Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@me2dova píše:
Tak je vidět, že ráda vás má…akorát to asi chce si vydupat svoje místo na slunci, protože mamky kapacita je také omezená a když si nedupneš, tak jí švagrová obsadí zcela. Máš teď dobrou vyjednávací pozici, tak jednej:)
@novo123 píše:
No taky už mě to napadlo, že se jedná o návštěvu a ne hlídání, ale ve skutečnosti stále přemýšlím, jestli to tak třeba nemá vypadatA co když přijde tchýně v sedm ráno a odjíždí v 18.00 a na hodinu jde s malým ven, pak je to hlídání nebo návštěva?
tak to je návštěva s malým hlídáním. ![]()
Ačkoliv pokud třeba malého hlídá, i když je u tebe doma (zabaví ho, zatímco ty můžeš něco udělat), dá se to považovat za hlídání)
@Bábrdl píše:
tak to je návštěva s malým hlídáním.Ačkoliv pokud třeba malého hlídá, i když je u tebe doma (zabaví ho, zatímco ty můžeš něco udělat), dá se to považovat za hlídání)
zabaví ho, např. jsem asi před měsícem vytřela chodbu a ona mi po ní pak s malým asi třikrát přešla - zabaven byl ![]()
@novo123 Spíš jsem myslela zabaví - jako že je s ním, zatímco ty si jdeš naplnit pračku a nemusíš myslet na to, co dělá prtě.
@Bábrdl já myslela to samý, ona totiž jako moje mamka tak tchýně to chápou tak, že zabavit dítě znamená stát mi 30 cm za zadkem a pozorovat, co dělám já příp. likvidovat výsledky mé práce (tím, že projdou po mokré chodbě
), ale už jsem si zvykla. Jinak mamka byla včera úžasná, takže asi k něčemu ten vzklej výstup byl ![]()
No vida, hezký úspěch. jen tak dál. Neustupovat ![]()
A CO SE týká hlídání, kdybys chtěla přesně diktovat, co má s děckem dělat, musela by sis sehnat placenou pomoc. Babičky jsou holt babičky.
@Bábrdl nepřihláš píše:
No vida, hezký úspěch. jen tak dál. NeustupovatA CO SE týká hlídání, kdybys chtěla přesně diktovat, co má s děckem dělat, musela by sis sehnat placenou pomoc. Babičky jsou holt babičky.
Já zásadně k tomu, co se s děckem dělá nic neříkám, ale vadí mi, že místo, aby se věnovali děcku a já jsem mohla jít třeba umýt koupelnu, tak mi stojí nonstop za zadkem a zavazí mi. Znáš to, položíš si čistič, otočíš se, chvilku něco drhneš, otočíš se a před tím tvým čističem teď stojí tchýně nebo máti s dítětem a ty je obcházíš jako pako nebo moje oblíbené je vysávání - celou dobu místo podlahy před sebou koukám za sebe, jestli do nich nepraštím hadicí nebo vysavačem
to jsou ale malé věci, to beru jako součást reality a smířila jsem se s tím, že uklízet můžu s dítětem, když tu žádný hlídání-návštěva není ![]()