Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Gwendolina můžu říct, že po operaci jsme kadili asi 12× denně. a s řevem neskutečním, hrozně plakal, až se svíjel. bezmoc prostě hrůza. ale pak se sekl a nekakal vůbec bříško měl obrovské tak jsme 11 dní po propuštění skončili o5 na JIP. už je to 5 let od operace a kakáme stále žížalky a máme prostě řídkou stolici, ale kakáme což je super…teď kaká třeba 2× denně a když jeden den náhodou nekadí, tak je problém, bříško se hned zvětší a je mu na blití. měli jsme i bolest (píchání) přímo v zadečku když se jedna ze svorek co se měla odloučit šprajcla a píchala ho. Takže o5 JIP. to bylůo asi 2 měsíce od operace. takové debilní stavy byly asi půl roku od operace. pak už to bylo ok. ale museli jsme ho nutit kadit. nevěděli jsme jak, a jediné co pomáhalo, bylo ho strašit doktorem. sice jsme všichni věděli že se to nesmí, ale díky tomu jsme si ušetřili téměř 30 hospitalizací. ten strach ho donutil tlačit.
@Gwendolina nevím co vám dělaly ale taky nám při druhé operaci šily zadeček, ale to měl i stomii :/ jinak teď jak jsme po operaci tak máme zase řidší stolici a jen 2× denně a to máme trochu větší půlku tl. střeva…a upozorňuju nelekej se když malé bude něco koukat ze zadečku to budou stehy
já jsem se vyděsila že tam má malej jakýsi červy a nakonec byly stehy… Jinak přeji brzké uzdravení
![]()
Jojo stehy jsem taky zaznamenala
holky ale dneska nastala strašná krize, jestli to takhle bude dlouho tak mě brzy odvezou do blázince. V noci po hodině buzení, řev a svíjení s tím, že " kaká", to samé přes den, ale skoro bez přestávky. Do toho už začínǎ mít samozřejmě docela opruzenej zadek, ale nahatá být odmítá, protože do nočňíku kakat nechce a jen tak taky ne. Nejhorší je, že v nemocnici mi toho moc neřekly, spíš nic. Ani co se týče stravy atd. Samozřejmě, že běžné věci vím, ale pŕece jen… Zaćala jsem přidávat laktobacily, v bŕiše jí taky dost škrundá, dávám nedráždivou spíš kašovitou stravu no a teď na noc jsem musela i Paralen nemohla se vůbec zklidnit jak asi hodinu hystericky řvala. Do toho starší dcera která celej den nezavře pusu… no mám fakt dost ![]()
@faflina prosím tě co vám pomáhalo nejlépe na ty opruzeniny? malá už to začíná mít do krve, zadek jen sprchuju, osuším, nechávám větrat, a mažu Sudocrémem. jenže jak si ten zadek téměř neodpočine od stolice, tak to asi stejně nevyléčíme…ještě mi někdo říkal, že pomáhá také Imazol.
@Gwendolina nám pomohla dužina z aloe vera. Krasne se to hojilo vrele doporučuji. Náš ceka operace 13.6. Snad užo klapne
@Gwendolina jj imazol nam ponahal. Ale bylo to taky do krve a hodne. Pak se snizovala frekvence jadeni tak to zaclo konecne ustupovat. Zkousela jsem i pytiol ale ten mi prisel ze je na nic a nejak bepanten i sudokrem vubec nezabraly. Pak jsem v lekarne koupila i jinej krem uz nevim jak se to jmwnovalo. Ale meli k tomu i penu na odstraneni zaschlych necistot. Urcene hlevne pro lezici pacienty.
Jo a bacha ty imazoly jsou dva druhy ten jeden je uplne na nic ten drujej je super imazol krem-pasta
Taky jsme hodně bojovali s opruzeninami. nakonec pomohly obklady z černého čaje. Udělala jsem hodně silný, měla jsem v tom namočenou gázu v lednici a vkládala jsem ji do pleny. Přišlo mi to až neuvěřitelný po těch všech mastičkách. Měl to až do krve a během víkendu pomohl čaj. Doporučila mi to moje dětská lékařka.
Jinak Dominik je v pohodě, ale chtěla bych ho už učit na nočník. nevím, jestli působí ještě ten botox, protože mi přijde, že to kakání ještě moc nevnímá. Až když to má v plence. Do motola na kontrolu jdeme až v listopadu
Holky tak u nás operace zase pomohla jen na pár dní
zítra musíme do Brna aby mohly malýho omrknout protože zase přestal kakat tak nás asi čeká resekce celého tlustého střeva
Já už fakt nevím co dál
prvních pár dní to jde a pak se zasekne a nevypustí nic ![]()
@Lucíkad píše:
Holky tak u nás operace zase pomohla jen na pár dnízítra musíme do Brna aby mohly malýho omrknout protože zase přestal kakat tak nás asi čeká resekce celého tlustého střeva
Já už fakt nevím co dál
![]()
prvních pár dní to jde a pak se zasekne a nevypustí nic
Dominikovi se kakani zaseklo a dva měsíce po operaci jsem mu dávala jlystyry a vypouštěla jsem ho, sám to nevykskal
@Lucíkad píše:
Holky tak u nás operace zase pomohla jen na pár dnízítra musíme do Brna aby mohly malýho omrknout protože zase přestal kakat tak nás asi čeká resekce celého tlustého střeva
Já už fakt nevím co dál
![]()
prvních pár dní to jde a pak se zasekne a nevypustí nic
mi to měli taky tak, prostě se sekl… vždy hospitalizace tam klistýry a kolonoskopie… nic nikde nenašli a řekli že ho musím nějak donutit, ale jak že???
Takže zabírala poloha strčit zadek do záchodu a by si kolínkama tlačil na bříško a strašili jsme ho že zase půjde do ne, ocnice a že zavoláme pana doktora,, zavřela jsem se s ním na wc a manžel tloukl na dveře a změněným hlasem ho strašil–to zabralo vždy, kadil jak prokopnutej a byla to vždy obr hromada, to jsme dělali dennně a vyplatilo se pak si zvykl kadit denně ale tak dobrý 4 měsíce to trvalo, hodně jsme masírovali a koupila jsem si domů ty yal gely (klistýry) a přinejhorším jsem mu to dala… taky jsem si nastudovala masáže bříška a několikrát denně jsem masírovala to taky pomohlo, ale k tomu tlačení byla super ta poloha jakoby padal zadkem do wc, to bylo nejúčinější a bez křiku. Zkuste to a dej vědět. celé tlusté střevo brát je blbý (když v něm jsou buňky ne?)
@faflina Teď nám bylo řečeno že to může být i psychikou malej měl průjem tak má asi strach kakat a strašit ho nemůžu ještě to nepochopí je mu 19m, dneska se teda trošku pokakal, ale to asi z leknutí páč dostal po prdeli a yal gel na něj nepomáhá já ho můžu nacpat čím chci a prostě to z něj nedostanu jen rourkou a bříško masírujeme pořád a stejně se blokne ![]()
@Lucíkad píše:
@Rendulina a jak jste nakonec dopadly?
po dvou měsících napouštění a vypouštění mu opíchli konečník botoxem. Po deseti dnes po opíchnutí začal kakat sám. Myslím si, že to taky bylo psychické, zadržoval to, bylo to vidět. Prý děti v tomhle věku jsou na to nejhorší. Nejde jim to vysvětlit a přitom už mají tolik rozumu, že to dokáží zadržet. Třeba by vám taky botox pomohl. Dominikovi bylo 20 měsíců při zanoření