Co jste dostaly na hematom v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
11.3.12 13:00
wobludečka píše:
lekarnicka28 píše:
Ahojte holky,
vy co jste spinily dlouhodobe pri hematomu v prvnim trimestru, dostaly jste nektera antibiotika, ze by tam mohl byt zanet? Nebo, mely jste pri pomalu odchazejicim a resorbujicim se hematomu z neho zanet?
Diky moc za radu.
Ahoj, já jsem nešpinila, hematom se ale vstřebával velmi pomalu, pravděpodobně se zanítilo místo, kde byl v kontaktu s placentou a ta selhala - rodila jsem 19tt. Jak doktor přišel na to, že se to zanítilo? Já mám informaci, že se to dá poznat jen z plodovky (kultivace z pochvy byla naprosto v pořádku, v době selhání už tam vlastní hematom nebyl, zda byly bakterie v děloze se prý nedá poznat, protože jsou anaerobní)

No prave ze to doktor strelil jen tak od boku..po mailu. Moje osetrujici gyndarka nic takoveho nerikala.. Ale leukocyty mam v norme, CRP mirne zvysene, asi diky ryme, kterou trochu mam.. Nechce se mi kvuli zanetu prijit o miminko, ale taky nechci antibiptika uzivat bez duvodu jen tak - i to mu v prvnim trimestru muze ublizit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirushe
13.3.12 20:19

ahoj holky, včera jsem krvácela, valila jsem k dr, ten mi také zjistli hematom dal mi detralex a a utrogestan, malé je v pořádku hematon je od malého ještě daleko, jsem v 6tt, od včerejška už nekrvácím, snažím se hodně ležet, příští týden ve čtvrtek jdu na cukr v krvi a kontrolu, chtěla jsem se zeptat, hematon může zmizet i za kratší dobu, nebo je to běh na dlouhou trať? moc děkuji za odpovědi, všechny těhulky ať se hlavně drží!

• Citovat
  • Upravit
11955
13.3.12 20:48

Laicky řečeno, hematom je taková modřina nebo krevní podlitina (ale nemusí být tvořený nutně jen krví). Někdy většina ,,odkrvácí", tam je riziko, že s sebou v tom prvotním stádiu může plod vzít s sebou, jindy se vstřebá jako každá jiná modřina. Jak rychle to bude záleží na tom, v jakém stavu je to cévní prostředí v okolí (když se jednou bouchneš, tak modřina zmizí během pár dní, když se do ní třískáš každou chvíli, tak to trvá). Tyhle hematomy bývají záležitostí prvního trimestru, já jsem ho měla ještě v 15tt, ale už minimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirushe
13.3.12 22:34

moc děkuji!

• Citovat
  • Upravit
4724
14.3.12 12:07

Ahoj Mirushe, co ja nacetla a vysledovala tak malokdy byva rychle pryc, vetsinou se x tydnu az par mesicu drzi. Nekdy tam jen je a postupne se zmensuje a nestrasi, coz je ta nejlepsi varianta..jindy zlobi a dlouhodobe spini, nekdy opakovane krvaci.. Ty ted muzes udelat jedine, dodrzovat klidovy rezim, polehavat a odpocivat, co to jde a hlavne se nenamahat a NIC byt jen trosku tezkeho nezvedat a nenosit.. Mne doktorka zakazala i dlouhodobe stani u plotny, zehleni, luxovat.. Nekdo tvrdi, ze to nic nezachrani, ale ja si nechtela nic vycitat..prace neutece. Hematom je pry celkem casta zalezitost, asi u kazdeho pateho tehotenstvi..a vetsi cast jich dopadne dobre..tak svemu miminku ver a nervuj se co nejmene. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirushe
14.3.12 15:59

také moc děkuji, je to ho nějak moc, musíš si dávat pozor na tolik věcí, jakoby těhulky těch nervů neměly dost, ještě takové hnusárny.

• Citovat
  • Upravit
698
15.3.12 21:14
Mirushe píše:
také moc děkuji, je to ho nějak moc, musíš si dávat pozor na tolik věcí, jakoby těhulky těch nervů neměly dost, ještě takové hnusárny.

Já měla hematom od 5tt do 20tt. Opakované krvácení a hospitalizace + ležení doma. Takže jsem půlku těhotenství proležela. Někomu zmizí ten hematom třeba za 14dní. Je to fakt individuální. Hlavně lež, nic netahej , žádnej sex a neuklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
17.3.12 14:11

Ahoj, včera mi taky zjistili hematom, jsem v 6tt a taky by mě zajímalo, jestli se to ztratí a nebo budu lazar do konce těhotenství :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
17.3.12 18:33
Petrina píše:
Ahoj, včera mi taky zjistili hematom, jsem v 6tt a taky by mě zajímalo, jestli se to ztratí a nebo budu lazar do konce těhotenství :-(

nic se neboj, to je poměrně častá záležitost, obvykle se to vyřeší samo během prvního trimestru, méně obvykle do poloviny těhotenství. Ono se s tím stejně víc než být jakžtakž v klidu a posílit cévní stěnu npř. acsorutinem nedá… Drtivá většina hematomů se obejde bez následků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
17.3.12 19:40

No jsem totiž aktivní sportovec a představa ležení je hrozná :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
18.3.12 12:27

Dnes jsem jela na pohotovost kvůli zánětu močáku - nafasovala jsem antibiotika. Ovšem při kontrole doktor zkonstatoval, že špiním poměrně dost a mrknul se na mě ultrazvukem. Takže můj hematom, který měl před asi deseti dny (podle mého doktora) necelý centimetr, byl velký 4,5 na 3 cm :? . Zajímalo by mě, jestli ho můj Dr. špatně změřil nebo jestli se takhle zvětšil. Samozřejmě mi nabídli okamžitou hospitalizaci, kterou jsem odmítla, protože léky mám a dodržuji naprosto přísný klidový režim (ani v nemocnici bych ho neměla přísnější, protože tady to mám na záchod nějakých pět metrů a NIC jiného nedělám - uklízení a vaření zařizuje manžel, já si maximálně 3× týdně sejdu dolů do kuchyně pro jídlo a tím to končí). Zánět prý cekovou prognozu ještě zhoršuje. Jinak miminko bylo v pořádku, odpovídalo přesně termínu MS. Jsem téměř na konci 12 tt a doufám, že alespoň těch dalších 20 týdnů si to miminko nerozmyslí.

• Citovat
  • Upravit
Veroonka
20.3.12 19:39

ahoj holky,
tak i mne se včera objevilo krvácení, letěla jsem na pohotovst a buch - mám v děloze hematom 2×2 cm :nevim: jsem 11tt, mimi má 3 cm, dr. říkal, že to vypadá dobře, hematom je umístěn pod mimi, ale já se stejně bojím, jsem v klidu, odpočívám, od rána jsem nekrvácela, ale teď jsem zase začala, je to jasně červená krev… já nechci potratit! už jsem potratila jednou v 6tt, tak jsem si říkala, že mám vybráno :roll: beru utroš, Ascor, magnesko, tak snad dopadneme v pohodě, klidné těhu všem

• Citovat
  • Upravit
141
20.3.12 21:44
Veroonka píše:
ahoj holky,
tak i mne se včera objevilo krvácení, letěla jsem na pohotovst a buch - mám v děloze hematom 2×2 cm :nevim: jsem 11tt, mimi má 3 cm, dr. říkal, že to vypadá dobře, hematom je umístěn pod mimi, ale já se stejně bojím, jsem v klidu, odpočívám, od rána jsem nekrvácela, ale teď jsem zase začala, je to jasně červená krev… já nechci potratit! už jsem potratila jednou v 6tt, tak jsem si říkala, že mám vybráno :roll: beru utroš, Ascor, magnesko, tak snad dopadneme v pohodě, klidné těhu všem

Ahoj, já mám hematom také od 11t - v 11t týdnu byl hem.11 cm x 4cm po celé přední děl.stěně - takže maxi…teď jsem 19+2..ale hematom se moc nezmnšil :roll: už 8 neděl ležím po 4t na revers doma. Pokud krvácíš měla by to být tmavá „stará“krev z vyprazdnujícího se hematomu.Když je jasně červená tak raději do nemocnice - alespoň tak jsem poučená bylá já…
Je to psycho vím, chce to klid a pevný nervy!HODNĚ ŠTĚSTÍ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
21.3.12 13:58

Ahoj, jsem moc ráda za tuto diskuzi.Mne se to stalo včera.Jsem v 6tt a při tlačení na WC ze mě vyšlo docela dost jasně červené krve.Okamžitě jsem jela k doktorovi a výsledek-hematom 0,5 cm.Teď ležím, myslím na vše možné i nemožné a připadá mi, že se čas neuvěřitelně vleče!Pořád dost špiním a říkám si, že jestli se má něco stát, ať se to radši stane teď než třeba za 2 měsíce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veroonka
21.3.12 14:35

tak to chápu…
já jsem si říkala, že když jsem 11tt, že už snad bude klid…
dnes opět ani nešpiním, tak snad bude :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí