Hádka při venčení psů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3900
26.11.10 11:06

Jo a ještě chci dodat, že nic co tu píšu nemyslím jako hádky, jen píšu své zkušenosti a nikomu to nevnucuji. Jen nechci aby se to tu strhlo v nějaké hádky, chodím si sem odpočinout :-) a ne se hádat. Mám psy jako koníčka a manžel jako práci i koníčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.11.10 11:07

Každá rasa potřebuje něco jiného to si myslím,že každý ví a na cvičáku obzvlášť. A co se týče sterilního prostředí na cvičáku, jo znám bohužel taky takové borce co vezmou psa jen cvičit a šup do auta, ale za to nemůžou cvičáku, vždy je to o lidech. U nás se třeba cvičí na vlakovém a v parcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
26.11.10 11:08
Altche píše:
JInak mi to ale nepřijde jako „perla“, jak se tu někdo přínosně vyjadřoval. Nějak regulovat by se to mělo.

O perle jsem psala já. Myslím, že regulovat to moc nejde.
Prostě to jestli má pes dostatek pohybu nezavisí na tom kde majitel bydlí ale od toho jak se mu věnuje. A to samé platí o tom jak pes zvládá samotu. Pes může otravovat štěkáním jak v paneláku tak na zahradě. Oboje je nepříjemné ale pořád je tom jak majitel ke psovi přistupuje, jaký mají vztah, je to prostě o důvěře těch dvou.

Příspěvek upraven 26.11.10 v 11:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
26.11.10 11:09

Samozřejmě, že rozdíl je i mezi cvičáky. Je několik metod výcviku. A i ten výcvik je i o penězích. Já jsem absolvovala s jedním (starším) psem takový, že součást výcviku je třeba i jízda na eskalátoru v nákupním centru.
S druhým psem klasika na cvičáku. A teď se chystám s mladším stafordíkem na canisterapii.
Je plno faktorů, kterým lze ovlivnit výcvik psa.
Ale přece se tady nebudem dohadovat co je lepší, kde by měl člověk s kterým psem bydlet, a co si kdo má pořizovat za rasu. Na to snad má každej svůj rozum a soudnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
26.11.10 11:09

No že na cvičáku přistupují individuálně k plemenům to tedy nevím nevím… Spíš mám opačnou zkušenost, ale třeba chodíš na nějaký dobrý cvičák, protože ani výcvik na nádraží apod se myslím na 99% cvičáků nedělá. Ikdyž by to bylo potřeba, to je jasné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
26.11.10 11:10
Arumba píše:
Jenže on pes, který je puštěný na zahradě nebude běhat dobrovolně, krom plemen jako borderka a podobně praštěných (majitelé prominou). A s tím štěkáním v bytě - to ti můžu říct, že z 90% takhle štěkají malí psi (aspoň co vím z těch míst kde bydlím), ty mají větší sklony k uštěkanosti. Ostatně myslím, že je to vidět i venku - málokdy vidíš jak jde majitel a před ním ovčoun, boxer, labrouš, který nezavře tlamu, narozdíl od těch malých psů… Nic proti nim nemám, ale na sídlišti u nás to tak je…

jj souhlasím máme 2 psy na zahradě a běhají jen když si hrají a jen když si jich někdo všímá.pak chodíme do lesa a musíme házet klacky aby běhaly. no nevim jestly tohle je jen u vás na sídlišti,tam kde jsem bydlela (praha-spořilov,Spojovací,Letňany) to bylo to samé jak píšeš ,takže náhoda to nebude :lol:

Příspěvek upraven 26.11.10 v 11:13

• Citovat
  • Upravit
3900
26.11.10 11:13

Eliss - co to je za stafbulíky? Jednoho jsem našim před rokem pořídila, po zemřelém pejskovi. Je to takový blázen utržený ze řetězu, ale zase si neumím představit, že by někomu ublížil ikdyby mu dělal nevím co. ALe maliňáci jsou prti němu flegmouši :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
26.11.10 11:15

elis - ti jsou krásní. Úplně k pomačkání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
26.11.10 11:19

Ještě jednu zkušenost přidám. Kdysi dávno se zbavovala jedna holka 8 leté maltézačky. No, jsem už taková, tak jsem si jí vzala. nejenže neměla žádné vychování, ale už se ani vychovat nedala. Doma sama řvala jako túr, všechno počurala a byla kousací. jednou mi moje spolubydlící nechala doma na hlídání dogu. Takový telátko. Šla jsem s nima do parku, ani jeden pes neměl náhubek, jen vodítko. Důchodkyně začala ječet, ať si tu dogu pořádně přitáhnu, protože z ní má strach. No, telátko čučelo a mezitím ji maltézačka kousla do nohy. Nakonec se prcek uchytil jinde (já na ní fakt neměla). Takže asi tak. malé psi nemám ráda, protože jsou to potřeštěnci kousací a štěkací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.11.10 11:24

Tak me do postele nesmi… :oops: Jeste kdyz sem mela starou dalmatinku, mladou dalmatinku a jorku, byly vsechny tri v posteli, ale kdyz sem starou dalmatinku poslala za duhovej most, slibila sem tem dvoum, ze maji utrum, takze sly dolu… :-) A v zadnym pripade uz bych si psa nevzala do postele, je to krasnej pocit, mit nechlupatou postel a rano vstat a nevyndavat si ze vsech otvoru na tele chlupy… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
26.11.10 11:35
Arumba píše:
Eliss - co to je za stafbulíky? Jednoho jsem našim před rokem pořídila, po zemřelém pejskovi. Je to takový blázen utržený ze řetězu, ale zase si neumím představit, že by někomu ublížil ikdyby mu dělal nevím co. ALe maliňáci jsou prti němu flegmouši :lol:

Arumba: si sedím asi na vedení, ale myslíš jako odkud je mám, chovná stanice? A co jsou maliňáci? Černej je taky takový líný tele a je manželova „láska“, doufám, že hned po mě. Nemá moc rád pejsky, ale je naučený je ignorovat. A ten druhý bude canisterapeut tak si asi dokážeš představit jaký je. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.11.10 11:36

Trošku odběhnu od tématu, snad to nevadí a napíšu co se mi stalo,když jsem byla v 8 měsíci těhotenství. Šla jsem s pitbulem a boxerem na procházku, oba poslouchají na slovo ani háravka není problém. Procházely jsme se přes pastviny a zmerčil nás rtw. Hned běžel k nám. Rychle jsem psy přivolala. Hned jsem křičela na majitelku ať si psa zavolá, samozřejmě neposlouchal. Psům jsem dala povel lehni a šla RTW na proti s pepřákem. Díky bohu že zabral. Paní se neobtěžovala ani omluvit viděla, že jsem těhotná. Já se sesypala jako krabička s karet. Proto by každý pes měl poslouchat a vím, že jsou lidé co neumí vycvičit psa, proto mají chodit na cvičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
26.11.10 11:47

LEMAZ Hale trochu nefér je že nikdo nechce aby se nějakej pes označoval bojovej a nebo velký aby byli hned kousaví a maličký hned jsou všichni uštěkaní zmetci??
To Vám přijde fér :lol: :lol:
Já teda mám kokra.V životě sem jí neslyšela štěkat(němá neni) a nikdy nekousla nikoho.
Naši mají jokšíráka.Taky neštěká,jen když si hraje vyštěkává a taky žádného psa nikdy nekousnul.
Co takle zustat u toho že pes je odrazem páníčka než z nějaké skupiny udělat uštěkaný.Bydlim na okraji města,psu je tu spoustu,samozřejmě víc těch maličkejch a nevšimla sem si teda že by to byli nějací zmetci uštěkaný.Stejně tak tu potkám velkého psa kterej by nejradši naší babičku která sotva leze sežral a stejně tak potkám psa kterej je malej a ani nepípne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
26.11.10 11:48

Jojo, myslela jsem z jaké chovky jsou stafbulíci. Maliňák je belgický ovčák malinois - takový to zrzavý co vyhrává většinu IPO soutěží.
Bohužel se někdy stane, že pes neposlechne když uvidí jiného psa, to beru, pokud rovnou nehodlá zabít toho mého. Mě jen štvou ti co to vůbec neřeší, vědí že je pes neposlouchá a stejně chodí na volno a nechají psa ať obtěžuje jiné. ALe myslím že to, že pes za něčím uteče se může stát komukoliv, i těm dobře vycvičeným.
Moje psice má zatmíno když vidí míček, když ho někdo hází svému psovi a ona to vidí, tak se může vzteknout. Ikdybych jí uškrtila, tak stejně toho nenechá, bohužel. No a pak občas když proletí nízko pták nebo vyběhne zajíc. To taky občas neodolá, horzně mě s tím štve, ale fakt nic nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1141
26.11.10 12:04

Arumba: http://www.fransimo.cz/cz/o-nas.htm

Docela mně zajímá co děláte s manželem za sportovní výcvik. Nemůžem si napsat SZ? Máte nějakej web?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný