Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pro anonymní (Zuzkz),ta moje poznámka nepatřila Zuzko Tobě,ale tomu anonymu co psal před Tebou
Myslím,že nikoho z nás netěší,že my snachy jsme pro naše tchánovce takové zlo,že nás a dokonce ani naše partnery (jejich děti) prostě nedokáží respektovat a to ani ve chvíli,kdy se stavíte třeba na hlavu
Dospěli jsme již dávno,ale to oni nechtějí vzít na vědomí.
Pindruše01 Také jsem původně nechtěla na reakci Anonymu reagovat,ale když pak napsala Anonym (Zuzka),tak to už jsem vážně nevydržela.
Nenapadlo mě nic jiného než ,že je to opravdu jedna taková tchýně,které se její snacha nikdy ničím nezavděčí ![]()
Pro Anonyma,moje tchýně třeba nemá tendenci se mi do něčeho plést (vlastně ani nemá možnost),možná by měla,ale pro ní od počátku bylo přednější mi ubližovat a dělala to zá:,–(ně tak,že psychicky týrala moje dítě!!
Ubližovala tím samozřejmě mě,ale asi jí nedošlo,že tomu dítěti také,nebo že by to byl úmysl?Těžko říci!Do dneška nechápu,jak někdo může jako svou zbraň použít malé ,bezbranné a nic nechápající dítě!!!
Je pravda,že to nebylo jejich vlastní vnouče,ale i přes to.......... Na druhou stranu tchánovcům nevadilo,že ani svoje VLASTNÍ vnoučata několik let neviděli.
A teď mi prosím Anonyme prozraď ,jak jsem se měla zachovat,když trpělo vinou prarodičů moje dítě i já?Ve finále to odneslo i naše manželství.Pět měsíců jsme žili odděleně a mladší dcerku jsme měli i soudně ošetřenou.K rozvodu už byl jen krůček.Vlastně i návrh na rozvod byl podán.Pak jsme si vše vyjasnili,žádost o rozvod stáhli a dnes jsme jeden z nejšťastnějších a nejspokojenějších párů pod sluncem.
Samozřejmě,že když napsala Anonym (zuzka) a Anononym pak na to zareagoval,tak jsem pak nevydržela.......
Já se snad nikdy nenaučím si to po sobě přečíst,než to odešlu. ![]()
Ahoj holky!
Sice jsem vás moc dozadu nečetla, ale musím se k vám přidat.
Jsem vdaná 6let a bydlíme s manželovýma rodičema. Otec zemřel před 3 lety a zůstali jsme tu s tchýní. Vždy jsem ji považovala za celkem dobrou. Nikdy se nám do ničeho nepletla, spíš se snažila pomoct, ale až moc. Bylo to někdy až nepříjemné, jestli to chápete. Ale vždy jsem o ní mluvila v dobrém.
Po čase se na nás bezdůvodně napučila a nebavila se s nama /hlavně se mnou/ asi 14dní. Pak zase jako by mávl kouzelným proutkem a zase se bavila a pomáhala. Loni v prosinci se s náma po Štěpánu zase přestala bavit, během 14ti dnů jsem zjistila, že jsem těhotná. Ani to ji neobměkčilo. Pak mi začaly strašné nevolnosti až jsem skončila v nemocnici. Ani po návratu se semnou nezačala bavit. Potom, až mi bylo dobře, nepotřebovala jsem její pomoc, asi v půlce března, přišla se velice s bonboniérou a kytičkou omlouvat, že ji to mrzí a že už se na sebe nebudeme zlobit. Tak jsem to vzala.
V září se namá narodila Nelinka, přijela jsem z porodnice, všechno dobré, ale asi jen týden. Pak opět oněmněla, pak jsem se dozvěděla, že o mě vykládá, že ji omezuji a rozkazuji, jak má často umývat WC, kuchyň a jídelnu /nesmysl/, že si nemůže uvařit kdy chce, a že se s ní nebyvíme. Všechno lžy. Zažádala si na penzion, aby tu s nama nemusela být. omentálně kdybych ji ráno nepozdravila, tak si mě ani nevšimne. Malou neviděla 2měsíce. Ani o ni nemá zájem. Podotýkám, že jí je 73let.
Shrnutě, vždy, když jsem ji potřebovala: nemoc, porod, aby mi pomáhala, jako něco uvařila, nakoupila, pohlídala, tak se na nás vykašlala. Manžel je naštěstí při mě a absolutně to nechápe a je na ni naštvaný.
Jo a když se nebaví se mnou, tak se nebaví ani z celou mou rodinou.
Po tom co jsem zjistila, co o mě říší, jsem s ní skončila i kdyby se došla omlouvat na kolenou.
Snad sem s takovou tchýní taky patřím.
Ahojky cholky,tak koukám že pomalu a jistě nás přibívá co.Začínám v celku uvažovat o tom jestli by ty naše zpovědi neměli číst ti naši chlapi jako povinou četbu,aby taky konečně pochopili,že si fakt nevymýšlíme.Včera jsem zase byla jak na trní,malej byl na očkování a jako vždy měl teploty.To už je u nás tradice.Chtěla jsem ho dát lehnout,protože byl hrozně unavenej a bolela ho nožička a tak jsem chtěla aby si zdřímnul.Už skoro usínal když došla ta PANÍ,že si jde hrát za Lukinem.Slyšela že ho uspávám a místo aby odešla tak jak promluvila tak malej samozřejmě zavolal babi a to by nebylo aby ona nedošla za ním.Takže bylo po spánku,já měla po klidu protože jsme noc před tím nespali skrz ty teploty,malej samozřejmě plakal,protože byl taky unavenej a bolavej.Tak to je příklad toho co ona mi pořád dělá.Myslím si že nechcu přece moc když dá dopředu vědět že se staví,pokaždé totiž dojde nevhod,třeba když malej konečně sedí a hraje si sám(to je u nás svátek),nebo jde papat,to se pak předvádí a samozřejmě nejí atd.Ona pak jen vidí že na něho pořád křičím a mě to pak mrzí že kuli ní to odnáší on.Přitom na mě musí poznat že se mi to nehodí aby tam byla ale to už jde asi mimo ni. Zuzka
Zuzko,koukni se do hlavního menu,titul : Jste tady poprvé? a tam najdeš vše co potřebuješ k registraci
Zari - jenom jsem nakoukla, ale připadá mi, že by tvoje tchýně mohla trpět nějakou psychickou poruchou, věk by na to měla
.
Jo psychicky narušená to ona je
ale ona to tak nevidí,myslí si že když je na ni její dcera závyslá a dovolí jí všechno tak že u mě si to může taky dovolit.No budu muset zase asi zakročit,teď byl dlouho klid a už to zase začíná.Ráda bych si to s ní vyřešila než budeme mít druhý,od novýho roku to chcem totiž zkusit.Doufám že jí ale nepřezkočí a nebude mi dělat všechno to co dělala když se narodil malej.To byla fakt na odstřel…
Hromiku s tím přihlášením to není tak jednoduchý,přihlášená jsem ale když někam najedu tak to po mě chce další přihlášení a tam už mě to nepustí.Zkoušela jsem se přihlásit znovu ale nikdy mi nedošel ten registrační email tak nevím.Včera jsem psala i Lesině,posílala jsem ji to jak se přihlašuju a ona zatím už neodepsala.Takže nevím co teď bude.Zatím musím být jako anonym,snad se to časem vyřeší.Ale i tak díky za radu.Někdy si fakt připadám jak kdybych nic neuměla.
Tak holky já se loučím,odjíždím na 3 dny ke svým rodičům,to bude slast.Aspoň zase naberu trocha síli na tu paní se kterou tu přežívám.Tak se zatím mějte a držte se.Čau Zuzka
a to tě nenapadlo, že tchýně má už svoje léta a prostě chce mít svůj klid? Opravdu je to tu humorné - jedna pláčete, že se tchýně zajímá a druhá zase, že se nezajímá. Třeba má nějaké zdravotní potíže, něco jí trápí, vždyť má taky svůj život. To, že je tchýně a babička, to přece neznamená, že se vzdá svého života. Nakonec je to od ní oběť, chtěla bych vidět tebe, jak žiješ pod jednu střechou se snachou. Je to prostě už jiná generace, mají svoje mouchy a tomuto světu už nemohou a nechtějí rozumět. Není to přece její povinnost, aby tě obskakovala. To opravdu zajímavé, že ženy-snachy mají báječné rodiče a muži-synové ty nejhorší. Jak se to hezky dělí podle pohlaví…tak by mě zajímalo, jak je to v případě, že vaši rodiče mají ještě syna a jak vaše rodiče zase hodnotí druhá snacha…Možná sem některá píše a ani o tom nevíte. Pokud se nad takovými malichernostmi přenesete, ušetříte si hodně nervů a hádek, protože rodiče manžela stejně nepředěláte.
Jo a prosím tě mohla bys mi pomoct,nevím jak si nastavit ten svůj profil ať nejsem pořád anonym.Vypadá to líp a taky bych udělala Lukáškovi nějakej metřík.Dík moc Zuzka