Hlavní diskuze

• Otevřená skupina

Vše, co se týká genealogie, rodokmenů, rodinné historie, předků a potomků, stromu života, rozrodů, vývodů, atd.

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
6.2.14 19:35

@Amys zajeď si na kurs k Blance Lednické nebo na kurs ČSGHS – nebo si dej scuka s hanuchou ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
6.2.14 19:39

@Jura007 Díky, já momentálně nejsem příliš cestovní, tak si říkám, že bych radši samoučsky doma :lol: No pustím se do toho tak i tak, jsem si jen myslela, že si to ulehčím. Akorát nechápu, proč někteří tak čmárali :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
6.2.14 19:49

@Amys doporučuju tuto knihu , opravdu to stojí za to si ji koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.2.14 19:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
6.2.14 20:01

@Jura007 Díky, já tu o ní uže někde četla, snažím se tím prokousat, ale asi mi to pár dní zabere, když odbíhám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Via
5078
6.2.14 20:25

@Amys Já jsem si koupila „Učebnici čtení starých textů“ a zkouším se sama učit a docela dobré, jen zdlouhavé ;) Od Lednické chci pořídit teďka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
6.2.14 20:28

@Via Díky, takže si mám ušetřit práci a peníze a koupit rovnou Lednickou, jo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Via
5078
6.2.14 21:58

@Amys Nevím, tu Lednickou ještě doma nemám…ono ta učebnice je si myslím taky super, pracné a zdlouhavé to bude si myslím s jakoukoli pomůckou ;-) Je hlavně plná textů a myslím si že vybrali takové na kterých si to nejlíp procvičíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
6.2.14 22:15

@Via Jo, tak to jo :-) Já to pochopila tak, že ti to bylo k ničemu, tak si koupíš ještě tu Lednickou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
23.2.14 21:01

Kopíruju z actapublica:
zde jsou seznamy padlých, zemřelých, nezvěstných, raněných či zajatých v 1. světové válce.
 http://www.vhu.cz/…etove-valce/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
23.2.14 21:09

Kdybyste chtěl někdo psát do vídeňského archivu, mám tyto informace: Stačí napsat volnou formou žádost do archivu v němčině. Za půl hodiny práce si účtovali 37 EUR, i když nic nebylo zjištěno. Dále si účtují i za opatření skenu či kopie.

Takže to moc potěšující není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
23.2.14 21:11
@pazitka píše:
Kopíruju z actapublica:
zde jsou seznamy padlých, zemřelých, nezvěstných, raněných či zajatých v 1. světové válce.
http://www.vhu.cz/…etove-valce/

Já jsem díky seznamům náhodně našla bratra mé prababičky, který zahynul v první světové válce, vůbec jsem tomu nemohla uvěřit, že se mi něco podařilo zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
23.2.14 21:53

@Jindřiška7 to je super, že jsi ho vypátrala- a to tedy rakušáci docela vydělávají :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
23.2.14 22:43

@pazitka to tedy vydělávají, docela mne to odradilo a navíc, když nic nenajdou, tak pak platit nějakou pálku by se mi tedy moc nechtělo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
24.2.14 07:45
@Jindřiška7 píše:
Já jsem díky seznamům náhodně našla bratra mé prababičky, který zahynul v první světové válce, vůbec jsem tomu nemohla uvěřit, že se mi něco podařilo zjistit.

Jak ses dostala na ty seznamy? Taky postrádám jednoho příbuzného, který byl nezvěstný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny