Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j.a.n.i1 píše:
A proč by to nešlo?
Protože jsou kabinky jinde? Protože nemá čas na to, aby se každá šla obléct a pak se vracela něco řešit? Co je za problém jít k lékaři v sukni? Můžu sedět na židli před i po, nikoho nezdržuji a v případě řešení něčeho akutního tě nic nepřekvapí (zrovna nedavno se mi stalo, že k němu vběhla paní, které se začalo dusit dítě, nevěděla, co s ním… to bych z toho byla fakt urvaná, být tam zrovna nahá s dveřmi dokořán ![]()
Také jsem za mladých let zažívala ten systém: v čekárně asi 10-15 žen včetně těhotných a postupně docházely k sestře. U té byly 2 závěsy na převlečení (nikoliv ponechání věcí) a pak se čekalo u ní. Sestra mezitím aplikovala injekce, měřila tlak, telefonovala, vážila, recepty, monitor atd atd atd vkročil kdokoliv, co něco potřeboval. Vždy jsem byla nervní už 2 dny před návštěvou.
No a pak po přestěhování jsem byla jak u vidění, když mě objednala sestra přibližně +- 10minut na prohlídku, nejprve jsem byla v soukromí u ní v kanceláři a pak chvilku počkala, až budu moct k lékaři do jeho ordinace. S plentou a soukromím. Vždy měl dostatek času na to, co bylo potřeba.
On i sestra opravdoví profesionálové, takže tam chodím dokonce ráda
@radkka To že jsou kabinky jinde ale neznamená, že se v nich budu svlíkat do půl těla… a lékař prostě těch 30 vteřin počká, protože jsem pacient a prostě si na mě čas udělá. A tedy zrovna na gyndě jsou snad koule zvenku na dveřích naprostým standardem, aby tam nemohl kdokoliv courat, neb na koze je „nahatá“ každá.
@j.a.n.i1 píše:
@radkka To že jsou kabinky jinde ale neznamená, že se v nich budu svlíkat do půl těla… a lékař prostě těch 30 vteřin počká, protože jsem pacient a prostě si na mě čas udělá. A tedy zrovna na gyndě jsou snad koule zvenku na dveřích naprostým standardem, aby tam nemohl kdokoliv courat, neb na koze je „nahatá“ každá.
Představ si, že jí sestra otevřela a ona tam vtrhla, v tu chvíli nikdo (ani já) dveře neřešil.
Každý to máme jinak, já lékaře nerada zbytečně otravuji, kalhoty mu na stůl házet nebudu.
@radkka Proč bych mu je měla házet na stůl, je snad nechám na židli, ne.
@KlPaBa píše:
Dá se na gynekologii obejít bez obnažování?
Nebo se alespoň nějak zakrýt? Jako třeba si vzít sukni a tu si nechat celou dobu abych se nemusela ponižovat uplně nahá pred kdoví kým?Příspěvek upraven 11.02.18 v 21:29 [/cita@ka2ka píše:
SukněA proč si betete sukni? U nás se jde do kabinky, kde se žena svlékne od pasů dolů do kalhotek, pak jde do ordinace, kde probere problém s dr., pak k vyšetřujícímu lůžku, kde si kalhotky sundám, po vyšetření si je zase navléknu, to tu sukni nosíte, aby vám nebyly vidět spoďáry nebo proč?
@lilith1 tak tak moje mudr nesnáší zdržování takže by nečekala až si svlečeš kalhotky, a ta předtím měla uz v jiné místnosti kam se chodilo přes čekárnu takže aby mi na kalhotky čumělo x ženských a natěšených tatínku ![]()
@lilith1 Tak jsou lidi, kteří mají s chozením v kalhotkách problém… na druhou stranu když už u kozy sundavám kalhotky, tak tam můžu úplně stejně sundat i kalhoty a nemusím nosit sukni.
@ka2ka píše:
@lilith1 tak tak moje mudr nesnáší zdržování takže by nečekala až si svlečeš kalhotky, a ta předtím měla uz v jiné místnosti kam se chodilo přes čekárnu takže aby mi na kalhotky čumělo x ženských a natěšených tatínku
To by měla ale smolíka…
@ka2ka píše:
tak jsem jí udělala
Jo, to chápu… viděla bych to podobně. Resp. pokud bych s ní byla jinak spokojená, tak bych ignorovala, že ji to prudí a svlíkala se, jak jsem zvyklá ale pokud by k tomu bylo ještě něco, tak udělám to samé a najdu někoho, kdo nemá pocit že na těch 30s stojí jeho svět.
@j.a.n.i1 píše:
Jo, to chápu… viděla bych to podobně. Resp. pokud bych s ní byla jinak spokojená, tak bych ignorovala, že ji to prudí a svlíkala se, jak jsem zvyklá ale pokud by k tomu bylo ještě něco, tak udělám to samé a najdu někoho, kdo nemá pocit že na těch 30s stojí jeho svět.
tak ono tam bylo problémů víc, ted chodím k chlapovi a jsem spokojená než se za plentou svleču popovídáme o tom co mě trápí, při vyšetření mi kouká do očí a né mezi nohy a jsem hotová za pět minut a né za tři hodiny jako jinde a ještě je to pěkný a milý chlap ![]()
@ka2ka píše:
tak ono tam bylo problémů víc, ted chodím k chlapovi a jsem spokojená než se za plentou svleču popovídáme o tom co mě trápí,při vyšetření mi kouká do očí a né mezi nohy a jsem hotová za pět minut a né za tři hodiny jako jinde a ještě je to pěkný a milý chlap