Hádka při venčení psů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
24.11.10 16:17

Po našem psovi jednou vystartoval snad kříženec boxera nebo něco takového podle vzhledu - Mi bylo 14, šla jsem s naším na prochajdu, měl cca 25kg a hodně moc chlupů, hlavně na krku (špic). Kdyby byl menší nebo méně chlupatý, bylo by po něm, ten agresivní mu šel přímo po krku… Ne jenom že jsem ho vší silou nakopla, ale mlátila jsem ho taškou po hlavě, jako je sice milé, že nějaký jeho páníček ho „neukočíroval“, ale já si kvůli němu nenechám zakousnout psa. Pustil se a zdrhnul zpátky za plot… Až potom mi došlo, že se mohl pustit i do mě. Navíc Asco měl košík (nebyl agresivní, ale občas žral venku pěkné hnusy a pak mu bylo blbě=/) a nemohl se bránit.

Může se stát, že pes uteče… ale tenhle prostě vyběhl z otevřených vrat :nevim: , ne že by se někde potuloval. Povinně košíky bych nenakazovala, zrovna malé děti mají obličej v takové výšce, že větší pes by jim ho košíkem pěkně rozmašíroval - i kdyby původní záměr byl třeba olíznutí.
Prostě tohle je o zodpovědnosti a soudnosti majitele psa - a zejména u menších plemen a plemen, která potřebují pevnější vedení to bude vždycky problém. Já se třeba mnohem méně bojím staforda, který navolno jde u nohy pána, než uňafaného táhnoucího pejska, za kterým povlává panička, hlavně teda staršího věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
24.11.10 16:25

Tak já tedy už nejsem pejskařka, ale mám německého vlčáka u rodičů. Vždycky jsem ho měla na vodítku, doteď mám, když s ním jdu ven. Košík nepotřebuje. Je hodný - nebo spíše poslouchá, když ho okřiknu nebo napomenu, že něco nemá dělat, tak hned poslechne.

Ale úplně rostu, když ráno vedu děti do školy a do školky a před školou banda deseti důchodkyň a každá má nejméně dva psy. Ženský si vesele vykecávají a čoklové otravují děti. Už tolikrát jsem musela vzít cizí dítě za ruku, a do té školy ho odvést, protože prostě se bálo přes ty psy přejít :cert: :cert: :cert:
Prevíti nevychovaní tam na každého skáčou, štěkají, rvou se a paničky to absolutně nezajímá.
Takhle mi nedávno jeden takový malý zmetek porazil tříletou dceru. Prostě se od někud vynořil a skočil jí na záda. Ta spadla na zem, a naštěstí se jí kromě roztržených kalhot nic nestalo. Ale lekla se strašně. Jsem měla chuť toho čokla nakopnout. Měl jediné štěstí, že rychle utekl :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathrina
24.11.10 16:39

asi bych na ní vylítla na babu, ať si čokla dá na vodítko, když je agresivní a řekla bch jí i ať si sebere to hovno, nebo ho po ní hodim :lol: sama nenávidim, když do toho šlápnu :twisted:

• Citovat
  • Upravit
29730
24.11.10 16:42

Kosiky povinne ne, to je fakt nesmysl. Dratenej kosik muze byt daleko nebezpecnejsi nez ten pes samotnej. Napr. kdyz na 40kg ovcaka pujde vzteklej ratlik, tak to neskonci vytrepanim za kozich, ale rozmaderovanim celyho psa, dostat kosikem do rozkroku je taky uzasny…no a deti a kosik… A to popisuju situaci, kdy jsou oba gentlemani a jdou se servat po psim. Feny jsou daleko brutalnejsi a pravidla nemaji.

A dost mne vytaceji i hodni psi bez voditka, co si prijdou nase magurky ocuchat zblizka (pes se rval se psy, fena s fenama). Jejich panicek obvykle nechape, proc si ho ma odvolat. A to ani, kdyz videl myho psa na zadnich s penou u huby,a mne vazici jen o 15 kilo vic nez on. :zed:

A do tech psu fakt nekopejte, taky muzete skoncit s rozparanou nohou. A ten pes ani nebude vedet, co udelal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
24.11.10 16:52
asha píše:
Kosiky povinne ne, to je fakt nesmysl. Dratenej kosik muze byt daleko nebezpecnejsi nez ten pes samotnej. Napr. kdyz na 40kg ovcaka pujde vzteklej ratlik, tak to neskonci vytrepanim za kozich, ale rozmaderovanim celyho psa, dostat kosikem do rozkroku je taky uzasny…no a deti a kosik… A to popisuju situaci, kdy jsou oba gentlemani a jdou se servat po psim. Feny jsou daleko brutalnejsi a pravidla nemaji.

A dost mne vytaceji i hodni psi bez voditka, co si prijdou nase magurky ocuchat zblizka (pes se rval se psy, fena s fenama). Jejich panicek obvykle nechape, proc si ho ma odvolat. A to ani, kdyz videl myho psa na zadnich s penou u huby,a mne vazici jen o 15 kilo vic nez on. :zed:

A do tech psu fakt nekopejte, taky muzete skoncit s rozparanou nohou. A ten pes ani nebude vedet, co udelal.

Souhlasím, že košík může být hodně nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.11.10 16:55
asha píše:A do tech psu fakt nekopejte, taky muzete skoncit s rozparanou nohou. A ten pes ani nebude vedet, co udelal.

No jo, chce to nejdřív myslet a pak konat, jenže tohle jsou dost vypjaté situace… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
24.11.10 17:07

Souhlasím, že drátěný košík je strašně nebezpečný. Náš ďáblík ho měl, když jsem s ním šla kdysi na veterinu. Chtěl si se mnou hrát a praštil mě s ním přes holenní kost. V tu chvíli jsem myslela, že mi nohu asi přerazil. Bolestí mi vyhrkly slzy. Naštěstí jsem to rozchodila, i když modřinu jsem měla ještě hodně dlouho. Tenkrát košík letěl okamžitě do popelnice. Koupila jsem kožený, má ho dodnes a nedám na něj dopustit. Ale používám ho jen když jedeme na veterinu, nebo třeba autobusem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.11.10 17:30

No do autobusu je fajn, ale pri rvacce je nanic. Jeste se delaji plastovy, tim to boli o neco min :lol: A rozveselenej pes s dratakem je taky smrtonos :mrgreen:

No ja to chapu, ja vzdycky vidim rude, ani ne tak kdyz se rvou psi, spis jak zacne jeho panicek. Ale mezi psy nejdu rukama ani nohama nikdy. To je pud sebezachovy. 8-) Tu babu bych nejspis ale urvala k smrti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.11.10 17:40
asha píše:
No do autobusu je fajn, ale pri rvacce je nanic. Jeste se delaji plastovy, tim to boli o neco min :lol: A rozveselenej pes s dratakem je taky smrtonos :mrgreen:No ja to chapu, ja vzdycky vidim rude, ani ne tak kdyz se rvou psi, spis jak zacne jeho panicek. Ale mezi psy nejdu rukama ani nohama nikdy. To je pud sebezachovy. 8-) Tu babu bych nejspis ale urvala k smrti :mrgreen:

ty brdo, mame se jednou porvali 4 psi a nikde nikdo, kdo by pomohl. jednoho vytahla a byl tam zas. tak vzala lopatu a najednou byli vsichni v jedny boude a bylo po pranici :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
24.11.10 17:43

k těm košům

my máme dráťák, neb na mastifa nic „menšího“ nebylo, ale je zvyklej, takže s tím akorát ryje po zahradě, s malými psy se dorvaček rozhodně nepouští, dělá, že nejsou, asi to taky bude povahou psa, s maldší dcerou si běžně hraje i s tím košem, ale nikdy ji nezranil, nešťourá do ní, je naučený, že v přítomnosti malých tvorů, než je on sám se má držet o krok zpět i v zápalu hry. Ale měli jsme praštěnýho vlčáka, to byl poděs, ten nám zdrhal i z prvního patra skokem z okna, ten byl naprosto nezvladatelnej i s košíkem, ale menší psi ho taky nezajímali, naštěstí…Sklidnil se až po kastraci, jinak útěkář byl známý v okolí, tak ho lidi věčně vodili zpět domů. Někdy s útěkáři ani ten pán nic nesvede. Dnes je mastifuž dědeček, takže spíš hračka pro naše kočky, ten trouba si nechá všechno líbit. Ono to nebude jen o povaze psa, ale i páníčků, pak je vymalováno, když se někdo lekne, ale kousanec bych čoklíkovi taky netolerovala, jenže šáhněte rozvášněnému psovi po krku, aby jste ukočírovali, asi bych taky volila odstrčení botou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
24.11.10 17:46

Careynko

tvoje máma byla asi v té situaci zoufalá, tam bych mezi 4 psy nešla ani náhodou, to už je smečka, a mohli ji v zápalu rvačky i nechtěně napadnout, safra ta měla odvahu… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.11.10 17:47

Po krku nikdy! Jedine za ocas, pripadne zadni nohy.
Taky je dobrej kybl s vodou :mrgreen: Ale ten vetsinou neni po ruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.11.10 17:49
Lowel píše:
tvoje máma byla asi v té situaci zoufalá, tam bych mezi 4 psy nešla ani náhodou, to už je smečka, a mohli ji v zápalu rvačky i nechtěně napadnout, safra ta měla odvahu… :kytka:

to byli nastesti nasi psi :-) 2 rtw, ovcak a blazniva kniracka. nebylo zbyti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
24.11.10 17:50
Lowel píše:
tvoje máma byla asi v té situaci zoufalá, tam bych mezi 4 psy nešla ani náhodou, to už je smečka, a mohli ji v zápalu rvačky i nechtěně napadnout, safra ta měla odvahu… :kytka:

To mela a navic ziskala body…stala se jednoznacnym vudcem :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
24.11.10 17:53
asha píše:
Lowel píše:
To mela a navic ziskala body…stala se jednoznacnym vudcem :palec: :mrgreen:

znamy se takhle porvala rotvicka s dvema cubama a jak byla daleko, tak po nich mrskla prazdnou konev a oni k ni prilitly v zoufalstvi at je panicka ochrani pred tim zelenym ufem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný