Co jste dostaly na hematom v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jana12347787
28.3.12 11:42

Holky, já měla taky hematom, ale můj doktor si nevšiml, měla jsem doma 3,5 letou holčičku a po mí jsem měla zamlklý těhu,takže jsem se v dalším těhotenství hrozně bála,navíc jsem brala hormony od začátku,protože mě zlobilo žlutý tělísko,takže byl syn udržovanej, v 5+3 mi hormony došly a já musela pro další a můj doktor si ničeho nevšimnul,ale protože jsem začala po prohlídce špinit a bála jsem se,jela jsem druhej den do špitálu,kde mi hematom našli,byl o maličko větší než tehdy můj syn, pak už jsem nešpinila,nekrvácela,ale 5 dní ležela v nemocnici a 3 týdny doma,můj doktor z toho ani nic nedělal,ani mi po 3 týdech neudělal kontrolní ultrazvuk,já už úplně hotová,kamarádka ležela s hematomem do 25 tt v nemocnici,druhá do 14tt,tak jsem zešílala a po těch 3 týdnech opět odjela do špitálu,kde mi udělali utz s tím,že už tam hematom nemám,takže to kolikrát může dopadnou dobře,taky nebyla dobrá prognoza, vyhlášený doktor z nemocnice,který hematom našel,mi řekl,že je to 50 na 50,protože hematom byl o málo větší než můj syn,mohl syna klidně strhnout…,nakonec se sám ztratil,dali mi ascorutin a měla jsem ty hormony,ale někde jsem pak četla,že ležení taky vyloženě nepomáhá,držím vám všem palce......,jo a synovi je 2,5 a je to pěkný uličník:-)

• Citovat
  • Upravit
1342
30.3.12 12:31

Ahoj, mně hematom zmizel za týden, objevily se ale další komplikace. Všem přeji, ať vám to dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
1.4.12 10:45

Ahoj, potřebuji poradit, uklidnit? Už týden ležím v nemocnici se špiněním. Jsem v 10tt.Při příjmu mi našli že špiním z hematomu. Poctivě ležím, chodím pouze na záchod, do sprchy a sednout si v pokoji ke stolu při jídle, jinak ležím. Třikrát denně dostávám 2 ascorutiny, ráno a večer utrogestan. Špinit jsem přestala asi po třech dnech. Chtěli mě pustit domů, ale na utz našli další hematom. Ten je bohužel nad miminkem, tak doktor usoudil, že bude lepší když tu ještě chvilku zůstanu. No a dnes, přestože stále ležím, beru léky, tak jsem opětně začala slabě špinit. Už nevím jak dál. Kdo máte s tímto nějakou zkušenost? Poraďte. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
1.4.12 13:05

@Jullii Jak bych Ti to jen vysvětlila :think: když jsi těhotná, cévní systém v děloze je hodně prokrvený a zatížený a tak se prostě stává, že že nějaká z těch cév praskne a vytvoří se hematom - krevní sraženina (můžou být i jiného původu, ale princip je obdobný). Ta se buď vstřebá, nebo odejde podobně jako když Ti teče krev z nosu. Existuje určité riziko, že když je ten hematom masivnější, tak může plod utlačovat nebo ho strhnout s sebou když odkrvácí. Dá se s tím v podstatě dělat jen to, že se posílí ten cevní systém - proto dostáváš ascorutin. A taky je fajn ho zbytečně nedráždit, aby cévky nepraskaly - proto máš klidový režim. Pomalé špinění samo o sobě není špatná zpráva - to by měla být starší tmavší krev z toho hematomu, který postupně odchází. Krvácení jasně červenou krví by ukazovalo na to, že něco prasklo čerstvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
1.4.12 13:58

@wobludečka děkuji. Na netu jsem na toto téma pročetla kde co, vím že vit. C a rutin posilují cévní stěnu. Ale proč to stále praská? Dodržuji klidový režim, baštím léky co mi dají a stejně se to vše děje dál. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veroonka
1.4.12 18:11

@Jullii Já myslím, že je to tím, jak se zvětšuje děloha - větší tlak na jednotlivé cévky a ty pak praskají… můj dr. zastává názor, že je jedno, jestli v tomto případě těhule leží nebo ne, samozřejmě klidový režim ano, ale dle něj je ležení celý den na nic :roll:
tak hodně štěstí, já měla taky hematom, „už“ jsem 13tt, v úterý jde na další utz, ač minulé úterý dr. žádný hematom nenašel, stále občas špiním, ale jelikož je to evidentně starší, tmavá krev, tak se snažím být v klidu :nevim:
dej vědět, jak jsi na tom, pa

• Citovat
  • Upravit
luciavo123
2.4.12 10:25

Ahojky holky no to koukám kolik nás tu je s hematomem.Já jsem měla uplně to samé.v 7tt jsem začla silně v noci krvácet no dokážete si představit co jsem prožívala :,( , zjistily mi hematom takže utrog.do toho atb.že tam mám nějaký viry.pak opět 10tt silné krvácení opět hematom praskl další atb.za týden opět krvácení a opět praskl a opět atb..no hrůza :zed: , naposledy mi praskl ve 14tt.ale to už naštestí krváclo dá se říci méně teď jsem 16tt a stále špiním někdy slabounce někdy silněji pořád se kontroluji. dr. mi řekl ať se šetřím ale ležet nemusím beru vitC a teď začnu i magnezium jak to tu u vás čtu zatím ho neberu tak to zkusím.Ve středu jdu na kontrolu tak jsem zvědavá.Mám asi štestí že hematom je v dolním polu a má už jen 20mm tak se modlím ať už se nezvětšuje.Držím vám všem moc moc palečky.
Vím že je to pěknej stres já už jsem z toho vyřízená ale musím myslet na toho prcka ve mě a držet se.Jak jste na tom se sexem?zkoušela jste to nějaká s hematomem?já i po mazlení silněji špiním tak mám velký strach ale jsem už 2 trimestr tak mám docela choutky :lol: :lol: :lol: .ale bojím se jít do toho. :roll: tak se držte a mějte se všechny krásně.

• Citovat
  • Upravit
698
2.4.12 10:42

Na sex s hematomem zapomeň.
Jak už jsem tu psala, já rvácela z hematomu od 5tt do 20tt. Ležela jsem celou dobu, buď doma nebo v nemocnici. Držím všem palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
2.4.12 10:51
@luciavo123 píše:
Ahojky holky no to koukám kolik nás tu je s hematomem.Já jsem měla uplně to samé.v 7tt jsem začla silně v noci krvácet no dokážete si představit co jsem prožívala :,( , zjistily mi hematom takže utrog.do toho atb.že tam mám nějaký viry.pak opět 10tt silné krvácení opět hematom praskl další atb.za týden opět krvácení a opět praskl a opět atb..no hrůza :zed: , naposledy mi praskl ve 14tt.ale to už naštestí krváclo dá se říci méně teď jsem 16tt a stále špiním někdy slabounce někdy silněji pořád se kontroluji. dr. mi řekl ať se šetřím ale ležet nemusím beru vitC a teď začnu i magnezium jak to tu u vás čtu zatím ho neberu tak to zkusím.Ve středu jdu na kontrolu tak jsem zvědavá.Mám asi štestí že hematom je v dolním polu a má už jen 20mm tak se modlím ať už se nezvětšuje.Držím vám všem moc moc palečky.
Vím že je to pěknej stres já už jsem z toho vyřízená ale musím myslet na toho prcka ve mě a držet se.Jak jste na tom se sexem?zkoušela jste to nějaká s hematomem?já i po mazlení silněji špiním tak mám velký strach ale jsem už 2 trimestr tak mám docela choutky :lol: :lol: :lol: .ale bojím se jít do toho. :roll: tak se držte a mějte se všechny krásně.

já jdu na KO až za 3 týdny atak dlouho už to určitě nevydržím hemaotm mi zjistili v 7tt jednorázově jsem krvácela pak nic tkaže to zkusím a uvidímuž seto nedá vydržet a drnic enříkalprotožemi UZ dělalnaposled ve 13tt ted jsem 18tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
2.4.12 10:56

No tak já do toho s hematomem rozhodně nejdu, do klidového režimu se počítá i to, že je to bez sexu. To opravdu vydržím, i kdyby to mělo být až do konce těhotenství :P .

• Citovat
  • Upravit
2603
2.4.12 17:23

Ahoj, dnes mě pustili domů s tím, že hematomy tam jsou dva, pomalu se vstřebávají a já nešpiním. Než jsme došli zaplatit poplatek za pobyt v nemocnici, k autu, dojeli domů (12km) tak jsem opětně začala špinit. Než jsem se dotrmácela do postele, tak jsem už krvácela :,( Teď už nějakou chvíli ležím a konečně se to zlepšuje. V nemocnici mi řekli, že nic nezvedat, chodit minimálně a ŽÁDNÝ SEX. Nevím jak vy holky, ale já bych to neriskovala ani kdybych zrovna nešpinila. Nesmí se totiž moc prokrvovat děloha a ta se sexem 100% prokrví. Tomu věřte. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciavo123
2.4.12 21:09

No asi máte pravdu asi to fakt nebudu pokoušet prostě to musíme vydržet :D .to mi opravdu za to nestojí.Moc vám díky za názory.Prostě nějakej sex už neznám pak si to můžem vynahradit.že? :P .Tak díky mějte se a držte se a pozdravujte ty vaše bojovníky s hematomem.pa :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Esterkaa
3.4.12 16:34

Ahoj holky, přečetla jsem si celou diskuzi a jsem z toho pav :-) dnes jsem byla na kontrole jsem 7+5 a doktorka mi oznámila, že tam mám hematom retroplacentární, velikost 15×7mm. Nešpiním, nekrvácím, nic mě nebolí. Kdyby mi to doktorka nenašla na utz, tak o tom ani nevím. Chtěli si mě nechat v nemocnici,odmítla jsem, protože jsem tam ležela 2 týdny zpět na podezření mimoděložní a děložního těhotenství ( dvojčata). Nakonec se potvrdilo jen jedno mimi v děloze a teď tohle. Mám přikázaný klidový režim, nesmím nic dělat jen ležet a chodit na wc a do sprchy. Dostala jsem ustroš na udržení. Za týden jdu na kontrolu a druhý doktor co tam byl mi řekl, že to je vabank a že neví jestli se to udrží a nepotratím, docela povzbuzení..... Tak všem držím pěstíky ať ty naše sluníčka donosíme zdravé :-)

• Citovat
  • Upravit
4724
4.4.12 16:19

Holky drzim vam palce. At tu nejsou jen spatne konce.. Zacala jsem spinit (lehoulince i zakrvacela) v 6. tydnu - pohotovost, injekce, naprosty klidovy rezim doma.. Hematom 4×2 cm. 2 tydny byl klid a pak celkem vyrazne spineni, podstatne vic nez napoprve..na kontrole zjistili, ze je to z hematomu, ze se resorbuje a uvolnuje. Spinila jsem 3 tydny, byl jsem z toho na nervy, bala jsem se moc..po tech trech tydnech spineni postupne ustalo a na kontrole hematom uz videt nebyl. Ted jsem ve 14.tydnu, mame za sebou i prvotrimestrovy screenig a vse bylo OK. Porad jsem opatrna, sex mam od doktorky zakazany doted, hodne odpocivam. Nechci riskovat, ze se hematom objevi znova. Drzim palce i vam. Hematom se pry objevi u 20% tehotenstvi..to je kazda pata..tak bodejd by se nas tu neseslo tolik.. A spatne diky hematomu konci jen mala cast tehotenstvi.. Hlavu vzhuru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
4.4.12 17:23

@lekarnicka28 Díky za povzbuzující příspěvek :kytka: A máš pravdu, je nás tu hodně.
Já pokud ležím, tak jsem relativně v pohodě, ale pokud začnu,sice pomalu, chodit po baráku a tuhle něco uklidím, tady zametu…tak za chvilku začnu hodně špinit a občas ze mě i něco vypadne (omlouvám se za tak intimní a nechutnou věc, ale nevěděla jsem jak to napsat) No, takže raději stále ležím. Snad už brzy bude líp. Jinak na nervy jsem z toho stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí