Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j.a.n.i1 píše:
@lleennttiillkkaa Tak já jsem hlavně nikdy nepochopila, k čemu jsou ty kabinky, stejně doktor všechno uvidí, tak se můžu svlíknout rovnou u kozy, ne.
hele já nechápu třeba ženský, který přijdou v gatích a převlíkají se sukní. Já jdu v sukni rovnou a v kabince sundám jenom punčocháče a oblíknu si ponožky(mám zmrzlý nohy)
Já to už neřeším, od zástěny ke koze jsou to dva kroky přesně, nejprve vyšetření, pak oblíct a konverzace. Mimochodem…kdysi jsem se paní doktorky ptala, proč si vybrala právě tento obor - celkem dobře se známe, normálně se takhle fakt neptám. A ona odvětila, že horší, než celý den koukat na pipky, jsou fusekle pacientek v pět odpoledne za letních veder
Od té doby si s sebou nosím extra fungl čisté fusky v kabelce a zásadně se objednávám na brzké ranní hodiny ![]()
@j.a.n.i1 u mého předešlého doktora byli kabinky u sestry a pak teprve jsme vešli k dr do ordinace ![]()
@Ice79 píše:
Normálně s vrškem, ve kterým přijdu.Nikdy jsem nepochopila ty sukně a dlouhá trika, když za chvíli uvidí stejně všechno.
takhle jsem na gyndu nakráčela ve čtrnácti, měli jsme tehdy povinnou preventivku se třídou. upřímně krom jedné holčiny jsme tam tak dorazily všechny. lékařka nám po vyšetření přišla udělat přednášku do čekárny a všechny nás tam seřvala, že příště na gyndu laskavě v sukni, neb nikdo není zvědavý koukat na naše holý zadky a co nás ty matky vlastně učej
ale to bylo ještě za minulého režimu.
nicméně tenhle zvyk se mi hodil v prvním těhotenství, když mě doktor někdy šest týdnů před termínem převedl do nemocnice (u dalších dvou už jsem u něj zůstala až do termínu). čekárna, věčně plná, na konkrétní termín se neobjednávalo. otevřené dveře k sestře, permanentně. vedle dveří kabinky, ve kterých se střídaly těhotné a pokud nepřišly v sukni, tak následně s holým zadkem procházely kolem těch otevřených dveří k sestře, kde po vyzpovídání čekaly, až bude mít v ordinaci volno doktor. od doktora nazpátek opět přes sestru kolem otevřených dveří do čekárny až do kabinky
geniální systém, u sestry jsme čekaly třeba i dvě a jednu zpovídala. já sama jsem zdravotník a bývám poměrně tolerantní, protože je mi jasné, že ne vždy všechno funguje tak, jak bychom si představovali - ale tady jsem psala střížnost do nemocnice, protože mi systém organizace prohlídek přišel jako naprosto neskutečný.
jinak tedy k tomu sezení holým zadkem na židli. po posledním těhotenství můj zlatý gynekolog přestal praktikovat normální gyndu, tak jsem hledala někoho jiného. prošla jsem jich několik a vždycky jsem si spoďáry odkládala čistě jenom na vyšetření, ať už v kabince nebo u kozy za plentou a následně si je zase hned brala zpátky na sebe, takže s doktorem jsem vždycky mluvila plně oblečená.
@Kacise píše:
Od té doby si s sebou nosím extra fungl čisté fusky v kabelce a zásadně se objednávám na brzké ranní hodiny
ááá, ano, to taky dělám ![]()
@Kacise taky se objednávám na ráno. Ideálně hned na sedmou. Můj doktorvtipkuje, že kdyby ordinoval od šesti, tak tam budu stejně ![]()
@Monchichik píše:
@Ice79 No ale u nás třeba před vyšetřením s doktorem mluvíš, sedíš proti němu u stolu a až potom tě vyšetří, takže sedět s holým zadkem na židli asi nelze, ne?Já si teda neumím zase představit, nemít na sobě sukni nebo to delší triko.
No my nejdřív mluvíme, pak mě pošle za plentu svléknout, vyšetří a pošle zase obléct. A pak si zase sednu. Sestra do ordinace taky nikdy nechodí.
1. sukně.
2. co je na tom ponižujícího?
Důstojnost vážně nevychází z toho, co člověk má a nebo nemá oblečené. Pokud se cítítě ponížená, tak je to čistě ve vaší hlavě a jde to změnit. Obecně naučit se nestydět se za vlastní tělo, ať už je jakékoliv je dost užitečná věc.
Mě vadila jen poradna u Apolináře, křeslo nastavené proti oknu a termín v červenci, takže okno neustále dokořán. Nějak jsem tenkrát neměla chuť to řešit, ale příjemné to nebylo.
Do nedávna mi ani nevadilo udělat pár kroků od zástěny ke koze. Pak mi kamarádčin kamarád - gynekolog svěřil, že si ten obor vybral právě proto, že mu působí potěšení. Nemyslím, že by to zneužíval. Ale gynekologem je asi 20 let a pořád ještě se rád podívá. Asi budu doživotně vyhledávat doktorky.
@Paz tak muj gynekolog ma taky kozu nastavenou do okna a ze se rad koukne? no tak co, me to neublizi… chlapi jsou daleko vic setrnejsi nez baby, vyzkouseno na vice exemplarich…
@Ou ponižující je na tom ptřeba to že sedíte s nohama do praku uplně nahá a hrabe se vám tam kdoví kdo
@debra.morgan žádného si nezvolím dokud po mě bude chtít abych se obnažovala
@KlPaBa takze chces gynekologickou prohlidku v obleceni? nebo jak by sis to predstavovala?