Hlen a krev ve stolici kojence - dieta bez efektu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4340
19.8.11 10:32

Ahoj holky, u nás musím zaťukat, že snad dobrý. Jedeme pořád na NADC, ale až dobereme balení, co je doma, tak zase zkusíme NAC (zatím jedničku). Momentálně je kakání ukázkové - pěkné konzistentní bobky, občas má problém spíš se zácpou než s hleny. Občas se taky objeví a řekla bych, že to u nás bývá reakce na novou stravu - např když jsem dala brokolici, tak druhý den spousta hlenu, ale další den už zase stolice normální (v brokolici jsem pokračovala), s lepkem to bylo totéž. Od zítřka zkouším ovoce, tak by se snad i ty občasné potíže se zácpou mohli srovnat. Malýmu Nutrilon nijak zvlášť nešmakuje, vypije sotva 700ml a to ho v noci budím a ještě jsme nezačali ani s přesnídávkama, tím se to taky ještě sníží. Vždycky, když vidí flašku, tak se rozpláče… Večerní kaše taky moc úspěch nemají, včera celou večeři prořval a pak hodil šavli, takže šel spát bez jídla…
No aspoň že to kakání je dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
19.8.11 10:42

Ahoj, teď jsem na netu studovala, že Nutrilon Digestive je pouze 1, že? jsem si právě, říkala, že bych to malé koupila, ale nevím když má půl roku a jen jen jednička. Vám to nechají jako na dýl? nebo jen při potížích a pak musíte přejít jen na Allergy Care?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
19.8.11 11:32

Tak jsem volala na infolinku Nutrilonu a ptala jsem se, jestli je možné,že se malé obtíže vrátili z přechodu z NAC 1 na NAC 2 a říkali, že ne, že tam žádný rozdíl, není, jen, že jsou tam malé změny ve vitamínech a tucích, že je dítě už umí zpracovávat samo, takže tímto asi ten problém není, ale nevím čím teda:( a když jsem se ptala na Nutrilon digestive, tak ten se může používat i do tří let, pokud má dítě obtíže a že to mám vyzkoušet. Tak se ještě v pondělí poradím s doktorkou a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
19.8.11 15:35

U nás doktorka právě plánuje přechod na NAC 1 a pak na NAC 2, ale při posledním pokusu měl úplně zaplynovaná střeva a průjem, tak se trochu děsím, jak to bude tentokrát. Jen mě překvapuje, že v NAC je až 4× více laktosy než v jiných UM, nechápu, proč jí tam dávají tolik. To se týče úpravy bílkovin, myslím, že NAC 1 a 2, NADC jsou na tom stejně. Zkoušeli jste Alfaré a co Neocate?

Momentálně jeho pitné dávky NACC od rána: 70, 90, 60 v příkrmu a teď 50… mno, viditelně mu to šmakuje :-( Aspoň že v noci pije normálně (200).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
19.8.11 15:41

Alfaré ani Neocate jsme zatím nezkoušeli, protože se nám to s příkrmama zlepšilo. Uvidím v to pondělí, co mi řekne doktorka, ale změnu mlíka budu chtít určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
19.8.11 16:29

Teda holky, asi mě klepne. Marně jsem malýmu vnucovala flašku s mlíkem ke svačině (do 16h vypil 270ml včetně mlíka, který jsem vpašovala do masozel), řval jako tur a nebyl to pláč jako spíš vřískot. Tak jsem z čirého zoufalství lahvičku otevřela, vzala lžičku a zkusila to lžičkou a dokonce jsem musela jít dodělat mlíko, jak spokojeně otevíral tlamičku a smál se na celý kolo… no je tohle normální? :zed: :zed: proč to mít jednoduše, když to jde složitě, že?…

Tak uvidíš, jak to půjde, držím palce s tou změnou, ať to jde dobře a ať máte co nejdříve krásné konzistentní bobečky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
19.8.11 19:28

Moc díky. Že to jde složitě, njn s dětma to není žádná hračka, nesnáším ty , co se koukají do kočárku (bezdětní) a říkají, jé my bychom taky chtěli atd. ale nevidí, co to všechno obnáší. V pondělí napíšu, jak jsme dopadli u doktorky, snad nás nepošle do nemocnice :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.11 10:22

hlen a krev ve stolici kojence- dieta bez efektu

PRO JaLa!!! Dobrý den,
jsem dnes poprve na stránkách e.mimino a jelikož neumím dobře pracovat s internetem, nevím, jestli Vaši reakci najdu nebo je možné diskutovat i přes můj zadaný email?
Velice mě zaujaly Vaše příspěvky, neboť i já mám stejný problém.
Jiříčk 3 měsíce, sice váha 7,8 kg, ale již 6 týdnů hlenovité stolice s nitkami či tečkami krve, já přísná dieta jako vy, efekt žádný. Jeden rozdíl ovšem mezi námi je, že můj pediatr nic neřeší s dovětkem, že prospívá dobře. Závidím Vám Vaši lékařku, která je ochotna se problémem zabývat. Nám nechce dát ani doporučení na gastro, prý není třeba.

Jsem zoufalá, jsem v tom sama, hledám informace, kde se dá.
Prosím, řekl Vám někdy lékař, co dítko vlastně v MM alergizuje, když jsem si 100% jistá, že bílkovinu krav.mléka nepozřu, tak jako Vy tenkrát?A prosím ještě jeden dotaz, proč se předchází z bezlaktózového nutrilonu digestive na nutrilon allergy ? Děkuji za odpověď

Příspěvek upraven 21.08.11 v 14:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.11 10:26

Ještě doplňuji, že plně kojím.Prosím o odpověď paní JALa, která měla stejný problém, Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
22.8.11 21:08

Tak já hlásím, že doktorka říkala, že to může být přechodem z AC 1 na 2, že tam více té bílkoviny, tak že máme zase dávat AC 1, a třeba za měsíc za dva zkusit tu dvojku jestli to už malá bude tolerovat. Zítra mi AC 1 příjdou do lékárny, tak jsem zvědavá, jestli se to malé zlepší, doufám v to !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
23.8.11 10:56

Tak držím pěsti!!
Daniele jsem napsala mail, tak snad to i u nich bude brzy dobré.
Dnes jsem konečně přišla na důvod nechutenství mého dítka - roste první tesák :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
23.8.11 11:13

Děkujeme :mrgreen: .....nj zoubky, nás to zatím čeká, ale doktorka říkala, že už je to nachystaný, tak snad se obejdeme bez pláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
23.8.11 11:22

U nás teda musím zaklepat, ale nekoná se ani pláč (je spíš mrzutý než uplakaný) ani noční buzení, za to ale odmítá jídlo a zase měl trochu divnou stolici (nepatrně hlenu a dnes i trošku bobík obalený do černa (jak čokoládová pralinka), tak jsem poslala foto doktorce), tak nevim, jestli to souvisí s podáním jablečné přesnídávky nebo s těmi zoubky… no uvidim, co mi odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
23.8.11 11:45

Ahoj holky, tak jsem ráda, že bojujete statečně:-D No, u nás to celkem ujde, malou cpu obyčejným nutrilonem, občas se objeví hodně vody v plíně(při stolici) ale narvu ji víc bramborem a mrkvičkou a je to zas dobrý. Teda je pravda, že někdy plína smrdí strašně kysele :poblion: Ale taky to není pravidlo :nevim: Tak teda netuším, co na tom gastru budu vyprávět :poblion: No, já už začínala uvažovat o nutrilonu č.2(když už jí oběd a odpolední svačinku),ale po tom co psala Melissa tak jsem si to rychle rozmyslela a budu jí cpát pořád tou jedničkou do té doby co nebude Mudra vysírat, že mám nasadit dvojku.
JaLo- tak už tě bude moct brzo kousnout :mrgreen: Kamča hrozně slintá,vše rve pořád do pusy a dnes je dost nevrlá,ale zuba zatím žádnýho nemá, no, jsem zvědavá jestli taky omezí jídlo :mrgreen: ale to u ni asi nehrozí :mrgreen: 1.9 jdem na převážení, se obávám že nejenže se paní doktorce nevejde do tabulek ale že ji u toho buchne i monitor, tenhle měsíc hrozně vyrostla a myslím, že i na váze to bude dost znát(i když zmizela ji 3tí brada)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
23.8.11 11:55

To je zajímavý s tím normálním Nutrilonem - že se to takhle mění a pokaždý je to jiný. Někdy mám taky sto chutí koupit Sunar a prostě to prubnout, ale strach mě vždycky přemůže.
Právě jsem prošla diskuze na téma růst zubů a ta nevrlost s nechutenstvím je prý obvyklá. Akorát teda ta načernalá stolice asi ne…
„Uvidíme“, řekl slepý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek