Hlídání - babičky na to kašlou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
novo123
10.11.12 16:24

@Bábrdl když já mám pořád pocit, že to třeba nevidím dost spravedlivě, že jsem fakt třeba jenom žárlivá a tak. Sice můj muž říká, že to tak není, ale ten bude vždycky na mojí straně, že?

• Citovat
  • Upravit
36556
10.11.12 16:27
@novo123 píše:
@Bábrdl jo, naši se přestěhovali z horního patra do přízemí a brácha s rodinou jsou nahoře.

Aha. No tak to už je mi to úplně jasný Prostě chtějí být zadobře s někým, kdo s nima žije pod jednou střechou. A taky možná počítají s tím, že se o ně ve stáří postarají.

S tím toho moc nenaděláš. Tady nejde o to, že by měla děti švagrové raději, asi je fakt unavená, ale nedovolí si odmítnout. Prostě jí tam syna buď strčíš, nebo si budeš hlídat sama. To není vyvážená situace, když bydlíš jinde. Jako teoreticky jo, ale v praxi to tak není :nevim:

Jo a jestli vás nevyplatí, tak bráchu pěkně zapřáhni, to není žádná nezištná pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.11.12 16:28
@Bábrdl
@Bábrdl píše:
Děvče moje, co bys jí na to asi řekla? TO CO VYKLÁDÁŠ CELOU DOBU NÁM! "A jak to, že teda máš dost energie na Ferdu a Anču? "

No, on je totiž ten vtip v tom, že mě máti tvrdí, že je nehlídá, to se prostě prořekne švagrová, že tam malou nechává každý odpoledne, kdykoli volám s taťkem a něco řešíme ohledně baráku, tak tam slyším obě děcka křičet a kdykoli se tam zastavím tak jsou obě děcka dole :nevim: Tak co si o tom mám myslet? Nechci jí křivdit, ale zase moc nevěřím tomu, že by se tam děcka vyskytovali úplně omylem, kdykoli jim volám nebo se tam muž staví něco řešit s taťkem nebo tak? To by byla teda meganáhoda. V pondělí si švagrová stěžovala, že si musí vzít malou s sebou do školky, protože jsem tam já a jestli by mi nevadilo, že tam malou nechá i tak :zed: Máti něco dělala, takže mi v podstatě oznamovala, že budu hlídat dvě roční děcka sama, řekla jsem jí, že jdu s malým ven a hotovo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.11.12 16:29

@Bábrdl s tou péčí na stří to moc žhavě nevidím, sice švagrová pélánuje, jak tam nastěhuje svoji matinku, ale když byla naše máti v nemocnici, tak jsem tam jezdila já nakupovat, uklízet apod. :zed:

• Citovat
  • Upravit
36556
10.11.12 16:31
@novo123 píše:
@BábrdlNo, on je totiž ten vtip v tom, že mě máti tvrdí, že je nehlídá, to se prostě prořekne švagrová, že tam malou nechává každý odpoledne, kdykoli volám s taťkem a něco řešíme ohledně baráku, tak tam slyším obě děcka křičet a kdykoli se tam zastavím tak jsou obě děcka dole :nevim: Tak co si o tom mám myslet? Nechci jí křivdit, ale zase moc nevěřím tomu, že by se tam děcka vyskytovali úplně omylem, kdykoli jim volám nebo se tam muž staví něco řešit s taťkem nebo tak? To by byla teda meganáhoda. V pondělí si švagrová stěžovala, že si musí vzít malou s sebou do školky, protože jsem tam já a jestli by mi nevadilo, že tam malou nechá i tak :zed: Máti něco dělala, takže mi v podstatě oznamovala, že budu hlídat dvě roční děcka sama, řekla jsem jí, že jdu s malým ven a hotovo :nevim:

Hele, s tím toho moc nenaděláš, je to jeden dům :nevim: Bydlet s rodiči/tchánovci, má své výhody i nevýhody a operativní hlídání (které se za hlídání ani nebere - hele, můžu si sem malýho strčit, nekoupila jsem cukr) je asi ta největší výhoda :lol: Vy zas budete mít barák jen sami pro sebe a klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.11.12 16:33
@novo123 píše:
@Bábrdl s tou péčí na stří to moc žhavě nevidím, sice švagrová pélánuje, jak tam nastěhuje svoji matinku, ale když byla naše máti v nemocnici, tak jsem tam jezdila já nakupovat, uklízet apod. :zed:

no, ale potomkem tvých rodičů je BRATR, ne švagrová. :nevim: A to, že se někdo chce postarat o svoji mámu, snad není tak zlý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.11.12 16:33

@Bábrdl musím ti dát za pravdu, že co mám dítě, tak teprve na tom samostatným bydlení vidím mouchy - asi se musím smířit s faktem, že budu pracovat, abych zaplatila hlídání a pomoc od vlastní matky neočekávat - fuj, jsem se rozbrečela, jen to píšu :,(

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.11.12 16:35

@Bábrdl jo, ale plánovat, jak si přestěhuje ženskou, které je 45 do baráku, kterej ještě patří tchánovcům, je taky kvalita :dance:

• Citovat
  • Upravit
36556
10.11.12 16:41
@novo123 píše:
@Bábrdl musím ti dát za pravdu, že co mám dítě, tak teprve na tom samostatným bydlení vidím mouchy - asi se musím smířit s faktem, že budu pracovat, abych zaplatila hlídání a pomoc od vlastní matky neočekávat - fuj, jsem se rozbrečela, jen to píšu :,(

Hlavu vzhůru. Myslím, že ses prostě dostala do splínu. Chceš, aby ti tvoje mamka sama aktivně nabízela, že ti pohlídá a těšila se na vnoučka. Jenže máma žije v baráku se dvěma dětma a je unavená. Když ji požádáš (sama jí tam dítě fyzicky dopravíš), neodmítne tě. i když s kecama. Co by za to ledaskteré maminky daly. Ona ti pohlídá jen musíš být voraženější.

mám kamarádku, která má od tří synů jediné vnouče, bohužel máma toho vnoučete je jedináček, takže je dítě jediným vnoučetem pro oba páry prarodičů. Tam zase dochází k tahanicím a ukřivděnosti (vy jste ji měli na celý víkend a my jen na sobotu). To taky není ideální. Ale k tomu v tvé situaci nedojde, myslím, že tvoje maka by si i ráda užila klid, ale s děckama v baráku to jde těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
10.11.12 16:43

@novo123

holka nešťastná, braň se, jinak skončíš jako posluhovačka v domě, který Ti nepatří a chůva dětí, které nejsou tvoje. Uznávám, že vlastní matka je vlastní matka, ale co je moc, to je příliš. Svůj vlastní pocit viny zakopej někam hodně hluboko, aby se nevyhrabal, protože TY jsi rozhodně žádnou chybu neudělala. Teda vlastně jo - příliš dlouho jsi na sobě nechala dříví štípat. Bude to znít hnusně, ale odstřihni se od matky a švagrové, starej se o vlastní domácnost, vlastní děti a vlastní práci. Opravdu nejsi povinna šůrovat matce barák a hlídat švagrové dětičky. Bohužel to může ale znamenat, že Tvé děti přijdou o babičku, tetu a neteř se synovcem - i když podle toho, co jsem četla, tak taky žádná škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.11.12 16:47

Tak s tím teda NESOUHLASÍM. Mámu máš jen jednu. Odstřihávání je blbost, které bys hořce litovala. Bohužel obvykle na dušičky, jak to bývá. :zed: :,(

Naopak souhlasím s koncem posluhování a větší „drzostí“. neříkám, že tam máš kluka strčit na půl dne, ale ne že se budeš stresovat, aby ses vrátila do 20 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
10.11.12 16:50

@Bábrdl

ano, mámu má jen jednu - ale její vlastní máma si z ní dělá služku. I teď, kdy je ve vysokém stupni těhotenství a čeká dvojčata. Promiň, ale u mě by se jako vlastní matka naprosto odepsala. Neměla by jí její vlastní matka být oporou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
10.11.12 16:50

@Bábrdl Máš určitě v hodně věcech pravdu, ale já moc dobře chápu novo123 jak se cítí, když se musí „doprošovat“ vlastní mámy. Nechápu tu mamku, může si být unavená jak chce, ale musí přece vidět, že má těhotnou dceru a ne od ní ještě čekat pomoc :( Já taky, než by jsem se vnucovala s vnoučetem tak na to taky kašlu, ačkoliv je mi to taky líto. Novo fakt ti rozumím. Je hrozný, když člověka nedokáže podpořit vlastní máma. :(

• Citovat
  • Upravit
26335
10.11.12 16:51

A ještě upřesnění, možná jsem to blbě napsala - neměla jsem na mysli odstřihnutí od matky jako osoby, ale od práce na matčině domácnosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
10.11.12 16:54
@neumisa píše:
@Bábrdlano, mámu má jen jednu - ale její vlastní máma si z ní dělá služku. I teď, kdy je ve vysokém stupni těhotenství a čeká dvojčata. Promiň, ale u mě by se jako vlastní matka naprosto odepsala. Neměla by jí její vlastní matka být oporou?

Což je báječný důvod, proč se s ní přestat stýkat, neb je to jediné možné řešení. :zed: A co tím naučí své děti -ve vztahu je problém - uteč. A za padesát let sklidí, co zasela. To raději ne. její máma není fetka, co by jí vybílila konto. je to ženská, která taky není v úplně snadné situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová