Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lucíkad píše:
Tady je jedna fotečka v den operace je to zlatíčko zítra už dostane napít tak snad se zadaří
Zlatíčko malinký, jak mu je?
@Rendulina daří se mu dobře dnes už dostak napít sice jen 10ml ae aspoň něco
dnes mu také vytáhly drén a zítra katetr a rourku a pak bude moct zamnou na pokoj teda až začne papat mlíko
ale je to šikulka ![]()
@Lucíkad píše:
@Rendulina daří se mu dobře dnes už dostak napít sice jen 10ml ae aspoň něcodnes mu také vytáhly drén a zítra katetr a rourku a pak bude moct zamnou na pokoj teda až začne papat mlíko
ale je to šikulka
Tak já jsem měla dobré to, že jsem s ním byla celou dobu i na jipce. Dominik je mamánek a on by tam sám nebyl. Nechali jsme ho chvíli a hned řval tak, že mu praskly stehy kolem stomie a střeva měl venku na bříšku. Musel znova na sál. Co mu tedy přesně dělali? Hlavně, at je vše v pořádku a jste brzy doma. Já jsem viděla, jak doma Domča pookřál
@Lucíkad Držím palce ať to malej co nejlépe zvládne a ty taky! My už máme měsíc od propuštění a je to o 200% lepší. Malá teda chudák už musela bojovat s nějakým infekčním průjmem, v těch vedrech něco chytla asi z jídla, i když jsem si dávala velký pozor, ale ona je na to náchylná, asi holt ty střeva jsou oslabený. Už kaká tŕeba jen 3× za den (oproti 12× při propuštění) a s menším řevem. Takže super, den ode dne je to lepší. Malej je určitě bojovník a vše bude O. K.!
Ahoj holky!
Uz pul roku sleduji tuto diskuzi. Mám ted půlroční holčičku, která mela od narozeni problemy s kakanim. Smolka ji odešla trochu s problemy, ale jo. První dva měsíce jsem ji tak nějak pomáhala rektální rourkou, pak čtyři měsíce vse fungovalo jak ma. Ted jak jsme přidali více prikrmu hlavne mrkev a ryzovou kaši, tak obcas trpí na zacpu. Nedávám ji nic jenom dam kolinka na bříško a ona se vyprazdni. Pak kaka sama. Tak nějak se to u ni střídá. Chodíme k dr Rouskove, tedy byli jsme asi před šesti týdny a pozvala nás na záři. Kdyz jsme tam byli naposled bylo vse ok. Porad si říkám, ze se to upraví, ze začne jist více druhu jídel, ale stejne mám porad nervy. Žádné projímadlo ani cipky nedavame. Co myslíte? Díky za názor.
Myslím, že jste zdraví! problémy co popisuješ jsou bych řekla tak normál mi jako miminku jsme hovínka více či méně dolovali ven čímkoliv
. ale jinak pokud by se ti cokoliv nezdálo je dobré nechat vyšetřit, základ (UTZ, rentgen s kontrasní látkou (irigografie), pokud tam bude podezření pak se dělá biopsie střeva) mám třeba tohle vyšetření neukázalo nic v 5-ti měsících a ve dvou letech mu brali 40cm střev… hlavně podávat tekutiny a třeba dávat jídlo kreré spíše stolici ředí (ne zhoustne)). kdyby se ti zdálo že je to horší se stoupajícím věkem, tak určitě k doktorce poradit se. glycerínové čípky si kdyžtak kupte když by bylo nutno ať jsou doma. čípek se zasune tam se rozpustí a tvrdýmu hovínku usnadní cestu ven ![]()
@faflina - moc děkuji za názor. Porad doufam, ze je mala ok.
@Rendulina braly mu skoro celé střevo nechaly mu cca 10cm dnes mu už dovolily i mlíko
. Kaká zatím bez problému je to fakt teda často až 15× denně ale časem se to prý zlepší akorát ho to bolí ![]()
@Lucíkad píše:
@Rendulina braly mu skoro celé střevo nechaly mu cca 10cm dnes mu už dovolily i mlíko. Kaká zatím bez problému je to fakt teda často až 15× denně ale časem se to prý zlepší akorát ho to bolí
To budou zase boj s opruzeninama
Moc na vás myslím, at je brzy líp. Moc dobře vím co prožíváte.
Ahoj holky. My jsme byli na operaci 16.6. Vzali mu 13 cm tlustého střeva zatím kadíme jen bojujeme s opruzeninama. Mažeme pytiolem ale zítra si jedu pro aloe. Je to obrovská uleva ale pořád ve střehu… Všem vám přeji hodně štěstí při tomto boji. Lucka a Kryštufek
Ahoj holky ty fotky mě rozbrečely koukejte na naší před 5-ti lety. jsem ráda že to je za námi. držte se Honzíčka operovali ve 2 letech odebrali slepáka a 40cm tl. střeva. operace trvala 4,5 hodin, jizvu mu udělali na bříšku, ale za to jsme byli bez vyvodu. bohužel poškodili močový měchýř a po týdnu musel jít na zavedení epicistostomie (vývod na čůrání). opruzeniny měl do krve při každém kaděním brečel bolestí. přesto je teď tu a je zdravý. V září jde do školy, sice s odkladem, ale neva, to co prožil ho spozdilo o rok a tím jsme ten rok pěkně dohnali
.
Holky je skvěleco dnes doktoři dokážou jsem jim nekonečne vdecna u nássilene zzáchvaty pláčeale jen v noci jjinak relativne v pohodě. Jen je umrceny. Dneska kadi málo ale snad zítra to dožene. Taky máme asi 10 cm dlouhou jizvu na bříškua jsme bez slepaku. A to jsem rádauuž na tonebudu muset myslet az bude vvelký. Chcise zeptat kdy se.to zlepšilo jak dlouho trvala rekonvalescence. Přejeme Honzíkovi krasne prázdniny a samozrejme všem dětem ![]()
@faflina a jak poznaly že poškodily močový měchýř?? My máme teď taky problém dnes ráno se vzbudil s tím že měl nafouklý podbřišek kvůli tomu že ma plný močák tak mu musely znovu zavést katetr tak mám strach
a jak dlouho jste ten vývod na čůrání měly?? My asi fakt z toho špitálu nevylezeme…jinak na utz a rtg nic nebylo jen ten plný močák
já tu asi zešílím dnes mi ho měli přeložit e ono se objeví tohle a navíc mu něco leze ze zadečku a neví co to je vypadá to jako kus černé bavlny co se mu táhne ze zadku achjooo ![]()
@Lucíkad píše:
@faflina a jak poznaly že poškodily močový měchýř?? My máme teď taky problém dnes ráno se vzbudil s tím že měl nafouklý podbřišek kvůli tomu že ma plný močák tak mu musely znovu zavést katetr tak mám stracha jak dlouho jste ten vývod na čůrání měly?? My asi fakt z toho špitálu nevylezeme…jinak na utz a rtg nic nebylo jen ten plný močák
já tu asi zešílím dnes mi ho měli přeložit e ono se objeví tohle a navíc mu něco leze ze zadečku a neví co to je vypadá to jako kus černé bavlny co se mu táhne ze zadku achjooo
no po týdnu od operace na jipu ho odcévkovali, a stejně jako vám se mu vzedlo bříško a za celý den se nevyčůral-museli ho znovu zacévkovat, ale kůli infekci nesmí být cévka zavedená dlouhodobě, proto šel hned druhý den na vývod ten jsme měli cca půl roku. ale z toho půl roku už ho dobré 3 měsíce nepotřeboval. ale než aby ho oddělali a pak zase nečůral, tak se raději nechal, nechali by ho i déle, ale já si v říjnu dupla že jedeme k moři a že to chci oddělat. tak to oddělali… do dnes čůrá tak divně musí tlačit, a nefunguje šulda (nemá erekci), prej se to u malých dětí neřeší ta erekce. Jinak prej se to stává to poškození, u malých dětí končí děti s vývodem a velcí prej nějak zatlačí, že jim to jde vysvětlit a že to rozhýbou sami. tak vám držím palce!
Jinak vývod na čůrání je v pohodě, nic neměníš jan pytlíky které jsou na hadičce a jak je stydká kost mu bude trčet hadička, problém bylo koupání a hraní si venku s dětmi v létě, vše se muselo udržovat sterilně čisté, po celou dobu bral atb… ale zvládli jsme pojišťovna proplatila jen pytlíky, jinak převazy (sterilní náplasti, desinfekce na hadičku na břísko, desinfekci ve spreji, náplastě, čtverečky na odstranění náplastí, vše jsme si platili mi sami)