Hirschprungova choroba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2031
22.5.14 18:11

@Gwendolina můžu říct, že po operaci jsme kadili asi 12× denně. a s řevem neskutečním, hrozně plakal, až se svíjel. bezmoc prostě hrůza. ale pak se sekl a nekakal vůbec bříško měl obrovské tak jsme 11 dní po propuštění skončili o5 na JIP. už je to 5 let od operace a kakáme stále žížalky a máme prostě řídkou stolici, ale kakáme což je super…teď kaká třeba 2× denně a když jeden den náhodou nekadí, tak je problém, bříško se hned zvětší a je mu na blití. měli jsme i bolest (píchání) přímo v zadečku když se jedna ze svorek co se měla odloučit šprajcla a píchala ho. Takže o5 JIP. to bylůo asi 2 měsíce od operace. takové debilní stavy byly asi půl roku od operace. pak už to bylo ok. ale museli jsme ho nutit kadit. nevěděli jsme jak, a jediné co pomáhalo, bylo ho strašit doktorem. sice jsme všichni věděli že se to nesmí, ale díky tomu jsme si ušetřili téměř 30 hospitalizací. ten strach ho donutil tlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
23.5.14 19:38

@Gwendolina nevím co vám dělaly ale taky nám při druhé operaci šily zadeček, ale to měl i stomii :/ jinak teď jak jsme po operaci tak máme zase řidší stolici a jen 2× denně a to máme trochu větší půlku tl. střeva…a upozorňuju nelekej se když malé bude něco koukat ze zadečku to budou stehy :D já jsem se vyděsila že tam má malej jakýsi červy a nakonec byly stehy… Jinak přeji brzké uzdravení :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
23.5.14 20:15

Jojo stehy jsem taky zaznamenala :lol: holky ale dneska nastala strašná krize, jestli to takhle bude dlouho tak mě brzy odvezou do blázince. V noci po hodině buzení, řev a svíjení s tím, že " kaká", to samé přes den, ale skoro bez přestávky. Do toho už začínǎ mít samozřejmě docela opruzenej zadek, ale nahatá být odmítá, protože do nočňíku kakat nechce a jen tak taky ne. Nejhorší je, že v nemocnici mi toho moc neřekly, spíš nic. Ani co se týče stravy atd. Samozřejmě, že běžné věci vím, ale pŕece jen… Zaćala jsem přidávat laktobacily, v bŕiše jí taky dost škrundá, dávám nedráždivou spíš kašovitou stravu no a teď na noc jsem musela i Paralen nemohla se vůbec zklidnit jak asi hodinu hystericky řvala. Do toho starší dcera která celej den nezavře pusu… no mám fakt dost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
29.5.14 13:31

@faflina prosím tě co vám pomáhalo nejlépe na ty opruzeniny? malá už to začíná mít do krve, zadek jen sprchuju, osuším, nechávám větrat, a mažu Sudocrémem. jenže jak si ten zadek téměř neodpočine od stolice, tak to asi stejně nevyléčíme…ještě mi někdo říkal, že pomáhá také Imazol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
29.5.14 17:24

@Gwendolina nám pomohla dužina z aloe vera. Krasne se to hojilo vrele doporučuji. Náš ceka operace 13.6. Snad užo klapne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
29.5.14 22:16

@Gwendolina jj imazol nam ponahal. Ale bylo to taky do krve a hodne. Pak se snizovala frekvence jadeni tak to zaclo konecne ustupovat. Zkousela jsem i pytiol ale ten mi prisel ze je na nic a nejak bepanten i sudokrem vubec nezabraly. Pak jsem v lekarne koupila i jinej krem uz nevim jak se to jmwnovalo. Ale meli k tomu i penu na odstraneni zaschlych necistot. Urcene hlevne pro lezici pacienty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
29.5.14 22:29

Jo menalind se ten krem jmenoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
29.5.14 22:30

Jo a bacha ty imazoly jsou dva druhy ten jeden je uplne na nic ten drujej je super imazol krem-pasta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
11.6.14 07:46

Taky jsme hodně bojovali s opruzeninami. nakonec pomohly obklady z černého čaje. Udělala jsem hodně silný, měla jsem v tom namočenou gázu v lednici a vkládala jsem ji do pleny. Přišlo mi to až neuvěřitelný po těch všech mastičkách. Měl to až do krve a během víkendu pomohl čaj. Doporučila mi to moje dětská lékařka.

Jinak Dominik je v pohodě, ale chtěla bych ho už učit na nočník. nevím, jestli působí ještě ten botox, protože mi přijde, že to kakání ještě moc nevnímá. Až když to má v plence. Do motola na kontrolu jdeme až v listopadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
11.6.14 12:22

Holky tak u nás operace zase pomohla jen na pár dní :( zítra musíme do Brna aby mohly malýho omrknout protože zase přestal kakat tak nás asi čeká resekce celého tlustého střeva :( Já už fakt nevím co dál :( :( prvních pár dní to jde a pak se zasekne a nevypustí nic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
11.6.14 13:20
@Lucíkad píše:
Holky tak u nás operace zase pomohla jen na pár dní :( zítra musíme do Brna aby mohly malýho omrknout protože zase přestal kakat tak nás asi čeká resekce celého tlustého střeva :( Já už fakt nevím co dál :( :( prvních pár dní to jde a pak se zasekne a nevypustí nic :(

Dominikovi se kakani zaseklo a dva měsíce po operaci jsem mu dávala jlystyry a vypouštěla jsem ho, sám to nevykskal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
11.6.14 17:08
@Lucíkad píše:
Holky tak u nás operace zase pomohla jen na pár dní :( zítra musíme do Brna aby mohly malýho omrknout protože zase přestal kakat tak nás asi čeká resekce celého tlustého střeva :( Já už fakt nevím co dál :( :( prvních pár dní to jde a pak se zasekne a nevypustí nic :(

mi to měli taky tak, prostě se sekl… vždy hospitalizace tam klistýry a kolonoskopie… nic nikde nenašli a řekli že ho musím nějak donutit, ale jak že???
Takže zabírala poloha strčit zadek do záchodu a by si kolínkama tlačil na bříško a strašili jsme ho že zase půjde do ne, ocnice a že zavoláme pana doktora,, zavřela jsem se s ním na wc a manžel tloukl na dveře a změněným hlasem ho strašil–to zabralo vždy, kadil jak prokopnutej a byla to vždy obr hromada, to jsme dělali dennně a vyplatilo se pak si zvykl kadit denně ale tak dobrý 4 měsíce to trvalo, hodně jsme masírovali a koupila jsem si domů ty yal gely (klistýry) a přinejhorším jsem mu to dala… taky jsem si nastudovala masáže bříška a několikrát denně jsem masírovala to taky pomohlo, ale k tomu tlačení byla super ta poloha jakoby padal zadkem do wc, to bylo nejúčinější a bez křiku. Zkuste to a dej vědět. celé tlusté střevo brát je blbý (když v něm jsou buňky ne?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
11.6.14 20:49

@faflina Teď nám bylo řečeno že to může být i psychikou malej měl průjem tak má asi strach kakat a strašit ho nemůžu ještě to nepochopí je mu 19m, dneska se teda trošku pokakal, ale to asi z leknutí páč dostal po prdeli a yal gel na něj nepomáhá já ho můžu nacpat čím chci a prostě to z něj nedostanu jen rourkou a bříško masírujeme pořád a stejně se blokne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
11.6.14 20:49

@Rendulina a jak jste nakonec dopadly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
11.6.14 21:05
@Lucíkad píše:
@Rendulina a jak jste nakonec dopadly?

po dvou měsících napouštění a vypouštění mu opíchli konečník botoxem. Po deseti dnes po opíchnutí začal kakat sám. Myslím si, že to taky bylo psychické, zadržoval to, bylo to vidět. Prý děti v tomhle věku jsou na to nejhorší. Nejde jim to vysvětlit a přitom už mají tolik rozumu, že to dokáží zadržet. Třeba by vám taky botox pomohl. Dominikovi bylo 20 měsíců při zanoření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí