Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aja, já myslím, žes to napsala slušně, je to tvůj názor a konkrétně tato diskuse je o tom vypovídat se a ulevit si. Vůbec si nemyslím, že pomlouváš svoji rodinu, naopak strašně mi vadí, když někdo-kdokoliv na někoho bez důvod zaútočí. Vím, že bych se nemusela do diskuse zapojovat, ale prostě mi to nedá, chci abys věděla, že jsou i jiné názory na tvé příspěvky. Mě osobně vůbec nevadí. Zdravím Tě.
Věra
Jsou servery, ktere se vyznacuji tim, ze se tam ostatni napadaji, slovickari a chytaji za slovo. Jsem stastna, ze eMimino k nim nepatri. A tak bych opravdu ocenila, kdyby tu vasne utichly.
Urazit se nebo nekoho napadnout opravdu neprispiva k pratelske atmosfere. Zkusme se pokazde podivat na problem z obou stran, snad se pak lepe pochopime.
Lesina
AHoj,
jdu se k vám vypovídat a doufám, že nebudu ukamenována, že jsem další o nedokáže vycházet s rodiči manžela. Ikdyž se teda snažím co to dá, ale po minulé návštěvě, kdy já jsem byla v klidu a moje máma byla naproso v šoku, co si to vůbec dovolují, jsem se opravdu musela smát..
Ale abych uvedla na pravou míru co mě vytočilo, manžel se se mnou přestěhoval na Severní Moravu a sám pochází ze Západních Čech, jo o moc delší vzdálednost se v rámci ČR nedá jezdit:-) Má dědečka, který má akovinu tlustého střeva, tudíž i vývod. Manželovi rodiče, které jsme pozvali k nám na vánoční svátky neb máme doma 2měsíční miminko, nám řekli, že nepřijedou a že mysleli, že bychom měli přjet my. Jenže já se na tak dlouhou cestu necítím, malého trápí jako asi každé miminko prdíky a ikdyž to docela dobře zvládáme, tak jen proto, že je přes den hodně rozbalený a kope si a cvičíme s nožkama, rozhodně nemůže být půl dne přikurtovaný v autosedačce. Tonemluvím o tom, kde bych ho kojila a přebalovala, navíc začíná být chladno a přebíhání z auta apod. Prostě mám z toho obavu. Jenže oni ted vyrukovali na mažela s tím, že dědeček j na tom špatně a že říkal, kdoví jestli toho svého pravnuka ještě uvidí(mimochodem tohle říkal ještě než se narodil, zda se toho vůbec dožije) Prostě výsledek je ten, že tím manžela docela hnusně vydírají… Je mi jedno co si o tom myslí oni, ale jde mi o manžela, je z toho celý špatný. Myslíte si, že jsem fakt přehnaně opatrná, když mi i dvě doktorky nezávsle na sobě řekli, že bych ho vystavila zvýšenému riziku onemocnění???
Ajo, tohle jsi napsala o pár příspěvku dál:
„doufam ze me tady za moje nazory neukamenujete!
ALE PRECE VIVA LA LIBERTA! – mame prece demokracii v nazorech,ne“
Hm, koukám, že liberta platí jen pro tvé názory, ale pokud se o tebe někdo otře (tzn. projeví svůj názor), je to špatně?
Je rozdíl napsat, že jsem vyřešil situaci, kdy se v rodině objevila zlá krev a pomluva (koneckonců, tohle je diskuse o tchýních, čili o „rodině“, a je rozdíl tady napsat, že brácha je notorik, sobec, držgešle a jeho drzá manželka si navíc dovoluje mít na tvou matku jiný názor, než máš ty.
Trošku se zamysli nad tím, jak prezentuješ své názory. Já jsem tady taky párkát ulítl, ale omluvil jsem se. To ale neznamená, že tady musím automaticky souhlasit s každým příspěvkem. A vzhledem k tomu, že je to diskuse, tak mám právo tady napsat i negativní reakci. Pa.
Vzhledem k tomu, že Aja slovíčkaří a evidentně se spolu neshodneme, navrhuji vrátit se k tématu diskuse, tj. problémy s prarodiči.
Ajo, pokud máš nějaké nutkání dál rozebírat tvůj způsob prezentace vztahů ve své rodině a moje následné reakce, směřuj to na SZ.
I ja si myslim, ze tyto osobni vylevy jsou na SZ a ne na verejnou diskusi.
L.
Nikam odchazet nemusis, ale osobni vec si radsi vyrizuj osobne, fakt to sem nepatri.
L.
Zanko , myslím, že oni to jako vydírání necítí, prostě si jen žijí tu svoji situaci s dědou a myslí si, že je každý pochopí.
Stejně jako čerstvá maminka s miminkem, taky jsem si myslela, že mám na čele napsáno - pozor, našlapujte opatrně, tiše a bez bacilů.....
Zpětně vidím, že jsem byla děsně, ale DĚSNĚ vztahovačná. HOrmony se mnou cloumaly a dítě bych bránila zuby nehty…i jinak velmi milá a pohodová tchýně mě rozčilovala ![]()
No nic, to na úvod. Asi bych neodmítala přímo, ale na takovou cestu bych se taky nevydala, už jen kvůli prdíkům a bacilům, prostě byste si mohly parádně zkazit svátky a ty ještě potřebuješ spíš odpočinek, než cestování.
Takže bych byla pro výmluvu : „Malý je nemocný!“ a konec. Oni k vám nevidí a vy budete mít klid.
Ostatně, nejsou-li opravdu vyděrači, tak tohle přijmou jako fakt.
Přeju zdar
NiKina