Hádání s mamkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2450
19.6.19 21:03

Mozna by mela navstivit psychologa aby zvladala svoje emoce treba ma v hlave nejaky problemy. Mela by ti byt vdecna ze jsi prisla s tim plankem na uklid ze mas zajem, ze jsi to vubec vymyslela, ze doma pomahate, ze to nemusi resit ona. Podle toho co pises si fajn holka, mamka ti docela depta zivot. No co ti poradit, dal zkousej s ni byt za dobre…pokud to nepujde odstehuj se jak to bude mozne dyt to se neda takhle kazdy den poslouchat jak nekdo jeci… tatka by se vas mel konecne zastat a postavit se na vasi stranu a i ji neco rict pred vama, at si to uvedomi a da se dohromady. Mozna je toho na ni moc, ma pocit ze to nezvlada a tak hned bouchne pri kazde malickosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.6.19 21:05
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám v poslední době (trvá to asi dva roky, ale je to čím dál tím horší) hodně špatný vztah s mamkou a nevím jak ho zlepšit. Pořád se hádáme, a to třeba kvůli úplným zbytečnostem. Připadá mi, že neumí nic řešit v klidu, vždycky musí řvát a nebo mluvit hystericky. Už jsem se o tom bavila s tatkou i se segrou a víme, že je mamka dramatická a zbytečně hysterická a dohodli jsme se, ať se s ní o tom taťka nějak pobaví, protože od nás takové věci nemůže slyšet ani vteřinu. Bavili se o tom už tolikrát, ale mamka to asi nikdy nepochopila. Když jí někdo něco takového začne říkat, je nepřístupná a nechce nic slyšet, nebo začne mluvit (ječet) o úplně jiném tématu. Jednou mě vyzvedávala ze školy, protože jsem spěchala k zubaři. Čekala jsem ale za rohem od místa, kde ona parkovala, takže tam na mě čekala a já na ní. Po deseti minutách co tam stála jsem se šla podívat kolem školy jestli nejede někde jinde a stála přímo za tím rohem. To byla taková smršť, že jsem se bála si do toho auta sednout, ale musela jsem. Celou cestu ječela jak jsem nezodpovědná atd a já jsem mlčela. Pak už se to ale nedalo vydržet protože pokračovala i doma tak jsem ji v klidu řekla, proč tolik vyšiluje kvůli deseti minutám, že se zase tolik nestalo. Řekla jsem že ok, stála jsem na špatném místě, ale taky jsi mohla popojet a podívat se - to jsem neměla dělat, spustila ještě více, že to házím na ni, začala vytahovat věci na mě, že všechno zapomínám a že jsem neschopná. Ale snažila jsem se to podat v klidu, přiznala jsem svoji chybu a omluvila jsem se a čekala jsem, že udělá to samé :nevim: A takové podobné věci se dějí pořád, vždycky musím být špatná já, a i když uznám chybu, ona nikdy ne. Hádky jsou většinou i o domácích pracech, a proto jsem vymyslela uklízecí plán, ať má každý rovnoměrně rozdělenou práci. Každý má jednou v týdnu volno. Podle plánu jsme se začali řídit včera, a to měla zrovna volno mamka, takže žádný problém nebyl. Dneska měla volno segra a to byla zase scéna. Seřvala mě, že jsem to udělala špatně, proč má dneska segra volno, že mi tam chybí plno věcí, že toho musíme udělat více apod. Přitom to, co tam je se dá tak těsně zvládat zároveň s učením a mimoškolními aktivitami. Nemám skoro ani čas pro sebe. Tahle hádka mě dohnala k slzám a nevím už co mám dělat. Snažím se, ale stejně jsem furt ta špatná, nezodpovědná, všechno dělám blbě. A navíc mi vytkla, že jsem prý nějaký vůdčí a musí být všechno podle mě, jen kvůli tomu, že jsem udělala nějaký plán. Už jsem to nevydržela a musela jsem odejít, teď tady sedím a brečím a píšu tohle, protože už si nevím rady. Možná to někomu přijde jako trapné hádky, ale já jsem docela kliďas a tyhle hádky mě dokážou vytočit a rozbrečet opravdu hodně. Chtěla bych žít s mamkou v pohodě a ocením každou radu a pomoc, vaše zkušenosti a třeba i radu z pohledu nějaké mamky která má dceru v podobném věku (17).
Děkuji moc všem a omlouvám se za tak dlouhou slohovku.

Za pozdní příchod bych se omluvila, doma se zapojovala podle svých sil a možností a nevymýšlela nějaké plány práce. Osobně bych sama s dvěma dospívajícími dcerami neřešila, co kdo bude kdy dělat. Mělo by být jasné, že když přijdu domů ze školy, podívám se, co je potřeba udělat a udělám to. Nevím, jak to máte s vařením, to asi dělá máma a vy se podílíte na mytí nádobí a třeba přinesení nákupu.

Máma toho má nejspíš moc, nebo se nedokáže s něčím vyrovnat a nepřiměřeně reaguje na banální problémy. Možná by s ní měl promluvit táta, od tebe by to jako od dcery nejspíš nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.19 21:18
@Anonymní píše:
Ahoj,
mám v poslední době (trvá to asi dva roky, ale je to čím dál tím horší) hodně špatný vztah s mamkou a nevím jak ho zlepšit. Pořád se hádáme, a to třeba kvůli úplným zbytečnostem. Připadá mi, že neumí nic řešit v klidu, vždycky musí řvát a nebo mluvit hystericky. Už jsem se o tom bavila s tatkou i se segrou a víme, že je mamka dramatická a zbytečně hysterická a dohodli jsme se, ať se s ní o tom taťka nějak pobaví, protože od nás takové věci nemůže slyšet ani vteřinu. Bavili se o tom už tolikrát, ale mamka to asi nikdy nepochopila. Když jí někdo něco takového začne říkat, je nepřístupná a nechce nic slyšet, nebo začne mluvit (ječet) o úplně jiném tématu. Jednou mě vyzvedávala ze školy, protože jsem spěchala k zubaři. Čekala jsem ale za rohem od místa, kde ona parkovala, takže tam na mě čekala a já na ní. Po deseti minutách co tam stála jsem se šla podívat kolem školy jestli nejede někde jinde a stála přímo za tím rohem. To byla taková smršť, že jsem se bála si do toho auta sednout, ale musela jsem. Celou cestu ječela jak jsem nezodpovědná atd a já jsem mlčela. Pak už se to ale nedalo vydržet protože pokračovala i doma tak jsem ji v klidu řekla, proč tolik vyšiluje kvůli deseti minutám, že se zase tolik nestalo. Řekla jsem že ok, stála jsem na špatném místě, ale taky jsi mohla popojet a podívat se - to jsem neměla dělat, spustila ještě více, že to házím na ni, začala vytahovat věci na mě, že všechno zapomínám a že jsem neschopná. Ale snažila jsem se to podat v klidu, přiznala jsem svoji chybu a omluvila jsem se a čekala jsem, že udělá to samé :nevim: A takové podobné věci se dějí pořád, vždycky musím být špatná já, a i když uznám chybu, ona nikdy ne. Hádky jsou většinou i o domácích pracech, a proto jsem vymyslela uklízecí plán, ať má každý rovnoměrně rozdělenou práci. Každý má jednou v týdnu volno. Podle plánu jsme se začali řídit včera, a to měla zrovna volno mamka, takže žádný problém nebyl. Dneska měla volno segra a to byla zase scéna. Seřvala mě, že jsem to udělala špatně, proč má dneska segra volno, že mi tam chybí plno věcí, že toho musíme udělat více apod. Přitom to, co tam je se dá tak těsně zvládat zároveň s učením a mimoškolními aktivitami. Nemám skoro ani čas pro sebe. Tahle hádka mě dohnala k slzám a nevím už co mám dělat. Snažím se, ale stejně jsem furt ta špatná, nezodpovědná, všechno dělám blbě. A navíc mi vytkla, že jsem prý nějaký vůdčí a musí být všechno podle mě, jen kvůli tomu, že jsem udělala nějaký plán. Už jsem to nevydržela a musela jsem odejít, teď tady sedím a brečím a píšu tohle, protože už si nevím rady. Možná to někomu přijde jako trapné hádky, ale já jsem docela kliďas a tyhle hádky mě dokážou vytočit a rozbrečet opravdu hodně. Chtěla bych žít s mamkou v pohodě a ocením každou radu a pomoc, vaše zkušenosti a třeba i radu z pohledu nějaké mamky která má dceru v podobném věku (17).
nejsi v tom sana a lepsi to nebude… jen horší,. takže tes se až se osamostatniš a budes mit klid. i když me je skoro 40 a mati na me takhle řve pořad…vyhoda je že ji cvaknu telefon a nazdar :mrgreen: a 2 dny ji to pak neberu. takže ona už se pomalu ale hodne pomalu učí že tudy cesta nevede…
  • Citovat
  • Upravit
4071
19.6.19 21:24

Máma cholerik. Asi bych jí řekla, ze ji mam rada, ale jestli nezačne navštěvovat psychologa, tak se segrou pravdepodobne hned po maturite stehujete. Precti si neco o cholericích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
19.6.19 21:27

Vypadas, jako fakt hodna, rozumna dospivajici holka.. :) chce to jen preckat, jedním uchem dovnitr, druhym ven.. neudelas nic.. mela jsem doma to sami.. nelepsilo se to ani par let po tom co jsem se odstehovala, furt kecala, remcala, radila, byla chytra a pritom sama nemela sporadanej zivot.. a ejhle, nakonec to bylo ze nebyla psychicky vyrovnana.. preckej to a az se osamostatnis, tak se budes i moct ozvat a trosku ji vyvizt z omylu s oporovat ji, at si uvedomi, ze uz,,nejsi" maly děcko.. mela jsem to doma dost podobne, taky jsme to se segrou resily i s tatou.. pak se tata stal podpantofel a drzel sni.. tudit uz jsem tam ale nebydlela..takze mi to bylo jedno.. docilela k tomu, ze jsem tam ani nechtela jezdit, stýkat se.. a ted, kdyz neco zkousi, tak ji to honem rychle vysverlim a je klid.ale uz spis vi, ze nema sanci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.19 21:42
@Anonymní píše:
Možná to někomu přijde jako trapné hádky, ale já jsem docela kliďas a tyhle hádky mě dokážou vytočit a rozbrečet opravdu hodně.

Jak zaznělo, tvoje máma klidně může mít nějakou psychickou poruchu. Je to krutý říct, ale ne, opravdu všechny mámy nejsou milující, laskavé, a snažící se, aby jejich potomek měl co nejlepší předpoklady do života…
Jsou matky, které musí být první, musí s dětmi soutěžit, případně si na nich prostě, natvrdo a na rovinu, léčí svoje mindráky a honí echo.
Jestli ti můžu poradit jediné, nesnaž se to řešit.
Lidi tohohle druhu to NECHTĚJÍ řešit… i kdyby stokrát objektivně byla chyba v nich, do smrti budeš poslouchat, že oni jsou v pořádku a špatní všichni okolo… A co je horší, půjdou přes mrtvoly, aby to dokázali. Snahu shazovat tě a sugerovat ti, jaká jsi špatná a zlá, mezi ty „mrtvoly“ klidně počítej… Je mi líto :hug:
Objektivně - a je to strašně velký skok v tom, co lidi jako ty normálně prožívají - nemůžeš změnit matku, jediné, co můžeš ovlivnit, je tvoje chování. To píšu z ryze praktických důvodů, abys ty byla v co největším klidu a bezpečí. (PS, jo, fyzický strach tyhle „láskyplné vztahy“ běžně zahrnují. Proto mluvím o bezpečí.) Každopádně: nic se nesnaž měnit, řešit… dělej si své, v rámci možností, a do ničeho moc nekecej, v rámci možností, a jenom si pamatuj, že tohle není model zdravé rodiny a zdravých vztahů… Uznání, lásku a respekt, pokud možno, hledej jinde. U vrstevníků.
Bohužel, s největší pravděpodobností i tak slízneš dost ran. Někdo dostane za úspěšnou maturitu dárek, někdo hystericky vynadáno… Někdo hulí, chlastá a fetuje, a je milovaný, a někdo je tiché, poslušné, chytré a vzorné dítě, pro kterého matka nemá dobrého slova.
Pointa je, že i kdybys byla sebelepší, sebeskvělejší, sebevíc objektivně milá, hodná, chytrá, poslušná, tolerantní, prostě skvělá holka… stejně tě to nemusí ochránit před tím, aby si z tebe psychicky nemocná osoba udělala hadr na podlahu.
Další obrovský skok v obvyklém zjišťování stavu věcí… podobně narušení lidé můžou, vědomě či nevědomě (či na různých úrovních vědomě) cíleně ubližovat vlastním dětem a „zařizovat“, aby děti „nebyly lepší“ než oni sami. Příklad: matka má střední školu, tak udělá možné i nemožné, aby dcera nedostudovala vysokou. Zní to psychopaticky a JE to psychopatie, nicméně stává se to. Formou ultimát nevhodných oborů, prací… přes psychický nátlak. Věř tomu, že metod je vždycky dost.
Každopádně… ty jsi ve „špatném věku“. Dospíváš, začínáš být samostatná, brzy narazíš i na mimorodinné vlivy - spolužáci na vysoké, na koleji… začneš se osamostatňovat, dělat vlastní rozhodnutí. Ráda bych řekla, že to bude čím dál lepší, ale pro tvoje bezpečí by bylo dobré, abys věděla, že se to může jen dál a dál zhoršovat. Jsou lidé, kteří chtějí druhé ovládat, dítě závislé na daném rodiči je pro to úplně ideální… a jeho samostatnost pak to poslední, co by si přáli.
Možností je spousta a třeba je tohle přehnané varování. Mě to hodně připomíná vlastní dětství… a sedmnáct a moje nechápání bylo opravdu jen začátek…
Zkus si sehnat knížku od Susan Forward, Když nám rodiče ničí život. Je to letitá klasika a minimálně tě může nasměrovat, jestli je s tvojí mámou opravdu něco špatně a jakým směrem. A tobě to pomůže si trochu utřídit myšlenky.
Bohužel musím zdůraznit, že česká beletrie a odborní autoři fenomén „toxických rodičů“ naprosto nevzali na vědomí… a totéž platí i pro psychology. Poradila bych ti, v případě potřeby, hledat podporu (!) u nich, nicméně i tam se ti může stát, že se dotyčný spíš bude snažit „zpacifikovat“ tebe, než aby uznal, že problém má někdo jiný…
Pokud umíš anglicky, na téma „toxic parents“ je toho na internetu napsané mraky. Není to dobré čtení pro sedmnáctiletého člověka a nevím, jestli je v tomhle věku k pochopení… děti nemocných rodičů obvykle hledají řešení mezi dvaceti a šedesáti… Ale co bych byla za blba, kdybych ti tajila možnosti, jak řešit vlastní život.
Začni s tou Susan Forward, a v případě potřeby (!) časem hledej dál…

Jak zaznělo, špatně se to soudí zvenku, špatně se cokoliv říká z něčího popisu… ano, tvoje máma může být vyčerpaná, nervózní… Nepíšeš třeba, jak se chová k sestře.
Na druhou stranu, tohle je i jeden z typických rysů emočního týrání… v podstatě nikdy nemá „postihnutelnou“ podobu, vždycky jde o chování, které si dotyčný může omluvit něčím jiným, často neškodným. Ona ti nechtěla ublížit, ona nevěděla, že se to stane… Ona tě nešpehuje, ona se stará… ona nevyvádí přehnaně, takhle reagujou všechny mámy občas… ona si na tobě patologicky nevybíjí vztek, ona je jen nervní z práce.
Někdy bohužel platí, že „oběť“ je jediný tvor, který vidí celou mozaiku se všemi jejími odstíny… a právě ty odstíny jsou občas to, co odlišuje přepjatého nebo nešikovného rodiče od psychopata. Musíš tomu věřit a musíš věřit sama sobě… V životě potkáš desítky lidí, i nejbližších přátel, kteří to budou zpochybňovat, říkat, že přeháníš, že to není možný, že sis to blbě vyložila… Věř sama sobě, pokud cítíš, že na chování tvojí matky je něco mimo rámec normálnosti.
To nikdo z nás bohužel neposoudí, a ty nejspíš taky až časem.
Popravdě můžu říct, že i třicátníkům v podpůrných online komunitách se píšou jednodušší a „něžnější“ věci, ale… na každém životě záleží, na tvém taky. :) Myslím, že lepší to přehnat, než ti nafackovat, že přeháníš a máma je super.
V každém případě, pamatuj… je to tvoje rodina, obvykle je potřeba s ní vycházet co nejlíp… a ty budeš v největším bezpečí, když nebudeš dělat vlny. Pamatuj i na to, že základ rodiny jsou tví rodiče, kteří tvořili pár a dostali za vás zodpovědnost dávno před tvými sedmnáctými narozeninami… Ergo, kecat jim do chodu rodiny a jejího uspořádání není něco, co je žádoucí. Staré dobré „držet hubu a krok“ je hnusná, ale vysoce funkční rada - minimálně při jednání s lidmi, kteří jsou schopní se dostat do nekontrolovaných afektů. Moje máma se do nich uměla dostat i samonasí*acím monologem. Nechceš přilévat olej do ohně, opravdu ne.
Buď jak buď… pamatuj, že tenhle problém je přesně tak velký (nebo malý), jak ho vnímáš ty, ne tvoje okolí… a že prakticky jedinou metodou, jak ho řešit, je - jak tu hodněkrát zaznělo - řešit sebe, svůj dospělý život a svoje welfare. Jdi do života s vědomím, že nikdo nemá právo na tebe křičet, hlavně ne tvůj budoucí partner… ale nádobí si organizuj ve vlastní kuchyňské lince, ne v té mámině. ;)
Opatruj se :hug:

• Citovat
  • Upravit
29350
19.6.19 22:04

Proč posílat matku k psychologovi, co když je jen prostě unavená a má toho až nad hlavu? Má doma kromě sebe ještě tři lidi (manžela a dvě velké dcery), tak snad nemusí být žádné rozvrhy a tabulky, aby bylo doma uklizeno a uděláno vše potřebné?
S tím čekáním v autě… jasně, z tvého pohledu je jednoduché, aby objela školu ze všech stran… ze strany řidičky to vidím tak, že jsem zaparkovala na posledním volném místě, když budu muset vyjet, objet školu, už podruhé nezaparkuji a budu muset zastavit někde dál a to je zbytečné zdržení… zejména, jestli jste si to naplánovaly na čas a na zubaře nemáte zbytečnou půlhodinu navíc… z pohledu matky - kdyby mi dcera doma ještě hubovala, že se přece nic nestalo a že jsem mohla objet ten blok a hledat ji, jestli náhodou nečeká někde jinde, příště by k zubaři jela sama… ve svém věku by to přece měla zvládnout naprosto v pohodě…
Píšeš, že nemáš skoro žádný volný čas, že ty domácí práce, co jsi vypsala do rozvrhu, jsou tak akorát, abys stíhala školu a mimoškolní aktivity… a co tvoje máma? Ta má ten čas na sebe? Aby stíhala práci a ještě i své nějaké aktivity? Nebo se jen honí z práce do obchodu, z obchodu domů, doma další práce a ještě rodina, která remcá? Co dělá tvůj otec? I on něco dělá z těch činností, co se prostě udělat musí? O něm nepíšeš… nemůže být matka naštvaná i proto, že je většina těch věcí na ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21408
19.6.19 22:56

Nic a nikdo ti nepomůže ani neuvěří. Pro většinu společnosti jsou matky nejvíce milující, co dělají všechno dobré pro své děti.
Klidně se přetrhni, s úklidem, se školou, se vším, seď jenom doma na zadku a čekej na povely od matky, stejně na tebe bude řvát, že nic neděláš a je to málo. Ten, kdo to nezažil, to nepochopí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
19.6.19 23:34

@Regina Hero uz prvni tvoje veta: proc ji posilat k psychologovi treba je jen unavena //// dal to co pises ani komentovat nebudu. Pokud vim, unaveni jsou vsichni dospely co maji povinnosti-to vsichni takhle rvou jak zakladatelka popisuje? Nevsimla jsem si kolem sebe… a pokud s temi pravidly kolem uklidu nesouhlasila mohla to rict hned a nedelat z toho takovou aferu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
19.6.19 23:44
@Anonymní píše:
Ahoj,

To je mi lito. Jsem mamkou 17-leteho syna. Taky mu obcas pripadam nespravedliva a rychle a neprimerene reagujici, ale nastesti si to hned vyrikame a ja se omluvim. Nebo on a pak ja. Me se moc libi, ze jsi vymyslela plan, tak aby si mohla mit treba den pro sebe a verim, ze toho mas na stredni hodne, to uz tak byva. Ja jsem taky ucitelka na gymplu a fakt smekam pred tim, co mladi v tehle dobe musi stihnout. Rada bych ti poradila, ale nevim jak. Jak uz tu nekdo psal, mamku nepredelas a i ja s tou svou obcas docela bojuji. Jedine, co by mohlo pomoct, aby si s ni vazne pomluvil tvuj tatka. Zda se, ze tebe a sestru za dospele nebere. No a mozna by pomohl odbornik, mate treba psychologa na skole? Nebo se zeptat u doktora na kontakt na odbornika. Hodne stesti preju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2875
19.6.19 23:49
@Regina Hero píše:
Proč posílat matku k psychologovi, co když je jen prostě unavená a má toho až nad hlavu? Má doma kromě sebe ještě tři lidi (manžela a dvě velké dcery), tak snad nemusí být žádné rozvrhy a tabulky, aby bylo doma uklizeno a uděláno vše potřebné?
S tím čekáním v autě… jasně, z tvého pohledu je jednoduché, aby objela školu ze všech stran… ze strany řidičky to vidím tak, že jsem zaparkovala na posledním volném místě, když budu muset vyjet, objet školu, už podruhé nezaparkuji a budu muset zastavit někde dál a to je zbytečné zdržení… zejména, jestli jste si to naplánovaly na čas a na zubaře nemáte zbytečnou půlhodinu navíc… z pohledu matky - kdyby mi dcera doma ještě hubovala, že se přece nic nestalo a že jsem mohla objet ten blok a hledat ji, jestli náhodou nečeká někde jinde, příště by k zubaři jela sama… ve svém věku by to přece měla zvládnout naprosto v pohodě…
Píšeš, že nemáš skoro žádný volný čas, že ty domácí práce, co jsi vypsala do rozvrhu, jsou tak akorát, abys stíhala školu a mimoškolní aktivity… a co tvoje máma? Ta má ten čas na sebe? Aby stíhala práci a ještě i své nějaké aktivity? Nebo se jen honí z práce do obchodu, z obchodu domů, doma další práce a ještě rodina, která remcá? Co dělá tvůj otec? I on něco dělá z těch činností, co se prostě udělat musí? O něm nepíšeš… nemůže být matka naštvaná i proto, že je většina těch věcí na ní?

No jenomze pro nektere lidi nic neni dost dobre udelane nikdy. Takze je lepsi plan nez aby clovek dostal necekane vynadano v podstate kdykoliv a jeste dost nevypocitatelne. To je napor na psychiku a normalni psychicke tyrani. Uz to, ze na stredni po skole musi delat jeste ukoly… Bavilo by te po praci povinne neco studovat do prace?! Me rozhodne ne. Ja vidim, jak syna rozhodi kdyz na nej „vyjedu“ z unavy. A je mi potom setsakramensky trapne a rozhodne se omluvim s tim, ze vim, ze tohle by se mi stavat nemelo. Ale jsme jen lidi, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
20.6.19 08:25

@Regina Hero protoze v dnesni dobe je normalni poslita vsechny k psychologovi :roll: rada „najdi si psychologa“ je snad v kazde diskusi. asi kdo nema psychologa neni in :roll: kazdy problem se tu resi pres psychologa, uplne zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21408
20.6.19 09:29

Psycholog se postaví na stranu matky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.19 09:46

Kdo nezazil, nepochopí a ano, podle me je to v matce, znam to moc dobře. A muzete s ni mluvit v klidu jak chcete a stejne Vas serve. Kdyz ji na to upozornite, svede to na ostatní. Podle me nemocny člověk a mel by to řešit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová