Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
necetla jsem co jste psali,jen chci napsat ze me dnes tchyne vytocila tim,kdyz mi rikala jak mam mrazit maso pro malyho ![]()
Jedním slovem moje tchýně je KRÁVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Renys
Holky vsimly jste si ze vetsina tchyni se stane naprosto nesnesitelnyma pote co se narodi mimi? Ja nevim, ale taky jim urcite vadilo, kdyz jim jejich tchyne kecaly do zivota.....
Tu moji bych odeslala s priplatkem nekam hooooodne daleko…bestii mizernou
Ahoj,
koukám že některé „maminky“ jsou děsné až po narození děcka, ta moje si to naštěstí vybrala (doufám!!!!) už v mém těhotenství.
To jsem z ní rostla: např. jsme šli s tchánovci na procházku (byla jsem asi ve čtvrtém měsíci), tak mi „lila“ do hlavy, že jim můj muž málo telefonuje, málo se druží - a to že prý takhle nejde, že jim musí volat častěji (asi 2× týdně)… atd. Že prý, když si je nebudeme předcházet, tak nám nebudou hlídat
, a jelikož já při mateřské podnikám a manžel má časově náročné zaměstnání, tak to vůbec bez nich nebudeme zvládat. Podotýkám, že má matka v té době začínala bojovat s rakovinou (což tchýně dobře věděla), takže to na hlídání našeho očekávaného potomka opravdu nevypadalo. Když jsem jí na to (logicky) odvětila, že naše očekávané nebudeme nikomu vnucovat - hlídání bude jen na základě dobrovolnosti a prosby, tak jsem se dozvěděla, že takhle s ní mluvit nemůžu a že jsem drzá.
Teď se musím smát, malému jsou 2 roky a celou tu dobu tchýňka 2× - 3× týdně telefonuje, zda jí malého půjčíme, jestli si nechci odpočinout nebo si dojít třeba na večeři nebo do kina - zrovna předevčírem volala, že vaří borůvkové blbouny, jestli budeme tak hodní a stavíme se, že by hodila do hrce i pro nás (tj. pro mne a malého).
Možná ji zpracoval tchán, s ním si rozumím perfektně.
Předtím (tzn. před těhotenstvím) i potom je naštěstí tchýně velmi „krotká“, ale mám pocit, že jen když jsem u toho.
Mám totiž čas od času nečekané konflikty s jejím okolím - např. s její sestrou, jejím kolegou
… No a z těhle „srážek“ vidím, co o mne tchýně (pravděpodobně) vykládá „cizím“. Jak jinak si vysvětlit, že mi její sestra při banální rodinné (Vánoční) sešlosti najednou začně před celým jejich příbuzenstvem vyčítat (opravdu na mne křičela), že mám na svého manžela „nějak moc velký vliv“ a „že se rozvedeme“ a podobné… Podotýkám, že tu paní jsem v tu chvíli viděla počtvrté v životě, přitom druhá a třetí příležitost byly v souvislosti s mou svatbou, kam jsme ji pozvali; soukromě jsme si do té doby nepohovořily ani jednou. Jo, a se svým mužem jsem v té době byla přes pět let…
Koukám, že jsem se rozepsala, tak pokračování až zas příště. Mějte se krásně a přeji pevné nervy a měkké tchýně! ![]()
Ahoj.
Kdysi jsem sem psala o mé tchýni…
Musím říct, že je zlatá…
A já to jen tehdy asi neviděla… Tak se omlouvám, ale fakt je suprová. Pohlídá, kdykoliv potřebujeme, i za malým si už přijde nahoru, když nejdeme dolů a ona slyší, že si tu hraje. Občas nás pozve na oběd, ráno si ho někdy vezme abychom se dospali. No prostě fakt nevím, jestli bych si mohla přát lepší tchýni.
Jen jsme si na sebe asi musely zvyknout…
Ale tchán je přesný opak, čím dál tím horší. Ach jo
Ale s tím nehnu, je prostš tvrdohlavej egoistickej a „neomylnej“ chlap…
No nic, to zkousnu, hlavně, že tchýně je super.
A teda doufám, že ještě někdo si po půl roce bude moct říct, případně i napsat, že to měl taky tak. Všem bych to přála (myslím ty, co mají malé mímo, u těch, co válčej 3 roky je to asi pasé)
Paulinko a kdy se to změnilo - taky bych potřebovala pozvat na obět, zatím pouze zvu já tchánojc a padám při tom na „hubu“
Milo, já ani nevím, tak nějak to vyplynulo… Ono fakt jsem asi před mateřstvím viděla spoustu věcí jinak… TO zní teda děsně, tenhle blábol, ale jinak si to vysvětlit neumím… Tak uvidíš, třeba to přijde. Mimča si uměj získat i bručouny, Tomí si už získává i mýho ubrblanýho tchána, kterej mě fakt rád nemá…
Já když sem přinesla tchýni ukázat první ultrazvukovou fotku, na kterou sem byla samozřejmě velice pyšná, tak prohlásila, že „to“ vypadá jako Grinch. Strašně se mě to dotklo. všichni se tomu eště blbě smáli, a manžova sestra se mě zeptala, jestli sem si jistá, že „to“ má v pořádku obličej. ![]()
to je trochu silný kafe. nemám je ráda !
Bibina
Bibina píše:
Já když sem přinesla tchýni ukázat první ultrazvukovou fotku, na kterou sem byla samozřejmě velice pyšná, tak prohlásila, že „to“ vypadá jako Grinch. Strašně se mě to dotklo. Nemám je ráda !
Bibina
Proboha, nebuď tak vztahovačná. Když se tě to dotklo, tak jsi jí měla odpovět, že si taky myslíš, že malá je celá tchýně a byl by klid. Trochu smyslu pro humor by neuškodilo.
Jasně Pindruse, já chápu, že se to člověka v té chvíli dotkne, zvlášť těhotné ženy, která je šťastná, že čeká nový život. Svoji poznámkou nechci nijak útočit na Bibinu, jen mi opravdu přijde, že se v tom občas až moc rejpete. Některé věci je fakt lepší přejít s humorem nebo klidně rejpavou sarkastickou poznámkou, než se nad tím zbytečně užírat.
No moje tchýně je zase příliš starostlivá, až mě to štve mluví o mém miminku jako o prťavcovi. To fakt šílím pod slovem prťavec si představuju nějakého usmoleného, chlapa ševce z pohádky. Já vím, že prarodiče jsou v životě dítěte důležitý, ale fakt na ní mám poslední dobou apatii. Minule mi říkala jakou má skvělou oblíbenou pohádku pro děti o slepičce, která adoptuje kačatko. Pak za ním vleze do rybníku a utopí se. No ať se na mě nikdo nezlobí, ale z toho musí mít malé dítě trauma.
Když jsem byla asi ve čtvrtém týdnu, tak mi začla radit, že si mám pořídit proutěný koš, aby prťavec
měl kde spinkat. Tak jsem jí řekla, že si to uděláme jak budeme chtít mi a naše miminko bude spát v postýlce a pak pokračovala, že její děti byly od půl roku pořád na zemi a když je dala do postýlky tak řvaly. Myslím, že bych si na sebe ušila pěkný bič.
A pak ještě lahůdka na závěr její manžel(nevlastní otec mého muže) má z prvního manželství dceru a ta má dva kluky, takže ona prý byla zvyklá. Když je na půl roce přestala kojit, že jí je dávala na celý víkend a taky je vlastně ona naučila chodit na nočník. Tak jsem se ohradila, že kdybych se chtěla chovat takhle tak si děti nepořizuju. Pořád otravuje jak nám bude miminko hlídat, ale já se bojím, že tam člověk podá prst a už se jí nezbavím.
Taky mi dost vadí, že májí doma dva psy, oba chrápou na gauči takže, když od nich jdeme jsem samý chlup. Já mám zvířata ráda, ale pouze v případě, že se dodržují základní hygiencké přepisy. Její utěrky válející se v psí misce jsou taky lahůdka a přednášky o tom jak uklízí mi lezou krkem. No potřebovala jsem se vyzpovídat
![]()
A to už nemluvím o tom jak nám zkazila svatbu. To až někdy příště
![]()