Hitparáda tchýní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9079
25.10.10 12:12

Pěkný nápad udělat hitparádu.
Mam mesíční holčičku a je to první vnouče v rodině. Tchýně z ní je úplně hotová a chce ji neustále vozit. Je to samozřejmě dobře. Lepší, než kdyby o ni neměla zájem, ale jo to až moc přehnané. Své děti vozila každý den a tak si myslí, že je budu vozit i já. Vozila by ji nejraději každý den. Když není v práci tak neustále zvoní telefón zda si jí může vzít a nevadí mi to. (kdo by řekl- jo vadí)Když řeknu, že ne, tak se hned ptá kdy si jí bude moc vzít, prý, aby jsem si odpočla. Jenže já jsem ráda, že můžu jít s malou ven, protože mě nebaví být doma zavřená. Už to vypadá, že jsem sobec a nechci jí půjčovat. Ale kterou z vás bavilo být doma. Asi je to taky tím, že ona nechodí nikam na kafe a je pořád doma a myslí si, že budu taky. A co na to přítel- je bohužel na její straně :-(.
Všem přeju pevný nervy s tchýněmi a včas říct ne, než se otrká a bude chtít víc do všeho strkat prsty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka.Nes
25.10.10 12:45
baghira píše:
Hihi :D Mám horkou favoritku … jenže to se nedá popsat - to se musí vidět a hlavně ZAŽÍT :twisted:
Kdyby měl někdo zájem, daruji. Zn.: Za odvoz :DBaghira a Eliška
:mrgreen: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
1288
25.10.10 13:20

Tak já se přidám.Mojí tchýni nezvedám telefon po té co k nám přijela a mým starším dětem řekla že se nemají o naši nejmladší princeznu zajímat jelikož jsou nevlastní.
Taky se jí nelíbilo že moje nejstarší dcera jedla dříve než malá,přestože malá už bylapo obědě.
nezapomene taky ob den zavolat jestli už malá chodí.
A na otázku proč nechodí na nočník jsem jí jen odpověděla protože prostě nechodí (malé nebyl ještě ani rok).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
26.10.10 11:52
bonini píše:
Moje skorotchýně mi po pěti letech co se známe poprvé popřála k narozeninám :lol:

Ježiš tak já to mám úplně stejný, taky po pěti letech a ještě k tomu až po svatbě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
28.10.10 00:24

:mrgreen: :mrgreen: …ale nekdy je to az k placi, co? Znam to. Vyfasovala jsem taky bezva tchyni. napr.:Mi rodice ji poslali sms k narozkam a ona na druhy den ( bez upozorneni)zazvonila u dveri a pry " tak jsem prijela k vam oslavit ty moje narozeniny" :mrgreen: nebo „syn (muj manzel) me rikal, ze se budete stehovat pobliz me“ na to jsem vytrestila oci a odchytla mojeho, s tim, co to ma znamenat a on pry nic takoveho mati nerikal…no a takovych veci je hromada, uz si zvykam a hledame bydleni 200km od ni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.10 21:52

Mno já si teda na tchýni stežovatt nemůžu :) Ale dorazila mě na začátku těhotenství. Kdy jsme jí oznámily že jsem těhule a ještě jsem v té době kouřila, trošku to trvalo než jsem přestala a já jsem šla za přítelem do garáže si ještě zakouřit že se tam schovám a ona přišla a zeptala se nás jestli jsme si udělali dítě jen pro peníze nebo jestli jsme ho chtěli, samozřejmě sme odpověděli tu druhou věc a ona a tak proč pořád kuříš…Mno to mě vytočila na maximum…Ale teď malý ještě není pořád na světě a není den kdyby mu něco nekoupila :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.10 12:40

Dnes mne dorazila zase tchýně svým proslovem. Od pondělí jsem nějaká nachlazená, teklo mi z očí a měla jsem teplotu, tak jsem ulehla, viděla mne ráno. Však víte, jak je to v těhotenství s léky. Ty ležíš? A jdeš se psem ven? První chytrá otázka. Druhý den, ty pořád ležíš? To už by mělo být dobré ne? A dnes další otázka. Však jak budeš muset něco udělat v kuchyňi, tak tě to donutí vstanout. Tak já se chci vyležet, ať jsem rychle zdravá a ona mne nenechá. I když jsem měla chřipku a ležela jen den, tak se druhý den ptala, jestli jsem už vstala a kdy budu uklízet, prý mi alespoň zamete, že ať se to neroznáší dolů. Bydlíme v jednom domě, my nahoře a oni dole. Je jedno snad kdy si uklidím nahoře já. Když mám uklizeno pravidelně já a jednou se stane, že jsem nemocná a uklidím si později než je zvykem, tak je to špatně. Ale, že já uklidím a jí se nechce, to se roznášet může. Tím mě hrozně vytáčí. Jinak s ní vycházím, dobře se s ní kecá, ale některé její názory a snaha vnucovat mi totálně leze krkem. Když jsem byla v 8 tt v nemocnici a dávala revers, protože jsem tam byla na kapačkách, po kterých mi bylo hrozně zle. Měla jsem silnou alergii na torecan proti zvracení, který mi taky kapali do žil, tak mi vyvolávala a mým rodičům řekla, že nemám právo jít pryč, že za mne má rozhodovat manžel a ne já. Mamka se naštvala a totálně jí uzemnila, že jsem způsobilá a že mne tam nenechají. Taky jsem se moc nechtěla vracet ani domů. Manžel jen zíral, co to vypadlo z jeho mamky za kravinu. No, postěžovala jsem si, někdy to člověk musí pustit ven.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.11.10 08:29

Takže i já se přidám - není to vyloženě jen tchyně ale i tchán - zkrátka tchánovci
Oba jsou neskutečně na peníze(ač mají peněz jako želez) vše stále přepočítávají, když jsem něco malému koupila, tak hned kolik to stálo a nebylo by třeba lepší koupit to někde kde to mají levnější. Doma netopí aby moc neplatili, takže chodí nabalení jak pumpy, nesplachují protože voda je přeci taky drahá. Dorty z cukrárny chodí kupovat v sobotu dopoledne, kdy už tam mají takové zbytky z celého týdne ale oni jsou přeci za půlku ceny. Když rušili u nás obchod Albert a měli tam slevy tak tam běželi i 10 krát( ač je tchýně chromá na nohy a stále si stěžuje že ji otýkají nohy, bolí atd) a normálně se tam prali o bonboniery s ostatními lidmi, těch bonboniér měli doma pak asi 20 ale přeci je nenechají někomu jinému ne????
Tchyně - hrozná drbna, pořád potřebuje mít aktuální informace, samozřejmě pak co nejrychlejším způsobem šíří dál, stále si stěžující na nemoce, ač jí nikdy nic nebylo, tvářící se jako kamarádka ale ve vnitru opravdu zmije jedovatá.
Tchán - pro korunu by si nechal vrtat koleno ale to opravdu. Neuznává nikoho jiného než lidi co mají tituly, takže já jelikož jsem jen středoškolačka, tak jsem póvl a švagrová študovaná Mgr, z doktorské rodiny to je něco a tam je vidět pravý rektální alpinismus - lezení do prd@le ale dost krutě. A taky jsem si hodně vyslechla a bylo mi dosti jasně
naznačeno, že zkrátka nepatřím do jeho „škatulky“.
Když jsme měli s manžou problémy, tak mi narovinu řekl, že je rád že si manžel užil s kurvou a další kurvy mu do budoucna schvaluje.
Nestýkám se s nima ať si žijí v tom svém světě - stále šetřícím, přepočítavácím, itrikujícím, přetvářecím atd.

• Citovat
  • Upravit
1128
25.11.10 19:30

vloni mi bylo 40 let,a narozky ve středu,byla jsme stráášně utahaná z práce a všem jsme dala vědět,že v sobotu je zvu na oslavu do hospůdky,tak ať mi až tam přijdou popřát
no,samozřejmě,že přišli v tu středu a tchýně též,a víte,co jsem od ní dostala? bonboniéru,fakt,prý zapomněla ,že mám kulatiny,v tu sobotu přišla na tu oslavu též a myslíte,že mi dodatečně něco koupila?kdepááák,no ale chutnalo jí,že
letos mi pro změnu přišla popřát o měsíc dřív s kytkou gerber-zrovna je měly v akci :zed:
podotýkám,že to není stará paní,protože mám mladšího partnera,a ani není sklerotická,fakt
mám ještě pokračovat?co vše jsem si s ní zažila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
4.1.11 12:11

Ahoj maminy,
jak to tady tak pročítám tak jsem na jednu stranu ráda, že nejsem sama s tchýní za všechny prachy a na druhou stranu si musím přiznat, že jsou i horší :evil:
Začnu vtipem: Víte proč mají tchýně kruhy pod očima? Protože čert nikdy nespí:)
Tohle myslím vystihuje cca 99% tchýní na světě a ten zbytek má prostě kliku. Moje tchýně se mi ze začátku jevila jen jako easy žena bez vkusu ale jinak pohoda. než jsem se provdala za jejího syna tak mi bylo jasné že pupečí šňůra nebyla zase tak úplně odstřžená a jistá závislost tam je, naštěstí ale bydlí asi 2 hodiny cesty takže pohoda. Někdy to vyvážila telefonáty, kdy se svého syna vyptává co vařím - což mě opravdu vytáčí - nepěstujeme obžerství ale hlady taky neumíráme, prostě normálka. Svému synovy říká „Mišáčku“ - je mu 30 :))) Když jsem otěhotněla tak to začalo být horší a začala mi dávat rady o které jsem se nikdy neprosila, takové ty nesmysly jakože jez za dva a tak dál - bylo to celkem otravné protože jsem zvyklá se o sebe starat sama a tohle si nedovolí ani má vlastní matka.Těch rady bylo třeba 40 za jednu návštěvu - prostě samozvaná studnice vědění. Mezi tím příjdou nějaké ty Vánoce a narozeniny a to si můžu být 100%ně jistá že dostanu něco nevkusného, nepotřebného nebo nefungujícího - říkám tomu „babiččiny Kýčoviny“ :)))takyže mám velké bedny a do těch to cpu a až budou plné tak to vyhodím a začnu na novo - jo taky mě napadlo říct že tohle je hezké ale ne, díky anebo aby se nás třeba zeptala co potřebujeme, chceme, že to bude mít lehčí - kdepak prostě dostaneme to co se líbí jí a basta, asi jí nejde o to udělat nám radost ale jen si splnit svoje.Teď když se narodil syn už je to naprostá katastrofa, jsem v jejích očích nebetyčná mrcha, protže mám pravidla a ty je nutím dodržovat - třeba to že se miminku nepusinkují ručičky když si je strká do pusinky - a tchýně je kuřačka bez valného zájmu o ústní hygienu,o mytí rukou a ostatních zásadách hygieny ani nemluvě. Je toho hodně a já vím že ji nepředělám, můžu jen poprosit o dodržování něčeho a když se tak neděje tak nasadit nepříjemný tón - to zatím funguje. Závidím všem kdo mají tchýni normální, která ví, jaká je její role v rodině a která se neplete do života jiným. Taky si říkám že i já jednou budu tchýně ale bože chraň jestli bych měla být takováhle - to ať mě radši trefí šlak :))) hezký den všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.1.11 12:19

Poslední anonymní - tak to mně připomíná někoho z mého bývalého bydliště… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7235
5.1.11 12:36

Vzhledem k tomu, že mě nedávno ta moje tak namíchla , tak se přidám a to jsem jí donedávna celkem bránila a chápala:

V první řadě ona to neřekně mě do očí volá manželovi a stěžuje si jemu a pak se tváří jakoby nic..

Malého špatně vychováváme, jsme na něj měkký, ve dvou letech má dudlík, vzteká se, nechodí pořádně na nočník a my z toho jednou budeme nešťastní. A všechno jeto naše chyba.

Další věc co mě točí je jejich neustálý naléhání abych Matěje přivezla na týden k nim, samotného, třeba až se narodí druhý píďa…nepokrytě mi dávají najevo, že chtějí mít vnuka sami pro sebe, bez mých zásahů…

Uff, jsem se vykecala… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
5.1.11 12:47

:mrgreen: :mrgreen: já už se tchýni jen směju,už jí neřeším,ale mám štěstí chlap je zatím na mmý straně a většinou se schodneme na její povaze,je to jeho maminka,ale nevydrží s ní ani ppůl hodiny :roll:
ale minule jsem jí už něco řekla,rodinná známá má težce nemocnou dceru trpí komlexy méněcenosti a má anorexii je jí 12 let :cry: holčina byla několikrát na psychiatrii,pokusy o sebevraždu, nejedla atd.. a tchýně na ní jednou začala řvát,že je to parchant rozmazlenej,že by jí dala přes držku,že neví co by a že by u ní viděla a že je k ničemu,holka začala brečet a úplně se z toho složila,musí se na ní dost opatrně tak to jsem tchýni dala kotel a pěknej…a jediný na co se těším,až odjede na chalupu a bude klid zase na půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
25.3.11 19:14
binky píše:
Taky něco přihodím.

Když jsem byla porvé těhu,nadšeně jsem jim jela ukázat test.Pak jsem potratila a tchýně mi na to s mávnutím ruky řekla"to se ti stane ještě víckrát"(dnes tvrdí že to tak nebylo)Pak prohlásila že příště to chtěj vědět až to bude 100%.Tak jsme jim vyhověli a bylo to zase špatně protože se naštvala že to vědí jako poslední.
Nebo:oslava 60 narozenin tchýně.Malá leze po zemi,tchán sepne ruce a procítěně říká„to je zázrak“.Na to můj vtipný manžel"jakejpak zázrak,obyčejná soulož"ozve se výbuch smíchu.Nesmějí se však všichni,tchán má výraz raněné srny,tchýně pláče na chodbě že má skažené narozeniny.

Určitě nás všechny tři milujou,ale způsob se mi někdy zdá velmi podivný.
Binky

to bych byla asi v křeči :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: po kom tedy má tvůj chlap takovej supr humor dyž je to nepobavilo? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rovan
15.4.11 19:37

opičí matka?

Jo Jo maminka :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie