Co jste dostaly na hematom v těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
maarlenka
16.2.10 13:20

hematom

Ahoj, tak já jsem si s hematomem doslova toto těhotenství užila. Ve 13 týdnu jsem začala silně krvácet a skončila v nemocnici. Šanci, kterou mi dávali bylo 50% velikost hematomu bylo 7cm a dětátko měřilo 10 cm, tedy riziko veliké. V nemocnici jsem ležela 5 týdnů což byly skoro celé letní prázdniny bez žádného pohybu. Čekalo se až se hematom vstřebá. Na internetu jsem vyčetla, že hodně holkám pomohl čaj kontryhel, jen se doporučuje ho pít až po 3 měsící těhotenství z důvodu neprovedených testů nebo něco takového a ještě k tomu kontryhel udržuje těhotenství. Přišla jsem na to až po dvou až třech týdnech a hned ho začala pít a divila jsem se hodně, hematom se začal velmi rychle zmenšovat, nevím jestli to bylo tím čajem, ale můžu říct, že mi pomohl a dokonce nejen mě. V nemocnici o tom taky ostatní pacientky věděly jen doktoři to určitě doporučovat nebudou. Jo a to jsem k tomu měla ještě nízko placentu. Výsledek je ale úžasný, před dvěma dny jsem přijela z porodnice s krásným a pořádným klučinou měl 3,7 kg a 53 cm. Takže nezoufat a pevně věřit, že vše dobře dopadne. Mimo to jsme měli ještě v předešlém těhotenství vadu, tak jsem musela ve 23 týdnu porodit dítě, které samozřejmě nepřežilo a toto těhotenství se strachovali jestli se to neobjeví znovu. Těhotenství jsme si vůbec neužili, ale stálo to za to. Naděje umírá poslední.

• Citovat
  • Upravit
MišákW
23.2.10 22:14

Hematom

Ahoj :-D
Před Dvěma roky jsem začala krvácet a ve 12 tt jsem potratila. Proto jsem myslela na nejhorší když jsem začala krvácet i v druhém těhu v 1 měsíci těhotenství. Zjistili mi že tam mám hematom brala jsem 3×2 ascorutin plus jsem obden jezdila na nějaké injekce. Takhle to trvalo měsíc a pak až do 4 měsíce jsem brala ascorutin 1-0-1 a na noc 2 čípky vag. Utrogestan a samozřejmně nohy víš než hlavu.Teď začínám 6 měsíc a hematom už tam nemám :dance: .Takže se drž a věř že bude všechno dobrý a ono bude. Držím ti palce pa :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Darki
24.2.11 09:50

hematom

Ahojky,v 6. týdnu těhu jsem začala silně krvácet a na ultrazvuku mi zjistili,že mám hematom o velikosti 27×16 mm, po týdnu jsem začala opět silně krvácet,ale mimi se stále drží…po dalším týdnu mi naměřili hematom 44×23×25 mm a taky mám bolesti v podbřišku,mimi se zatím vyvíjí tak jak má,ale mám hrozný strach,že o něj přijdu :-( beru utrogestan 3×1 tbl,ascorutin 3×2 tbl,magnesium 3×2 tbl a ještě kys.listovou..momentálně už nešpiním,ale bolí mě hrozně v podbřišku..už 3.týden ležím v posteli ale bez výsledku..myslíte,že mám šanci aby se mi hematom vstřebal a bylo vše OK?mám nervy v kýblu :-(

• Citovat
  • Upravit
1120
22.3.11 08:06

Darki,jsme na tom úplně stejně co tu popisuješ.Tak pevné nervy a trpělivost a šance na to že to dobře dopadne tu je a hodně veliká.Mi dokonce dr řekl,že mám dělat všechno,že to stejně neovlivním ležením,já si to moc nemůžu dovolit,mám už doma jednoho prcka,ale když máš možnost tak odpočívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
22.3.11 18:21

Ahojky,
taky bych se chtěla s váma podělit se svýma zkušenostma s hematomem a krvácením.
Poprvé jsem slabounce krvácela v 5+0tt. Ale to bylo spíš z podráždění po častých UTZ, jelikož jsem měla podezření na mimoděložní krvácení. Pak jsem měla 7 týdnů klidu a začínala si myslet, že nejhorší máme za sebou.
Pak ale přišla noc, kdy jsem byla 11+5 tt a silné krvácení. Krev ze mě tekla doslova čůrkem. Okamžitě jsme jeli do nemocnice. Já už se pomalu s mimískem loučila. Naštěstí je to pašák a udržel se. Krvácení přestalo po cca 2 hodinách, jako když utne, ale pro jistotu si mě nechali 3 dny v nemocnici. Dostala jsem 2 kapačky na zastavení krvácení, pak jsem brala magnezium, ascorutin, utrogestan a ještě jeden prášek, který si nepamatuju, jak se jmenoval. Než mě pustili z nemocnice, tak mi dělali podrobný UTZ, ale závěr byl, že hematom se neprokázal. Jen nejspíš praskla nějaká cévka u placenty.
Měla jsem nařízený klidový režim a spíš polehávat.
Tím ale bohužel naše trápení nezkončilo. V pondělí mě pustili z nemocnice a v noci ze čtvrtka na pátek jsem začala špinit. Sice slabě, ale přeci jenom jsem ráno zašla na gyndu. Tam mi pan doktor našel hematom. Nejspíš následek toho krvácení. Naštěstí je hematom menší než mimís, ale stejně mám strach. Stále beru utrogestan a magnézium. Byla jsem už 3 dny bez špinění, ale dnes opět špinění a silnější než předtím. Volala jsem na gyndu, ale doktor řekl, že je to ten hematom a ať radši zůstanu v klidu v posteli. Dneska končím 1. trimestr, tak jsem myslela, že ten druhý bude klidnější, ale asi klid jen tak mít nebudu :-(
Omlouvám se za román, ale nějak jsem to ze sebe musela dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
švejnožka
13.4.11 09:08

hematom

ahoj, já si také stále užívám, hematom se mi objevil poprvé ve 13.týdnu, kdy jsem se radovala, jak jsem těch prvním 12 týdnů v pohodě ustála. Z ničeho nic přišlo velké krvácení a já si myslela, že je po mimču. Následovala hospitalizace na pár dnů, injekce, infuze, mimi bylo naštěstí v pořádku. Domů mi naordinovali klid, ale mám dva malé kluky a tak si asi dovedete představit, jak je to složité. Špinila jsem ještě pár dnů, pak špinění ustalo asi na týden a znovu to začalo, tentokrát už ne silné krvácení, ale opětovné špinění. Frčela jsem do nemocnice, pan doktor konstatoval, že je to hematom a nízko položená placenta, mimi v pořádku a tak mě pustili domů s tím, žemá odpočívat. nyní jsem v 16.týdnu, stále špiním, někdy méně, někdy více, snažím se být v klidu a říkám si, že pokud se má mimčo udržet, udrží se, pokud ne, asi příroda ví, co dělá, jen já se s tím nějak postupem času nechci smířit, že by miminko nebylo, ikdyž je už třetí. moc vám všem držím palce, ať se miminka umoudří a v bříškách se jim líbí a zůstanou tam ještě hezkých pár týdnů.

• Citovat
  • Upravit
2559
7.5.11 13:03

Ahoj děvčata,

tak já jsem mezi Vámi, co si těhotenství taky „užívá“.

Loni jsem samovolně potratila v 7. týdnu, teď jsem už na začátku 10. týdne, ale od 6. týdne špiním, takže jsem si samozřejmě nedávala žádné naděje. O to víc mě překvapilo bijící srdíčko na ultrazvuku, měli jsme moc velkou radost.

Předepsán Utrogestan a Ascorutin…, špinění občas lehce vynechalo a najednou 1.5. večer se totálně spustilo, takže ihned na pohotovost do Plzně…, srdíčko OK, malý(á) roste a ke krvácení prý opět není důvod, protože tam žádný hematom není…, zvýšení dávek Utrogestanu i Ascorutinu.

Tři dny lehké špinění, dva dny vůbec a najednou včera ve třičtvrtě na jedenáct se jdu vyčůrat a záchod pode mnou plný jasně červené krve, tak to jsem myslela, že je totální konec. Okamžitě zase na pohotovost (vždy se sbalenou taštičkou), ale mimís se fakt drží a má i správnou velikost. Akorát že mi přibyl ten hematom - zatím jen 12×10 mm, ale okamžitě nařízen klidový režim a buď si vybrat hospitalizaci nebo doma…, takže jsem si vybrala doma…, no a do práce zatím tedy už opravdu nepůjdu.

V úterý jdu na kontrolu, tak snad se tam malé udrží a ten hematom se vstřebá nebo odejde…

Nekouřím, nepiju, sportovala jsem, nepařila jsem nikde, žiju klidně - tak za co takové starosti??? Čím si to člověk zaslouží? Na to se asi ptáme všechny, že?

Tak Vám všem také držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
švejnožka
7.5.11 14:27

hematom

Jarmilko,
chce to vydržet, nic víc se fakt dělat nedá a hlavně být v klidu, pokud to jen trochu půjde. Já končím 19.týden, hematom stále bydlí v břiše a nějak s emu nechce zmizet. Na velkém utz v Podolí mi řekli, že to tak rpostě nekdy je, že se ani vstřebat nemusí..co na to mimčo, to netuším, ale to naše zatím roste krásně a má se čile k světu. jdu za 2 týdny opět na utz, tak uvidím, jestli se to alespoň krapet nezmenší (ten můj hematom je obrovský, má 9cm). Tak se drž a ono to bude dobré!

• Citovat
  • Upravit
106
8.5.11 16:46

Ahoj holky,v mem prvnim tehotenstvi jsem taky mela hematon a to ve 14.tydnu,a to sem si řikala,že už to nehorši mam za sebou…byla sem na ivf, mela sem silny hyperstim.syndrom,3× mi odsavali vodu a pak hematon :-( začala sem silne krvacet a ja už neveřila…ležela sem v nemocnici mesic,brala sem myslim utrogestan..a už nevim,vim,že hematon mel 8cm pak se zmenšil na 4cm a pořad sem špinila asi tak do 6.mesice a hematon se vstřebal.
Ted sem tehotna ve 14.tydnu 2.den po plodovce,a bojim se zase hematonu..snad tohle bude jine tehotenstvi..a dobře dopadne!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2255
8.5.11 21:26

Nadi něco tomu nasvědčuje? doufám že ne a je vše v poho. Taky sis teda to těhu „užila“ :-(

Jinak díky za zapsání zkušeností, všem.
U mě konec 10. týdne krvácení. V nemocnici injekce, krvácení zastaveno do pár hodin, na UZ hematom cca 3,5×0,9(většina krve se neusadila ale odtekla)po pěti dnech hospitalizace, kdy jsem měla 3×2 ascorutiny a 2×2 utogestan s klidem na lůžku, se hematom téměř stratil. Nicméně i teď po nějakých 10. dnech špiním. Nic červeného, růžového, jen takové cucky hnědé. Tipuju to že furt ještě odchází hematom. Doma nedělám nic těžkého, vlastaně se jen válím, polehávám a uvařím, zaliju kvítka a obstarám dvou a půl letou dcerku. Nenosím ji, nezvedám a snažím se nerozčilovat.
Po přečtění zkušeností jsem zase chytřejší a skáču do lekárny pro ascorutin a magnesko. Mám teď jen 2×2 utrogestan a to už jen na asi 4 dny. Pak že už nic brát nemám. Tak posílím aspoň ty žíly a omezíme nějaké případné „křečování“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
9.5.11 10:51

Chuli-zatim to mu nic nenasvedčuje,ale minule taky nic..a najednou.. :-( a bylo to taky nejak v tom 15.tydnu…nevim proč,jestli se vic začina roztahovat deloha,že se tam udela hematon..kdovi??..
Janča je aspon už šikovna,Tomik taky,ale občas ho musim zvednout-na wc,do postylky a ven…a pak bydlime ve 4.bez vytahu,tož taky dobry :-x :roll: čekam ted na vysledky ale veřim že to dopadne už dobře,jak u me tak i u tebe..vlastne by to melo dopadnout všem dobře!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2255
9.5.11 12:05

Nadi striktně ne. Nezvedám. Chodí na nočník a do postýlky se během jednoho dne naučila přelést sama(má ještě tu malou miminkovskou a nejde u ní ani vyndat šprušle ani snížit jednu stranu-stará no)Jen jí přidržím zadeček a dávám záchranu aby nepřepadla. Jinak si všude vyleze sama. Nemáme schody ale ani ty jí nedělají problém. Co sme byly ubytované před měsícem, tak tam schody byly a minimálně 3× deně šlapala 2 patra nahoru a dolu do restaurace.

Jinak sem dále pátrala a není žádná vyjímka že žena špiní, krvácí i celé těhu a je vše v pořádku. Stále se tak nějak uklidňuju že dokud mě nic nebolí, že je vše v relativním pořádku a pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarmilik
9.5.11 12:29

Hematom

Taky se takhle, holky, uklidňuju, že dokud nic nebolí, tak je to OK, akorát že loni při tom spontánním potratu v 7. týdnu mě taky nic nebolelo a špinila jsem jen lehce. A jeden týden tam mimi bylo a najednou nebylo…, tak vlastně ani nevím, co mám očekávat.

Měla jsem jít zítra na kontrolu k mému gyn., ale volala jsem mu dnes a říkal, ať vůbec nechodím, že když mám hematom, tak ať koukám jen ležet. Doma jsou na mě hodní, nenechají mě nosit vůbec nic, tak o víkendu jsem ležela na sluníčku a relaxovala, ale Utrogestan mě dost unavuje, takže vždy celé odpoledne prospím.

Zato jsem ale vzhůru už tak od půl páté, páté hodiny, to je děs :-)

A nejhorší je, že se člověk furt jen pozoruje…, teď mě něco píchlo, mám pocit, že mě bolí podbřišek, ale určitě si to vše jen namlouvám, hlavně optimismus!!!

:-)

Mějte se všechny hezky, a zase brzy napište, jak pokračujete.

Jája :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2255
9.5.11 12:47

Jarmilik nepíšeš o mě? jak přes kopírák. Jen mi škrundne v břiše, píchne a už se pozoruju, uklidňuju av duchu přemýšlím co by to mohlo být a čemu nasvědčovat. No trávím a mám problémy s nadýmáním, tak občas škrundne a někde píchne.
No a mokro v kalhotkách. To je taky případ. Okamžitě si myslím že to musí být krev. Tak sem co hodina na wc a zkoumám. Jenže jednak je v těhu normální výtok, druhak odchází zbytky toho utroše. Né, no jak do dubu. Musím kontrolovat jestli náhodou. Pacient fakt.
a Utroš mě taky unavuje. Ráno jsem vzhůru už v 6, přes den si dám šlofíka s malou a večer mi od 8. padá hlava a nejpozději v 10 ulehám s tím že jen se dotknu polštáře tak spím. Ikdyž připadám si teď míň unavená, co ho zavádím, než když sem ho jedla. To sem byla uplná zombie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarmilik
9.5.11 12:57

No, tak to jsme fakt, jak přes kopírák :-), já ho zaváděla, ale vadilo mi to, jak to vytéká :-), a už jsem si zvykla ho polykat a navíc jsem si myslela, že to špinění třeba způsobuje Utroš - ve vedlejších účincích to má napsané, tak já nevím.

A to si piš, že si do spoďárů koukám pokaždé, když se zvednu… :-) :-), normální magůrek…, jakmile cítím trošku vlhko hned panikařím a to se snažím být v klidu!!!

Ale kdo holt neprodělal nikdy potrat, tak tohle asi nikdy nepochopí… :-(, kamarádka je těhotná měsíc déle, dělá denně 10km tůry a jezdí na kole…, a já se bojí si sednout na zahradu a koukat do zeleně…, i křeslo mi tam radši dá rodina, abych ho náhodou nenesla dva metry… Kdyby jí nepotvrdili, že je těhotná, tak by to doteď ani nevěděla…

Je to hrůza, někdo holt má pohodičku a někdo ne, asi jsem v minulém životě musela být nějaká potvora, že to teď odnáším, protože v tomhle životě si myslím, že jsem relativně hodný člověk :-) :-) :-)

A zažívání mám taky v háji, takže pro i bolesti břicha, plyny buď odchází horem, nebo spodem :-), až si mi přítel směje, ale co má člověk dělat, no… :-) Naštěstí mám velmi tolerantního chlapa a i když je mi každé ráno nevolno, až mám slzy v očích, tak on se na mě podívá a řekne, že jsem krásná :-), no není to zázrak? :-)

Tak teď už jen ten zázrak jménem Veronička a nebo Patriček :-) :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí