to zklamání
Začíná mě děsit i můj věk, nikdy jsem nechtěla děti až tak pozdě. Nenapadlo by mě ale, že cesta za dítětem může být tak dlouhá…
A ještě pořád nevidím konce.. ![]()
Jinak Hermiono, myslím, že váš věkový rozdíl není vůbec velký nebo nedejbože na obtíž. Hlavně jak si rozumíte. My s manžou jsme věkově stejně a taky nám to vyhovuje… Tak to je fajn, že se manža rozhodl vrátit do školy. Můj se pro to rozhodnul před cca 6-ti lety a teď ho čeká konečně poslední semestr…
Byly to roky tvrdé dřiny, kdy jsme si po celou dobu nemohli naplánovat ani jeden víkend… Vše muselo jít stranou, škola byla přednější,,, tak jsem ráda, že už to budem mít za sebou. Tak to držím manžovi palce. ![]()
Holky máte FCB, asi jo, že?
Ráda bych si vás přidala…
, teda jestli by to šlo nějak nenápadně
a taky by jste to chtěly… ![]()
Jo a Hermiono, ať manža bere Supradyn i nadále,,, věřím, že už teď má spermiogram určitě lepší…
A taky jsou na to dobré vlažné sprchy, víš ne teplé… A samozřejmě nepokládat notebook na klín apod. Dopřávat si pauzy u delších cest, nevyhřívat si sedadlo atd… No však to už asi vše víš… ![]()
Holky myslím na vás a jsem ráda, že si o tom mám s kým tady podebatovat,,, s okolím to už bohužel nejde… ![]()
Tak pa a mějte se krásně… ![]()
PS: Baby, napiš taky něco o sobě… ![]()
Ahoj zmenila jsem pred 3m i praci jen at uz se nam to i povede byl tam stres bo jsem delala v restauraci a tam byly mazec stresy a vydrzela jsem tam pres 5let i tak jinak me bylo v cervnu 25a pritel mel v unoru 30 takze uz se taky moc tesime a byli bychom konecne radi za to jo a fb mam peti at ti to konecne vyjde
a hermiono ty se poradne vylec
ja pokracuju v zobani…
Čaute, už jsem tu zase
Takže na FB mě najdete jako Soňa Poloková
docela už mi to jedno že stratím tady diskrétnost
Stejně na tyhle stránky chodí jen ženské, které mají problémy. Takže pošlete mi žádost a já si vás přidám. Budu ráda
Jinak Petro, žádné sklamání si ani nepředstavuj radši. Musíš tomu 100% věřit a věřit taky doktorům. Musíš mít dobrou psychiku… však bodýčka už máš ve skříni, ne? Musíš myslet na to. Strašně moc ti přeji prsty a strašně moc si přeji, abychom brzy byly v tom… Baby neboj, tobě se taky to snažení brzy dostaví. Vždyť ten čas tak strašně letí. Ani se nenadáš a bude říjen, budem se tě zas vyptávat na výsledky a čekat na ně:-)
Hlavně aby se ti to zlepšilo… Petro a tvůj manžílek copak studuje? Pokud to není tajné
Když už 6 rokem to musí být nějaký doktorát ne? Nebo stavařina. Děkuji za držení palečků, vyřídila jsem mu to
Sem tam mu o vás povýpravím
ať vidí, že i ostatní páry mají nějaké problémy a ne jen my.Jako ne, bych byla ráda, ale nejsme v tom prostě sami.
Jinak Holky, taky jsem ráda, že vás mám.
Taky se už s okolím nebavím o tom, kdy už budem moct zkoušet atd.. ani mamka to neví. Už mi to docela lezlo na nervy, když se mě ptali, kdy to mám dostat a tak nějak mě sledovali.Tak nic neví- jen vy dvě…Každému jsem nakecala, že sama nevím co bude dál, že jsem ted na tabletkách a mimi nemůžem plánovat.. myslím si, že to je lepší, než aby zas všichni čekali, jestli mi přijdou kramy nebo ne
chápete mě, že? Určitě ten pocit znáte. Tak se holky zatím držte.. a přidejte si mě na FB- těším se. Tak zatím čauky a napište ještě když tak
Ahojky holčiny,
Soni ty jsi překvapila, no já myslela, že to uděláme jako nějak inkognito, ale když ti to nevadí,,, v poho. Máš pravdu, stejně tu chodí nám podobní… Ale u nás v rodině to ví jen naši, ani manželovi rodiče to neví, tak já radši zůstanu tak…
Však to chápete, nechci aby nás v rodině každý rozebíral a viděl nám až do ložnice…
Jak jsme se začali snažit nikomu jsme to v rodině neřekli a jak to nešlo, tak to už se nám říkat nechtělo vůbec. Mysleli jsme, že nám vyjde hned 1 IVF, to bylo měsíc po svatbě, tak jsme si řekli, že to bude vypadat jako přirozeně. To že IVF nevyjde, jsem si ani ve snu nepřipouštěla. Byla to rána podpás…Hrozně špatně jsem to prožívala.. ![]()
Jinak jsem shlédla tvoje fotečky a jsou moc hezké… Manža vypadá sympaťák..
Věkový rozdíl bych v životě netypla. Vypadáte oba velmi mladě…
Jinak typla sis správně, je to stavařina… ![]()
A jak ti jinak je bobku? Už se cítíš lépe? Asi teď něco řádí, maminu skolily 39 horečky… ![]()
Já taky manžovi sem tam něco o vás řeknu, jako že sem ráda, že vás mám, že mi to pomáhá a taky aby viděl, že v tom nejsme sami. I když jak chodíš do těch IVF center, dojde ti to velmi rychle. Je tam narváno, opravdu narváno k prasknutí… ![]()
O KETíku jsem taky napsala jen vám dvěma… Ani nejlepší kamarádce jsem to už neřekla, že na něj jdu. Už mě to nebaví vše znova rozebírat a pak každému psát, že o nevyšlo
. Takže jenom vy, moje mamka a sestra to víte.
Hermiono jsou dny, kdy si neúspěch nepřipouštím a jsou dny, kdy mi nálada klesne na bod nula. Holt asi ty hormony a celkově ta psychika po tolika letech… Jinak mě děsně bolí hlava z těch hormonů
, mám pocit, že mám non-stop migrénu,,, takže super ![]()
Holky jinak já budu pořád chodit tady a těšit se na vaše příspěvky… Nechme to tak,,, tady to patří prostě nám. Na FB aspoň vidím jak vypadáte a co děláte, ale tady je to super..
a naš… ![]()
Baby, tak ty jsi změnila práci?? A je to teď lepší?? Já už nad tím taky hodně uvažovala, ale kdo by chtěl zaměstnat bezdětnou třicítku??? Každý by se bál, že mu odejdu na mateřskou. A vyprávěj tohle někomu na pohovoru… ![]()
Jinak děkuji za držení palečků na KETík, těším se z toho…
Já Vám taky držím palečky, ať jste za chvíli maminy a ať už si tu brzo píšeme o tom jak nás ti naši
utahali a jak jsme rády, že už spí… ![]()
Holky uvažovaly jste někdy nad dvojčátkama???
Já hodně a moc moc bych je chtěla… ![]()
Kéž by byly dva,,, v mém věku a po 3 IVF už by to byla fakt výhra..
.
Holky tak pište, pište, ať je co číst,,, jsem zvědavá a ukecaná baba… ![]()
Jo a Hermiono, ty jsi asi z baráčku, viď ![]()
A ty Baby?
Jo a ještě jsem si zapoměla Vám postěžovat
, že mám pocit, že do mě někdo nasypal droždí… Bo kynu a kynu.
Asi doma zapostřu všechna zrcadla
, jinak se zblázním… Ani sportovat nemůžu, to je hrůza…
To jsou daně, to jsou daně… Jsem se celá rozkdyla z těch podělaných hormonů… ![]()
A co vy a Prednison? OK?
![]()
Ahoj holky ja bydlim v domku kde jsou jen 4byty a zahrada a to vite ze uz jsem uvazovala i nad dvojcaty odmala jsem hlidala male bratranky 3a to jsou kousek od sebe vekove a v poho a ja uz mam z cizimi detmitolik zkusenosti ze muzu rozdavat
jen s vlastnimi ne snad se budou nekdy hodit a hermiono to jak se kazdy ptat znam proto jsem nesla ted ai za sestrenici do porodnice 29.7. se ji narodila holcicka a urcite tam bude cela rodina a nechce se mi odpovidat na otazky typu a co ty kdy budes mit i mladsi sestrenice tek predbehla a podobne zajdu za ni radeji az bude doma i kdyz vim ze to bude tezke videt ji jako maminu uz
ale musim to prekonavat…a jinak s praci je to lepsi sef hned vedel co resim jak jsem nastupovala radeji a v poho jen se modlim at mi prodlouzi smlouvu pak mam ji na pul roku zatim… a taky priteli o vas nekdy rikam
fakt je lepsi napsat tady nez to resit s lidma kteri nemaji stejne problemy a deti uz treba maji nebo zadny zdravotni problem nemaji s timto… dik za vas holky
Baby, vůbec se ti nedivím, že jsi tam do té porodnice nešla,,, taky bych nesebrala odvahu..
U nás v rodině to neví, jak jsem psala, tudíž mě/nás považujou za totálního sobce, pro kterého je svoboda vším. Jako že by mě dítě omezovalo si myslí, a že mě nakupování baví víc než by mě bavilo přebalování,,, apod… Už na ně kašlu, když se nedokážou trochu zamyslet,,, že to může být i jinak…
, a já nejsem povinna se někomu spovídat.. ![]()
Rýpat, to umí každý… Jak nás každý předběhnul, jak každý vozí, jak to těm maminám sluší a bla bla…K zešílení… ![]()
Nebo rádi jakože politujou naše, že ještě nejsou děděčkem a babičkou,,, vždyť jak je to tak hezké a my jim to nedopřejem… ![]()
No coment. bo se mi zase zvedá tlak, a asi vybouchnu… ![]()
A to buďte holky rády, že vám není 30. Já tu magickou hranici v červnu překročila a už se na vás dívají jako na totálního blázna a sobce. No mě taky to netěší, že ještě ve svém věku nemám děti, ale copak za to můžu…
Mé plány byly úplně jiné,,, už dávno kolem mě měli skákat aspoň dva prcci, ale osud chtěl jinak a já se s tím musím denně prát…
Já si neumím představit, že by jsme měli čekat ještě třeba dalších 4 - 5 let, nevím co za troska by se ze mě do té doby stala.. Taky mám strach, aby jestli se to jednou povede, jsem ty děcka beubíjela přílišnout starostivostí… ![]()
Už mi asi kape na mozek… ![]()
Jj predbehnul atd a jeste hlaska vem si priklad jak se treba kouknes do kacaru se ti ozve
v rodine to vi ze se nam nedari jen jim nerikam co vse bylo u dr ale vis jak nez by se furt ptaly a rypaly tak reknu jen ze si jeste musime pockat radeji a od kazdeho furt slysim proc to resis si jeste mlada povede se samo......atd
No jj, Baby, rady typu neřeš to, jsi mladá, zadaří se samo. Nehroť to, je to jen psychika…bla bla,,, a taky se můžeš za chvíli probrat, na dortě bude už 50 svíček a ty budeš stéle sama… ![]()
Jsi sice mladá a je to výhoda, ale vidíš, že je to běh na dlouhou trať. Mě bylo 25 jak jsme se začli snažit. Teď je mi 30 a furt nic. Mimi v nedohlednu…
Vyšetření OK, hormony OK, imunita přeléčena a i tak IVF nevyšlo ![]()
Takže kašli na ty řeči a jeď si podle svého. Je to tvůj život a ty si ho musíš odžít, ne oni…
Ach jo, jak já jsem na ta slova útěchy a na ty rady už alergická…
![]()
![]()
Čaute Holky, teda vy jste se rozepsali:-) super:-)Jinak holky díky za přídaní na FB, jste obě dvě kočky:-) blondýnky a já vám to tu kazím - černá ovce:-) Jinak díky za optání jak mi je. Už to je lepší, nemám teploty a odkašlavám. Tak je to na dobré cestě. Jinak ano, jsem z baráku z vesnice.Ale bydlíme u tcháně a tchána, ale máme samostatný vchod, takže docela dobrí. Ale i tak přemýšlíme nad stavbou. Nejradši bychom byli sami. Před 3lety jsem se s manžou vrátila z anglie a všechny prachy jsme vrazili do přestavby a mysleli jsme si, že nám tu bude fajn.Ale nejsem tu jak doma, že? Pořád mě berou jako přistěhovalkyni, která tu nemůže nic říct. Ale už si docela zvykám. Takže uvidíme co bude.
Petři s těma hormonama to máš fakt těžké, celkem se ti divím, že to ještě tak statečně zvládáš..
A víš co? Já už se za tebe těším na pátek
Sama jsem zvědavá, co ti poví. Snad už to je tvé poslední stimulování ![]()
Jinak Prednison zvládám v pohodě. Váha stejná, možná o 1kg nižší
a v nedělí už beru jen 1/2 tabl.moc moc se těším a momentálně čekám na MS, pak si budu testovat ovulku s testovacími proužky. - máte s tím některá zkušenosti? Já jsem si testovala ovulku těma proužky docela často, tak snad neudělám nějakou chybu. Ale i tak už to poznám, ale jen v den ovulace.
Jinak Peti nezoufej, že ti je 30.To máš tak akorád věk na 1.miminko.
A že si druzí v rodině neumí dát do souvislosti fakt, že můžete mít reprodukčí problém, tak to už vůbec neřeš. S tím neuděláš nic. Moji tchýni jsem to trochu vysvětlovala a ta nepochopila vůbec nic a ono ji to ani nezajimá, protože mě ani nevyslechla do konce. Víš, já jsem zas taková blbá, že jsem ji to vůbec říkala. A už jsem z toho ponaučená. Zařekla jsem se, že i kdybych byla v tom, tak to do 4 měs. těhotenství neřeknu, a vymluvím se, že přibirám z tabletek
Fakt už blbá nebudu.
Holky chtěla jsem se zeptat, znáte někoho kdo po prednisonu otěhotněl? Komu to pomohlo? Jestli ta léčba fakt zabírá? Nečetli jste nějaký příběh o tom?
Hledala jsem toto téma v diskuzích, ale nenašla jsem tam nikoho, kdo by napsal přeléčila jsem se a otěhotněla jsem
Celkem tomu věřím že nám to pomůže. Tak snad jo…
Tak už musím končit holky..tak se držte, opatrujte se a děkuji za vaší podporu, nevím co bych si bez vás už počala ![]()
Tak dobrou noc ![]()
Ahojte Holky, tak vám obou držím palečky.10.8. to už je coby dup
No a to je divné Baby, že ti to ještě nepřišlo. No kdo ví, co se z toho vyklube.
Však uvidíš, když tak si udělej ještě test.Peti s tou mojžíšovkou jsem to pochopila
říkala, jsem si, že se ti tam muselo něco vymazat.
Říkala jsem si, že si dám čas do konce roku a když to nepřijde, tak pak budu zkoušet mojžíšovku a určo mě už bude čekat nějaké umělé oplodnění. To bych pak už taky chtěla vypsat ty lázně. Aspoň si odpočinu. Ale pěvně věřím, že do konce roku se už podaří otěhotnět. Tak Petro říkáš, že ti je divně z těch hormonu? No to se ti ani nedivím. Bobku
A půjdeš po KETu zase na nemocenskou? Nebo budeš chodit do práce? Já mám od 13.8. naplánovanou týdenní dovolenou, ale budem doma. Chtěli jsme jet do Chorvatska, ale díky tomu Prednisonu jsme to zrušili. Přednější je miminko. Aspoň se doma udělá spousta práce- teda aspoň myslím
Jinak Petro, na to kafé bych mohla i někdy příští týden pokud můžeš. Manžel má po práci doučování matematiky a fyziky v Třinci. Takže ho budu čekat a zkrátila bych si to čekání s tebou na kávě. Třeba v Arkádě. Ale ještě nevím, který den to má. Napíšu ti ještě jo? Nebo v které části Třince bydlíš ty? Ať to nemáš daleko. Tak zatím papa holčiny a držte se