Hitparáda tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.3.12 15:58

Přidávám se moje tchýně je taky děs máme taky malou je to naše první dítko a jejich první vnouče, musím to napsat už nevím komu se mám svěřit, když se to dozvěděli tak koukala jako pominutá a začala nakupovat oblečení sice v sekáči což by mi až tak nevadilo, ale jaké takové hrozné věci za ty bych nedala ani 50 Kč :! kdyby aspoň vybrala něco pěkného, no pak jsem ji teda řekla že mi může něco uplést je do toho blázen vyznačila jsem ji co se mi líbí, no upletla úplně něco jiného a strašně velké malá má teď 62 cm a pořád je ji to velké narodila se v zimě takže ty svetříky na další zimu už nemají význam a navíc jsem závislačka na mimibazaru :mrgreen: takže tam kvalitně nakoupím použité věcičky a hlavně krásné a značkové tudíž se mi na malou pochopitelně nechcou dávat ty „hrůzy“ od ní, když jsem ji tenkrát jasně řekla že je to poslední taška věcí, ano nakupuje po taškách :roll: že nic dalšího už prostě nepřijmu tak kývala jo jo no a není týden kdy by mi tu něco nedonesla, už mě to štvě protože půlku těch věcí vyhodím že jde vidět že jsou fakt dost jeté :nevim: a zbytek je buď klučičí anebo něco přeberu aspoň na spaní :think: je to úplně zbytečné pořád špelí nějakou paní co ji nosí věci tak jsem teda čekala že donese něco pořádného po své vnučce a zase děs přebrala jsem to a zbyly mi 3 jakž takž bodyčka z celé tašky takové hrůzy, už se před ní ani nezmiňuju že je prckovi všechno malé (rychle vyrostla) radši si objednám balík zaplatím a ona jelikož dělá na poště :cert: pak somruje co mi to přišlo a pak jen čumí v jakých kouskách chodí malá oblíkaná :pankac: kdyby věděla kolik věcí jsem vyhodila tak by ji trefilo :P , nejlepší je když vytáhne nějakou hadru a začne se nad ní rozplývat jak je to super, tak jen přikývnu a hodím to do tašky jak odejde tak už hrabu a třídím :lol: občas mi cpe vyloženě klučičí věci jakože už koupila na příští zimu (nevím teda asi má doma kouli, že ví jakou bude mít malá velikost za rok :zed: ) modrou čepici a rukavičky ale vyloženě modrou ne tyrkysovou nebo jinou co nakombinuju tak jsem ji řekla rovnou že bílou si vezmu ale modrou nechci že to malé prostě nedám a hned mi cpala že to nakombinuje, ještě jsem si vzpomněla že ty věci pere nevím proč já si to peru sama stejně i když to pere ona nějak jsem minule viděla jak ty věci prala se svýma a dávala tam až moc aromatickou aviváž já mám svoji, už ji nic neříkám nemá to cenu jen to prostě přeberu a je to jinak bych měla doma hafo věcí a neměla to kam dávat, pořád se vůbec do všeho angažuje až mě to štve :! manžel to neřeší zkoušel to dostkrát hodně se i pohádali že mu pořád kecá do života a stejně to nepomohlo :nevim: :nevim: víte jak ona přece vychovala no s tou výchovou nevím, dvě děti a ví jak je všechno nejlepší a že mám prckovi dávat bylinky apod. já teda bylinky štvu vůbec tomu nerozumím ani jsem tomu neholdovala max. zajdu do lékárny a tam mi něco poradí ale abych doma klohnila nějaké lektvary to fakt ne :pocitac: navíc co mi vadí úplně nejvíc je že kouří a vůbec ji nesere že leze k malé celá smrdlavá tak jsem ji říkala ať se jde umýt a ona šla do kuchyně a opláchla si ruce studenou vodou a to bylo všechno 8o :cert: chápete to :? málem mě trefilo říkala jsem si že ještě budu pozorovat jak se to vyvíjí a pak ji něco teda od plic řeknu fakt nechci aby kuřáci koukali na malou to švagrová si jde pořádně vymydlit ruce aj pusu si umyje jako zuby :mrgreen: jo a jednou se tchýně nechala slyšet ať si prej malá zvyká :pocitac: no to jsem myslela že ji pošlu někam :evil: :evil: :evil: ani se mi k nim nechce moc chodit jsou o dost starší takže názory úplně jinde tchán nechce malou chovat že je moc malá ani to s dětmi neumí takže ji pořád dokola opakuje větu ty máš prdíky ty máš prdíky :mrgreen: :cert: jenže malá žádné nemá tak už na to ani nereaguju to naši to je jiná mamka ví co může malé koupit nejdřív se zeptá co potřebuje a jestli se mi to líbí upletla ji super svetr a uháčkuje sem tam čepičku taky suprovou taťka má odjakživa rád malé děti a umí malou i uklidnit takže jsem tam pochopitelně častěji :hug: jenže manžel vždycky u vašich jsme pořád tak teď jdem k našim no tak to tam musím jednou za čas přetrpět :think: vím že je to román ale už mě to fakt štve a navíc bydlí ve stejném městě jen o blok dále takže když jdou kolem staví se k nám no naštěstí pořád chodí do práce takže to není až zase tak často kolikrát jdu s malou než přijde do ložnice kojit lehnem si a spíme :lol: :pankac: no vím že je to hnusné ale prostě když to shrnu tak mi přijde že jí vůbec nezajímá názor ani potřeby ostatních je úplný ignorant jo jednou teda malou hlídali asi ve dvou měsících šli jsme na ples :oops: i s mými rodiči tak nebyl nikdo jiný na hlídání ale příště volím svoje rodiče vím román jako blázen ale aspoň si počtu jak jsme na tom všechny vím že se na malou těšila ale kdyby se trochu zajímala tak ať mi dá radši nějakého toho stováka a já si zajdu nakoupit sama nebo ať se se mnou domluví a můžeme jít spolu přece to vždycky nějak jde udělat jen chtít :roll: tak děkuji za přečtení a vyslyšení mého problému s tchýní :jazyk: :cert: :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
LouLou
22.3.12 16:33

no..tak ja mam tchyni tak hroznou, ze muj muz se s ni uz roky nestyka.....Po tom co mi vylicil jejich rodinne story, me mrazi po zadech a chapu.A ja mam po starosti,v podstate zadnou tchyni nemam. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
LouLou
22.3.12 16:46
@Anonymni píše:
Tak moje tchýně s tchánem se předvedli v porodnici.Měla jsem nadstandart a u nás doma nešla elektřina,tak se mi tam vykoupali. pohoda,ještě že nepřišla sestřička…
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to zas neni tak zly, ne?
  • Citovat
  • Upravit
1058
22.3.12 16:49

LouLou - závidím. Když jsme spolu začali bydlet, jezdil můj muž ke tchyni dvakrát denně. Ráno před prací na snídani a odpoledne po práci na brzkou večeři :pocitac:
Naštěstí to postupně odboural, ale ona má stejně občas podivný záchvaty - třeba mu volá, aby jí dojel nastavit hodiny na mikrovlnce a podobně. Bydlí cca 7km od nás. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
23.3.12 10:05
@bertík28 píše:
Pěkný nápad udělat hitparádu.
Mam mesíční holčičku a je to první vnouče v rodině. Tchýně z ní je úplně hotová a chce ji neustále vozit. Je to samozřejmě dobře. Lepší, než kdyby o ni neměla zájem, ale jo to až moc přehnané. Své děti vozila každý den a tak si myslí, že je budu vozit i já. Vozila by ji nejraději každý den. Když není v práci tak neustále zvoní telefón zda si jí může vzít a nevadí mi to. (kdo by řekl- jo vadí)Když řeknu, že ne, tak se hned ptá kdy si jí bude moc vzít, prý, aby jsem si odpočla. Jenže já jsem ráda, že můžu jít s malou ven, protože mě nebaví být doma zavřená. Už to vypadá, že jsem sobec a nechci jí půjčovat. Ale kterou z vás bavilo být doma. Asi je to taky tím, že ona nechodí nikam na kafe a je pořád doma a myslí si, že budu taky. A co na to přítel- je bohužel na její straně :-(.
Všem přeju pevný nervy s tchýněmi a včas říct ne, než se otrká a bude chtít víc do všeho strkat prsty :lol:

Já zatím ani tchýně a tchán nepoužívám, máme super vztahy a jsou to pro mě manželovi rodiče, případně babička a dědeček. Ale s tím vožením je děda to samé :) Přijede, nebo jedeme my k nim a třepe se na to, až bude vozit. Tak mu dám malou do kočáru a jdu se třeba ještě obléct a to je „běz si odpočnout nebo něco udělat“ „já jsem taky ráda, že vypadnu ven, půjdu s váma“ „no ale odpočni si“ „ale já jsem celý den doma, taky jsem ráda venku“ … a to je pořád dokola, ale já se tomu směju. Manžela mamka stojí za mnou :)
Nebo mu něco řeknu a on: "no, a tak … " tak mu zase vysvětlím, že tak ne … a on zase, jak do dubu :) Už jsem to před ním řekla i nahlas a zasmáli jsme se tomu. Snad nám ty vztahy vydrží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirush
30.10.12 14:56

tchýně a já

I já se přidám k těm co mají v uvozovkách výborné tchýně. Ona není třeba zlý člověk, vždycky mě nasere, pak se to zase uklidní, ale tak je to pořád, celou dobu co jsme s mým mužem, ona zastává takovou tu opičí lásku, furt manželovi volá, dělá kuchařku ve škole, takže si myslí, že její jídlo je úžasné, když nám ho dá domů po 2 dnech a prý jezte to. Do té doby než jsem otěhotněla to bylo k nevydržení, nepíšu tu co nám prováděla na svatbě, bo už se nechci znovu naštvat :)

Ale od té doby co jsem těhotná, je to totálně na ránu pěstí (opakovaně dokola). musím říct, že jsem nezvracela, což je super, zato mě trápí žáha, jednou mě dostala, když se mě ptá, tak co jak se máš, já jo dobře mamko, jen mě pálí žáha, ona na to hmmm to bude vlasatá, no doufám, že nebude po tobě (mám jemnější vlasy), ale po nás, tobě by se nelíbilo kdyby měla malá vlasy po mně nebo po tvém muži, můj muž má husté vlasy, ale tvrdé jak hřebíky a strašně se mu kroutí, a moje tchýně nosí účes ala 80leta (taková ta helma na krátko). :pocitac:

já patřím k těm, co růžovou moc nevyhledávají, moje tchýně porodila dva kluky, tkaže si chce holčičku užít, zdupala mě za to, že si na to prostě budu muset zvyknout že bude malá nosit růžové, že je to holka, tak jsem ji oponovala tím, že miminku je jedno co má na sobě. že se těší až ji bude ňuňat a koupat (nebude mi koupat moje dítě) až bude větší klidně, ale ona to říká tak, že už od novorozeněte.

pořád se mě ptá, když mě vidí, tak co stále jste 2 v 1? mám jí říct, ne vole, porodila jsem a ted jsem si dala pod tričko balon. ale to dělá pokaždé neřeknu 2 jo, ale pořád???

ted mě zase stihla dorazit tím, že se mě zeptala, máš teplé oblečení pro malou??? tak to jsem si připadala jako už nesvéprávný idiot. řekla jsem ji, že neboj se mamko já se o naše dítě postarám.

moje tchýně má výbornou vlastnost srazit sebevědomí na minimum a udržovat to, kor když s váma cloumají hormony, bojíte se jaký budete rodič a ona vás šoupne ještě o level níže. sorry, že to tu píšu, musela jsem si ulevit.

• Citovat
  • Upravit
rybka56
8.11.12 11:11

Já jsem s tchýní donedávna vycházela dobře až výborně, dokud se nezjistilo, že můj přítel má dítě s jinou (sám to nevěděl, přišla za ním jeho jednorázová známost po pár letech si říct o peníze. Už jsem o tom psala tady do nějaké diskuse, ale název si nepamatuju.)
No a od té doby je na mě tchýně chladná, dívá se na mě podezíravě až přezíravě a v poslední době mi už ani neodzdraví. Já jí řeknu „Dobrý večer“ a ona odpoví „Vezmi toto! Udělej tohle!“ takovým rozkazovačným tónem jak s čeledínem. :zed:
Nevím, co jsem jí udělala, to, že přítel zůstal se mnou, nebyla moje volba, ale jeho.

• Citovat
  • Upravit
3239
8.11.12 11:38
@rybka56 píše:
Já jsem s tchýní donedávna vycházela dobře až výborně, dokud se nezjistilo, že můj přítel má dítě s jinou (sám to nevěděl, přišla za ním jeho jednorázová známost po pár letech si říct o peníze. Už jsem o tom psala tady do nějaké diskuse, ale název si nepamatuju.)
No a od té doby je na mě tchýně chladná, dívá se na mě podezíravě až přezíravě a v poslední době mi už ani neodzdraví. Já jí řeknu „Dobrý večer“ a ona odpoví „Vezmi toto! Udělej tohle!“ takovým rozkazovačným tónem jak s čeledínem. :zed:
Nevím, co jsem jí udělala, to, že přítel zůstal se mnou, nebyla moje volba, ale jeho.
:zed: :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirush
8.11.12 12:24
@rybka56 píše:
Nevím, co jsem jí udělala, to, že přítel zůstal se mnou, nebyla moje volba, ale jeho.

tak to mě mrzí rybko, ale snad ju to přejde a dá ti pokoj, a pokud by se s tebou bavila furt stejně, že jsi jen nějaká služka, tak bych jí i řekla, že to uděláš, kdyby použila kouzelného slova a nebo se jí na rovinu zeptala, co má za problém. nějak hezky, at tě pak neočerní, že jsi taková a maková. každopádně držím ti pěstičky i na nohách. :)

• Citovat
  • Upravit
1044
25.6.13 11:44

Moje tchyne ma deti jen od manzelove sestry. Ma dcera je druha v poradi a po ni za 6 mesicu se natodila od svagrove dcera. Moje dcera kdyz se narodila.mela.4020g a to jsem.si hjed od. tchana. vyslechla ze mam tak velky.dite protoze jsem. v tehu. hodne zrala..netekl to naprimo ale.vysledek.je stejny. Pak se narodila dceta sbagrove a s 4200g to jste me.mely.videt jakou jsem.mela radost ze jejich. dokonala. dcera s dokonalymi detmi ma vetsi dite nez ja.
Stavily.se za.nama.po navsteve v porodbici.od.dcery ze ji ma jafocenou atd… tak.jsem.jim normalne hezky s. usmevem na tvari rekla…jeee uazte mi toho otesanka. tchyne na me zvedka prst a rekla: Pozor ne ona neni tlusta to neni jak Lenka ktera mela takovy tvare takovy stehna atd… pritom to ukazovala. Fakt jsem z nich nestihala. Jsem jim.rekla.jak muze byt hubenejsi kdyz vazi vic atd…natoz jsek.ji ukazala fotku z porodnice asi 4den kde mela 3500g (mela probelmy s pribiranim a az po mesici byla na sve puvodni vaze). A ona ukazovala taky ma ty skrane Td…churekra tam.nic nemela kdyz mela 3,5kg. A pak v zapeti do ke ryli.ze ona nemuze byt tlusta protoze je. kojena (2dny na svete) a ze tlusty deti jsou jen na sunaru atd..to byla narazka na me protoze jsem nekojila.
Kazdopadne jsme temer onemela kdyz pomoivaji vlastni vnucku primo predemnou. Tim si u me vse zpecetily a do dnes jim nepeijdu na jmeno atd…
Mala mela 14mesicu a za celou dobu ji qni jednou nevozily atd..nezeptaly se jak se ma atd…jednou manzelovy volala ze ta dcera od svagrove byoa na nevim jestli 14 denni prohlide a rikala nam miry…to jsem ji pak odepsala ze Lenka mela tolik a tolik (samozrejme ze min) ale stale verim ze Helenka je hubenejsi.

Nexhapu jejich logiku…ani jednou od habicky jevidela darek atd… jen jsme neustale slysely jestoi uz xhodi atd…pak jsme se s nema vubec nestykaly..teda jsme se dozvedely ze ji mame vnucku dovest kdyz ona ji cjce videt. Jsem ji rekla at si pro ni prijede kdyz jezdi za svou dcerou ta bydli vesnici za nama ktee je 33 let a maminka pro ni jezdi kdyz jede k rodicum a aji ji dovazi atd..a samozrejme to samy delaji u jejich deti.

Pokid by manzel rodice nedovezl do porodnice tak se na nasi dceru ani prijedou podivat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
25.6.13 22:13

Moje „milá“ tchýně. A to není jen ona, ale i tchán a švagr.
Maminka
Přijela na víkend. No tak jsem se obětovala pro blaho rodiny. V televizi akorát dávali jak pan Šlégr bere na hůl svoji ženu atd. Tak jsem jen řekla, že ta ženská je chudák. A tchýně milovaná mě rychle probrala. A co si myslíš? si to koupil je to jeho. Syn(můj manžel) si tenhle byt taky koupil a je jeho, ne můj. Tady mi nepatří ani lžička od kafe. Tak jsem se na ni otočila a chtěla jsem jí vyvést z její představy, že byt je manžela a tudíž i našeho syna. A že já si na něj nikdy nedělala nárok, protože v MOJI rodině je majetku dost.
Dále je fixována na svého druhého syna (29let!!!)a nenechá si na něj od nikoho nic říci. Ale já jsem si dovolila prohlásit, že podnikání mu fakt nejde. Protože ona nemůže být do konce života jeho jediný zákazník. Prostě se málo snaží, když mu cpe peníze horem dolem. A v tu chvíli jsem byla závistivá pijavice.
Další. Má nemocný ruce, neunese ani 5 kilo. Můj syn má cca 8kg…tahá ho jak kotě z rukou ho nepustí, špatně ho drží, mačká mu břicho. Kvůli tomu věčně blinká = já ho špatně krmím :zed: a vrchol byl, když mi ho pustila k zemi. Ještě že jsem byla hned u ní a malýho rychle chytla!!!Tak jsem blbá já protože ji vyklouzl, protože ho moc mažu :zed:
Tatínek
Pro něj jsem jen „česká“ zlodějka. Přijede na návštěvu (doma mám pořád uklizeno) začne mi přerovnávat věci. Čistit záchod, vanu před tím než se de osprchovat…aby snad něco nechitil. Jídlo je moc slané (ach to jeho srdce), a manžela moc překrmuju, protože ho chci zabít. Mám vědět, že mají v rodině problémy se srdcem. Ale to že je manžel línej a nehýbe se to je jedno. Já je chci všechny otravit.
Malej moc spí.
Malej moc málo spí.
moc jí…špatně jí, málo chodí ven, ještě neleze…to on v šesti měsících už vyhrál olimpiádu?!A hlavně…jsem blbá (s maturitou) oni všichni v rodině mají ING! Tak jsem se přihlásila na VŠ abych jako při mateřský něco udělala. Tak jsem špatná matka, protože se budu věnovat škole ne dítěti, měla jsem si to dřív rozmyslet. Tak jsem mu řekla, že lituju jen toho že jsem se nepřihlásila na psychologii! sr*t na hlavu si fakt nenechám :pankac:

Švagr…bratříček
Když jsem byla ještě těhotná (cca 8 měs), tak mi před tchýní řekl, že jsem jen vypočítavá mrcha co jeho bratra utáhla na děcko. Protože by si mě jinak vůbec nevzal, že mám holou prdel, nic neumím a bůh ví jestli to děcko je vůbec mého manžela. :cert: Dámy…jsem v jádru klidný člověk, ale co je moc, je příliš. Takovou facku co dostal si bude pamatovat do konce života!!!Od té doby se sním nebavím, nemluvím o něm a na návštěvu ho nechci. Když přijedeme na návštěvu tak se mi vyhýbá a když nemusí, tak na mě nepromluví.

Ale jinak jsem já ta bosorka, co všechny nesnáší, ničeho si neváží…a ti tři už pomalu zpracovávají i manžela, takže opora jen od mojí maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
26.6.13 11:48

Moje tchýně je naštěstí hodná..Ale ty věci co nakupuje na ještě nenarozené mimi mě dostávají.. :D Nedávno koupila sukni asi na 4-5letou holku..A to mám opravdu ještě měsíc a půl do porodu.. :zed: Nebo se mi snaží nacpat věcičky po jejím starším synovy (což znamená, že jsou staré 28 let).. Starou zavinovačku bych ještě překousla, ale starý opelichaný a hnusný ručníky na mimčo nebo overaly, které koušou jak zevnitř, tak i zvenku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová