Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem, tady se ví vše, a tak zkusím své štěstí.
Syn nerad čte a má rád papoušky. Dnes jsem si vzpomněla, že jsem jako dítě četla knihu vyprávěnou v ich-formě papouškem amazoňanem modročelým. Moc se mi to líbilo, popisoval tam svůj život, amazonský prales atd.
Nevíte někdo název? Třeba by ho to také chytlo.
Ahoj,
nelíbila by se mu kniha Rio - byl to i film? To je taky o papoušcích ![]()
https://www.bux.cz/…-knizka.html
jinak tu, co hledáš, bohužel neznám ![]()
@Evelynka82 Dík. Ta knížka byla boží, hrozně dobře se četla. A ty věci o pralese a papoušcích si pamatuji dodnes. Byla tam i pasáž o piraňách. Bylo to takové spíš naučné. Beletrie, ale člověk se hodně dozvěděl.
Hezký večer všem, nedaří se mi dohledat jednu knihu z dětství (první polovina 80. let
), tak to zkusím i tady, snad se někdo najde. Byla to jakási encyklopedie pro děti, poměrně tlustá, byla širší než delší (jestli mě paměť neklame), měla tmavěčervený hřbet. Byla v ní jednotlivá hesla s doprovodem ilustrací, byly tam např. dopravní značky, druhy aut, planety a tak dále. Jediné, co vím, je, že to není Velká obrázková knížka pro děti od M. Lukešové a zřejmě ani Dětská encyklopedie od Říhy.
Prosím, máte tip, co by to mohlo být? Chytila mě nostalgie, chtěla bych si ji pořídit v antikvariátu, ale bez názvu se mi ji nedaří vyhledat.
Dobrý večer, taky pátrám po knize. Půjčila jsem si ji kdysi v knihovně, nepamatuji si obálku ani název, jen něco z obsahu.
Odehrává se patrně v nějaké říši (možná parafráze na Narnii?), kde se pohybuje několik dětí. Jedno se jmenuje Oksana. Válčí tam spolu dvě království, jedno se jmenuje Anorka a je to to „dobré“. V tom zlém jsou snad vojáci-roboti. Určena soudě podle věku hrdinů pro děti 8-12 let. Pamatuji si z ní slovo „baobab“, ze kterého jsem dlouhou dobu měla hodně nepříjemné pocity.
Zní to někomu povědomě?
Prosím o pomoc při zjištění názvu dětského knihy ( nejpravděpodobněji se jednalo o klasické dětské rozkládací leporelo). Vzpomínám si, že se jednalo o moji nejoblíbenější knihu, kterou jsem musel ponechat v nemocnici, kde jsem se jako hodně malý léčil se spálou. Jelikož se jednalo o infekční oddělení, vše co jsem měl sebou, jsem zde musel ponechat. Jediné na co si z knížky pamatuji, je to, že v ní byla nějaká říkanka, která se jmenovala O bečce možná O bečce a sudu, již si to přesně nepamatuji. A text této říkanky byl něco jako: Válela se bečka z kopečka a do kopečka. Jako obrázek byl vyobrazen soudek. Na více si bohužel z této knížky nevzpomínám. Již hodně dlouho ji sháním, ale ještě jsem na ni nikdy nenarazil. Moc bych chtěl poprosit, jestli někdo ví název této knížky, ať mi dá vědět. Předem moc děkuji.
@kakaru teď jsi mně nasadila brouka do hlavy. My jsme měly se sestrou doma knížku a byla tam básnička o sudech. Začínala asi tak - kudy tudy nebo kudy válely se z kopce sudy (nebo nějak podobně). Sestra ji má doma, tak to zkusím zjistit a pošlu víc info ![]()
@neviathiel píše:
Dobrý večer, taky pátrám po knize. Půjčila jsem si ji kdysi v knihovně, nepamatuji si obálku ani název, jen něco z obsahu.
Odehrává se patrně v nějaké říši (možná parafráze na Narnii?), kde se pohybuje několik dětí. Jedno se jmenuje Oksana. Válčí tam spolu dvě království, jedno se jmenuje Anorka a je to to „dobré“. V tom zlém jsou snad vojáci-roboti. Určena soudě podle věku hrdinů pro děti 8-12 let. Pamatuji si z ní slovo „baobab“, ze kterého jsem dlouhou dobu měla hodně nepříjemné pocity.
Zní to někomu povědomě?
to jsem taky kdysi dávno četla, ale kdybys mě zabila, tak si nevzpomenu ![]()
Ahoj, taky hledám název dětské knihy. Budou znát ročníky 80 +-. Tvrdé stránky, obrázky a začíná to takhle „Den byl ráno jako nový, motýlkový…pak se tam ještě mluví o motýlkách, že si dají "pudink, pravý jahodový“. Bylo to hrozně roztomilý, ráda bych to koupila, ale nevím název, díky ![]()