Hlídání - babičky na to kašlou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3270
10.11.12 13:09

@novo123 znáš to tvrzení za dobrotu na žebrotu? a taky něco jako „chovejte se ke svým vlastním jako k cizím?“
Připadá mi že jsi holt moc po ruce, nic neodmítneš, vždy pomůžeš. S takovými lidmi se pak snadno manipuluje a vymetá…někdy tak dlouho až si jich přestnou bližní vážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
10.11.12 13:09

@novo123
hlídání vnoučat není její povinností to jistě ne, ale aby si jí doma dělala služku to bych jí zas řekla od plic. rozhodně bych jí teda doma negruntovala. zkus promluvit s bratrem že jejich děti vaše mamka hlídá tak ať se angažují na pomoci v domácnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
10.11.12 13:11

@jitkabokule Jasně souhlas, mně jenom přišla divná reakce Lizbeth - proč u ní jsi?. Já to vidím ze svého pohledu, že kdybych k našim nešla, tak se ani nevidíme. Ale u nás to je trochu o něčem jiném a hlavně u nich nemakám.

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.11.12 13:11

@tonj jo, nechci být zlá, ale švagrová má snad svoji matku, ne? Protože porodila dřív než já, tak se máti naučila jí dělat debila a švagrové se to strašně hodí. Už kolikrát jsem mamce říkala, že by si měla uvědomit, že její dcera jsem já a že teď potřebuju pomoct já, jako když hrách na zeď hází. Já vím, že je strašně unavená z práce (má fakt hnusnou práci), ale já se taky doma neválím :nevim: Když mi slibuje, že mi pomůže s dvojčatama, až se narodí, tak vždycky začne, no, my s Patričkem a Sárinkou budeme chodit na návštěvu - jinými slovy, já budu mít novorozený dvojčata, kluka 16. měsíců a do baráku mi ještě přijde návštěva s dalšíma dvěma dětma, abych se náhodou nenudila, co je tohle za pomoc?

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.11.12 13:15

@paola white neblázni, švagrová má přece dvě děti a potřebuje si taky odpočnout (ironie) :evil: Já mám totiž někdy pocit, že je to více méně o vztahu brácha a švagrová - on se doma a pokud jde o děcka vůbec neangažuje, má pocit, že je to práce jeho ženy a moje mamka se naučila suplovat jeho roli (hlídáním a tak), můj muž je pravej opak a v kontaktu s malým se vidí, takže když už je mému muži trapný, že já jako těhotná lítám za třema děckama a švagrová sedí na zadku, tak mi řekne, ať si sednu a lítá za těma třema děckama on :palec:

• Citovat
  • Upravit
3481

@novo123 Mám to do puntíku naprosto stejně!!! Už to neřeším, nejezdím tam, když přijede máma sem ( to je tak jednou do měsíce) tak je tu pár hodin a už je nervozní, že musí jet domu. Brácha s rodinou s ní bydlí, tam hlídá běžně několikrát do týdne, ségra bydlí vedle ve vesnici tak tam hlídá dvojčata tak 2× týdně. Já mám taky dvě děti a hlídala jednou za 4 roky, už to fakt neřeším :nevim: Dokonce jsme kvůli tomu měli fakt dost důraznej rozhovor, ale nepomohlo to tak na to kašlu. Tchýně hlídala naposledy v květnu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
@novo123
@novo123 píše:
@Lizbeth no, tenhle systém tam totiž nastal, když se narodil synovec a mě ani nenapadlo, že bych se tam pak měla servat o místo pro svoje dítě, až se narodí a světe div se, doteď se snažím, aby máti pochopila, že moje dítě taky existuje a že pomoct a pohlídat potřebuju taky já, její dcera a ne jenom švagrová. Asi se to nezmění :nevim: Paradoxně jsem dneska ráno došla ke stejnému závěru jako ty, kašlu na to a nebudu tam jezdit, akorát se nadřu jako blbec a švagrová má ještě o to víc hlídání :nevim: Zase mě strašně štve systém, kdy švagrová má hlídání, když si skákne koupit botičky a já dva dny v týdnu pracuju a hlídání si platím, když moje máti hlídá synovce a neteř. Jsem přecitlivělá a žárlivá nebo je něco fakt špatně? Nechci být nespravedlivá, ale fakt už toho mám dost :zed:

podle mne nejsi nespravedlivá a žárlivá, jen spravedlivě nakrknutá. Přestaň jim dělat poskoka a když bude mamka chtít malou vidět, tak se domluvte na tom, že přijedete na 2 hodinky, ale ne pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.11.12 13:16

@jitkabokule jo, hodnej blbec, to já vím :mrgreen: Ale pořád je to máti a mě to v podstatě víc mrzí než jsem naštvaná - od rána tady bečím jak blbec :think:

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.11.12 13:18

@Lenka-K-85 a jak se s tím vyrovnáváš psychicky, mě to teda štve, ale taky je mi to strašně líto. Přijde mi, že malej prostě nemá takovej vztah s babičkou jakej by měl mít apod. Jak to že to máti nevidí? Třeba jsem fakt jenom žárlivá a vidím to v nesprávným světle :nevim:

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.11.12 13:20

@Aknyt já si ani nedovedu představit, že bych si sedla nedělala nic. Je naprosto normální, že si ještě ani nesednu a už se ozve, nedáme si kafe (rozuměj: Běž a uvař ho). Třeba je to fakt mnou, že prostě pomáhám ochotně a nedělám kolem toho divadlo, ale zase, když jsem se pokusila se ozvat, tak jsem vždycky za tu špatnou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
959
10.11.12 13:23
@novo123 píše:
Ahoj holky, v podstatě se asi potřebuju vypovídat. Dneska jsem se strašně naštvala na moji mamku, už to trvá dýl, ale dneska mi ruply nervy. Já se musím doprošovat o hlídání jak malej smrad a to myslím hlídání, když přijedu k anšim, jsem tam celej den, starám se o svoje dítě, ještě mám na krku synovce a neteř, dělám první poslední (vařím, vysávám, myju nádobí apod.) a chci, aby mamka malýho pohlídla na 20 minut než přijdu z drogerie. Kolem toho je takovejch řečí, že se na ten obchod kolikrát normálně vykašlu. Klidně bych to brala tak, že já mám dítě a je to moje odpovědnost a mám se o něj postarat, ale švagrové moje máti hlídá obě děcka každý odpoledne a víkend durch. V podstatě to máti vnímá tak, že když svoji veškerou energii investuje do hlídání synovce a neteře, tak já přijedu, abych jí pomohla. Nějak nechápu, kde byla na tom, že to takhle bude fungovat. Drobný detail - mám syna 14 měsíců a jsem v osmém měsíci těhotenství s dvojčaty. Kdy jindy mám čekat, že mi moje máti pomůže? Omlouvám se za stěžování, prostě jsem unavená a frustrovaná :,(

Zůstaň doma a nestresuj se :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.11.12 13:23

Kamarádka to má teda se svojí máti podobný, tak se uklidňuju, že v tom nejsem sama, taky potřebuje pohlídat na dvě hodiny a na oplátku umývá okna na celým baráku - to jsem mimochodem měla dělat dneska já, kdybych nechytla rapla a neodjela domů - u nás doma to dělat nebudu, protože jsem těhotná a u máti, jo? Pam mi druhá kamarádka řekne, jak jedou na týdne na dovču a obě jejich děti hlídá její máma a to ještě strašně ráda, tak to si fakt připadám jako chuděra největší :zed:

• Citovat
  • Upravit
3481
10.11.12 13:24

@novo123 No blbě, ale už se rozčiluju 4roky a nic jsem s tím nenadělala, takže na to prostě kašlu, ale tak mrzí mě to pořád. Ne nevidíš to v nesprávném světle vidíš to naprosto dobře! Ale nasě matky asi ne!
Jakej si měla vztah s mámou dřív? já nic moc …Od 15ti vlastně nejsem doma, byla jsem na intru, pak jsem se rovnou stěhovala k přítelovi, takže už 13let spolu nebydlíme a dřív taky nic moc. Byla jsem nechtěné dítě, omyl přírody (máma si po bráchovi a ségře nechala podvázat vaječníky) ale já se stejně uchytila :mrgreen: No máma chtěla jít na potrat, táta jí to nedovolil.Tak to dostávám celej život sežrat…bohužel táta mi v 15ti umřel, takže nemám ani oporu v něm… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
10.11.12 13:25

Úplně tě chápu, ikdyž nejsem ve stejné situaci. My máme spíš trápení se tchýní. Ale víc to zamrzí když je to vlastní mamka. Diskuzi jsem proběla, nevím jestli to padlo, ale švagrová nemá své rodiče, aby ji s dětmi pomohli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
10.11.12 13:26
@novo123 píše:
@Aknyt já si ani nedovedu představit, že bych si sedla nedělala nic. Je naprosto normální, že si ještě ani nesednu a už se ozve, nedáme si kafe (rozuměj: Běž a uvař ho). Třeba je to fakt mnou, že prostě pomáhám ochotně a nedělám kolem toho divadlo, ale zase, když jsem se pokusila se ozvat, tak jsem vždycky za tu špatnou :nevim:

Tak si zkus sednou a odpovědět „jo dala bych si“ :mrgreen: prostě se chovat jako návštěva… kor pokud si v takhle vysokém stupni těhotenství s dvojčaty, tak by mě nenapadlo něco na návštěvě dělat… a tedy v tomhle případě bych naopak kdybych já přišla k někomu kdo čeká dvojčátka, tak bych mu nabídla, ať mě naviguje, kde to kafe má, že ho udělám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová