Hádka při venčení psů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3900
26.11.10 09:24

S tím zbrojním pasem na psy by to asi byl problém - co je odpovídající bydlení? kdo a jak by to posuzoval? další jsou plemena - třeba si všichni myslí jak jsou výmaráci hodný psi, ale já poslední dobou potkávám spíš nezvládnutý, dominantní potvory, který když kousnou, tak je to taky slušný problém. Takový seznam by udělat nešel a nebo by byl k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
26.11.10 09:30

Kakikka - :palec: jo, to by bylo ještě možná lepší.
Arumba - posuzovaly vy to odbory životního prostředí, třeba, ve spojení s myslivcema, třeba, nebo vojákama - prostě kdo psy chová a rozumí tomu. Odpovídající bydlení je, že psa, co potřebuje hodně pohybu, bych nepovolila třeba do města na sídliště do panelákovýho bytu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.11.10 09:33

Úplně souhlasím. Zkoušku by měl mít úplně každý pes bez rozdílu plemene. Majitelé malých psů většinou výchovu zanedbávají, vždyť mají malého pejska tak proč, že. Stačí blbá ZZO to musí zvládnout každý. Já třeba mám větší problém s malými psy. Většinou jsou na flexi vodítku a majitelé neřeší bezpečnost kolemjdoucích. Byla jsem svědkem jak jork skočil a zakousnul se dítkovy do obličeje. Já osobně si myslím, že vychovaných psů hrozně málo. Raději nechám dítko pohladit vycvičeného pitbula než nevychovaného malého psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.11.10 09:43
Altche píše:
Arumba - posuzovaly vy to odbory životního prostředí, třeba, ve spojení s myslivcema, třeba, nebo vojákama - prostě kdo psy chová a rozumí tomu. Odpovídající bydlení je, že psa, co potřebuje hodně pohybu, bych nepovolila třeba do města na sídliště do panelákovýho bytu.

Tak s timhle nesouhlasim ja… Kolikrat se psi, co ziji v panelakovym byte, maji lip, jak psi nekde na vesnici. To, ze bydli ve meste neznamena, ze nemaji dostatek pohybu… Naopak bych rekla, ze „nemestsky“ psi maji mnohem min pohybu, protoze je urcitej typ lidi, co maji pocit, ze kdyz daji psa na zahradu, je vsechno vyreseny… :roll: :wink:
Jinak se zkouskama souhlasim, ale pro kompletne vsechny rasy, vc. malych psu…

Jinak ja se verejne priznavam, ze s mym „puntikatym retardem“ bych zkousky nedala… :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
26.11.10 09:45
Altche píše:
Odpovídající bydlení je, že psa, co potřebuje hodně pohybu, bych nepovolila třeba do města na sídliště do panelákovýho bytu.

No v této diskuzi je to samá perla - povinné košíky, zbrojní pasy, odpovídající bydlení, no čekám co ještě přijde:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
26.11.10 09:45

To je přesně ono s tím bydlením, na co jsem narážela. Je to subjektivní, takže by záleželo na osobních sympatiích a to nelze. Jo a velký pes do panelákového bytu - nevidím problém, máme tak dva a myslím, že jsou šťastnější než plno těch co mají velkou zahradu a jsou tam sami nebo v kotci. Chodíme na procházky, pouštíme na poli, na louce, doma s náma mají pořád kontakt. Myslim že tohle je mylná úvaha hodně lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.11.10 09:46
Altche píše:
Arumba - posuzovaly vy to odbory životního prostředí, třeba, ve spojení s myslivcema, třeba, nebo vojákama - prostě kdo psy chová a rozumí tomu. Odpovídající bydlení je, že psa, co potřebuje hodně pohybu, bych nepovolila třeba do města na sídliště do panelákovýho bytu.

Promiň, ale nesouhlasím já mám psy ve městě v paneláku. Zabývám se sportovní kynologii, takže stopy, poslušnost i obrany. Psy jsou opravdu v zápřahu tak do 8 let. Není to o místě, ale o lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.11.10 09:47
Altche píše:
Odpovídající bydlení je, že psa, co potřebuje hodně pohybu, bych nepovolila třeba do města na sídliště do panelákovýho bytu.

to je podlemě nesmysl, pes přece ten pohyb neprovozuje doma. Bydlím najednom z těch novodobých „sídlišť“, a že jsou tu některé bytečky sakra malé,ale u nosu mámles (teďna něj koukám z okna…). Můj pes může mít tolik pohybu,kolik jsem ochotna mu poskytnout.

Nicméně žiju taky v prostředí,kdeměstská policie silně toleruje pejskaře a psi na volno. Na jednu stranu je to dobré, psi semůžou proběhnout, aniž by majiteli hrozila pokuta, nadruhou stranu jsou tolerováni i ti, kteří mají psinevycvičené. V nějakém městě před časem zavedli to, že když policajt potká pejskaře se psemna volno, proběhne přezkoušení namístě. Přivolání, k noze, sedni. Zabere to pár vteřin, pejskař s vycvičeným psem je z obliga, ten s nevycvičeným zaplatí pokutu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.11.10 09:49

Babi mi říkala, že se v malém bytě lépe složí obří plemeno než malé. A něco pravdy na tom je. Pokud má pes dostatek pohybu venku, tak zvlášť velké plemeno sebou doma švihne a leží, kdežto ty malý torpéda (jack russel a spol.) jsou jak na solární pohon :mrgreen:
Ale pořád je předpokladem adekvátní „pracovní“ zátěž mimo domov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
26.11.10 09:50

Gladys - tak to by meli zavest vsude… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
26.11.10 09:56

S tím přezkoušením - to je podle mě k ničemu, nic to nevypovídá o socializaci. To že pes poslechne základní povely neznamená, že když půjdou kolem lidi nebo pes, že je nesejme, že majitel psa odvolá v krizové situaci atd…
Tohle je fakt hodně složitá tematika, asi nemá cenu se tu tím zaobírat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
26.11.10 09:58

Také nesouhlasím s tím, že velký psi do bytu nee. Přesně jak někdo řekl. Psiska se po procházce svalí na pelech a několik hodin chrní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.11.10 10:02
Arumba píše:
S tím přezkoušením - to je podle mě k ničemu, nic to nevypovídá o socializaci. To že pes poslechne základní povely neznamená, že když půjdou kolem lidi nebo pes, že je nesejme, že majitel psa odvolá v krizové situaci atd…
Tohle je fakt hodně složitá tematika, asi nemá cenu se tu tím zaobírat…

Arumbo, jenže pak si vem, že se tu někomu stane to, co mě. Štěně je několikrát napadeno a stane se samo agresivní. A musím říct, že pes měl ty telecí léta tak do tří let, kdy na něj v krizové situaci prostě spoleh nebyl. My by jsme to u zkoušek prostě projeli. Jinak poslouchal jak hodinky. Už jsem psala, že nikdy nikoho nekousl, protože byl vždy na vodítku, pouštěla jsem jen tam, kde jsem měla dokonalý přehled o okolí. Jenže zodpovědnost lidí se nijak změřit nedá, škoda :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
26.11.10 10:03

Holky sleduji vaši diskusi.taky mam yorkiho a myslím že je vychovanej- nešteká, zvláda povely. taky mi hodne lidí říkalo naco cvičím tak malýho psa?každý pes musí byt cvičenej. náš je takovej moula. včera mne pri venčení dostalo- naproti mne jede boxer-už z dalky bylo videt že se chystá ulovit :-) mýho psa.tak jsem vzala psa že projdem. holky toho boxera měla na vodítku asi 7-8 letá holčička. kdyby vystartoval nemá šanci ho zkrotit.tohle je nezodpovědnost rodičů. pak jdeme dál a přidal se k nám nejakej pes- štekal a šel za náma- majitelka telefon u ucha a šla dál- už mi rupli nervy a ječím ad si toho psa veme- ona se otočila a šla dál :cert: :cert: no pes si to rozmyslel a dobrý.chodím tady denne tak už znám ty psy a vím tak trochu co čekat ale i tak mne vždy neco dostane :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
26.11.10 10:04

ALe já si fakt myslím, že ta poslušnost co je na cvičáku je do běžného života jen omezeně použitelná. Myslím že by se lidi divili, kdyby viděli plno psů co mají IPO3 apod. někde ve městě nebo podobném prostředí. Takže samozřejmě poslušnost ano, ale ve výsledku to vůbec nemusí vypovídat o nebezpečnosti psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný