Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já zakladatelku chápu.
Ono nabídka hlídání je skvělá a člověk ji rád využije, ale musí se na to cítit.
A ona je matka, ona sama bude vědět, kdy se na to cítí a kdy ne. Prostě hormony dělají hodně.
Takže řeči typu: buď ráda za hlídání, co.ja bych dala za hlídání a tak nejsou v tomhle případě namístě.
Jelikož zakladatelka sama napsala, že by s hlídáním neměla problém, kdyby jí do toho nenutili.
Což naprosto chápu.
Teď to bude asi blbý příklad, ale fena si svá štěňata taky brání, je nesvá, když ji štěňata někdo bere a odnáší a lidi to respektují. Proč nejsou lidi schopný to respektovat I u matky s malýma miminkama?! ![]()
Já sama zažila totálni útlak ze strany tchýně. Co se dvojčata narodila, tak jako by jí vypadnul mozek a měla jsem ji doma KAŽDÝ den.
Odsávala jsem a ona přišla, seděla jsem na WC a slyším bouchnutí dveří a ona přišla, ležím na posteli v síťovaných spodkach v šestinedělí a ona přišla. Šla jsem s kočárem a ona jdu taky. Chtěla jsem vozit kočár se SVÝMA dětma a ona že je chce vozit. Když už jsem se ostře ohradila, tak se urazila a JA byla ta špatná.
A pomalu a jistě má naprosta láska k tchýni přešla do slova nenávist. ![]()
Kdybych nebyla tlačena, mega tlačena že strany chlapovo rodičů, tak nemám takový problém ohledně pomoci a dětmi doteď.
Reakce manžela, když jsem mu to milionkrát říkala: Máma nám chce pomoci, přeháníš a bla bla bla.
Takže když NIKDO nezazije takový útlak ze strany tchýně/tchána nebo i vlastních rodičů, tak nepochopí.
Takže zakladatelko. jante naprosto, ale naprosto chápu. Radu nemám..já a tím bojovala roky. S tchýni se nějak bavím, ale nikdy už to nebude takové, kdy jsme byly jako kamarádky. Hodně mi to vzalo a hodně mi to ublížilo psychicky.
Mam to za zle i svému manželovi. A oprávněně.
NIKDY to tchýni ani manželovi neodpustím.
Nedělej NIC co ti není příjemné. Nenech se manipulovat.
Nevím co je pojem mladá maminka, ale i tak… Ty jsi máma, ty jsi teď ovlivněna nejvíc hormony a okolí by tě mělo respektovat ať se děje co se děje.
I můj gynekolog říkal, že kolem žen, co jsou v šestinedělí se má chodit po špičkách a že to trvá déle jak 6 týdnů. ![]()
Posílám hodně sil.
Nedej se. Jsi skvělá máma a to si pořád opakuj. ![]()
@Anonymní píše: Více
Ono to je dite i toho partnera, vis? A ten s hlidanim prarodicu nema problem ![]()
@Yasmen píše: Více
Vážně chceš srovnávat psychiku matky po porodu a otce dítěte? ![]()
Hele prvně moje mamka hlídala syna 2. den, co jsme se vrátili z porodnice…potřebovali jsme pro rodný list a vyřídit pojišťovnu. Nekojila jsem, tak jsem vše jen připravila. Ale syn je už 5. vnouče a je to MOJE mamka. Tchyni bych ho nenechala pohlídat ani teď na 2 letech. Ale ono je to spíš o tom, že jí hodně nedochází, co se může stát a co má jak dělat. Je už starší, jiné vnouce nemá a už si ty věci nepamatuje.
Každopádně oni to mohli říct trošku jiným tónem, ale tys to kvůli hormonům vzala jako že ti ho chtějí mermomocí vzít. Je dobré, když je divné od miminka zvyklé na prarodiče a příp. hlídání. Nikdy nevíš, kdy se co může stát a bude to potřeba.
Ale každý má na to jiný názor a každý to může mít jinak. Klidne si stůj za svým názorem, ale já bych neměnila.
@petulka23 píše: Více
Jo tak moji rodiče neměli zájem hlídat ani moje ani bráchovy děti. Rodiče manžela jsou mrtví. Takže my neměli nic. Proto ze mě mluví ta zkušenost, že já bych byla z toho projevu zájmu nadšená. Ale kdybych měla hlídání běžně na zavolání, asi bych to tak neviděla a dělala třeba fóry.
Fakt na místě zakladatelky bych ty vztahy budovala, jednou bude ráda.
@Janli píše: Více
Jedna vec je sestinedeli, druha vec, ze ted je diteti pul roku. Takze ano, v pul roce uz opravdu v tomto maji pravo rozhodovat oba.
A teď buď přesně taková hrdinka, až si přijde babička pro tvoje dítě a budeš za vodou - ty řešitelko.
Zakladatelko, taky Tě úplně chápu.
Kdyby mě zkoušeli takhle dirigovat, přestanu se s nima úplně bavit.
A absolutně neexistuje, že Ti někdo řekne, že mu máš odevzdat miminka v šestinedělí. Nechápu, že se ještě najde někdo, kdo to bude obhajovat.
Já jsem fakt ráda že muž měl rozum a nenutil mě dávat miminko za každou cenu kdekomu. Nikdy nepochopím co kdo vidí skvělého na tom když k matce prijde někdo s tim ať odstříká mleko a kouká navalit ditě.
Spíš by si měl umravnit rodiče aby se nechovali jako blbci a ne ještě matce svych dětí vyhrožovat rozchodem. Vůbec se nedivim že se zakladatelka nehrne po tom všem děti dávat.
Problém je hlavně tvůj přítel. Máte děti spolu a máte být zajedno. ne že on bude vždy na straně rodičů, a tobě bude vyhrožovat rozchodem a nenávistí okolí.
Prarodiče chtějí vnoučata vídat, to je jasný, ale taky by se mi nelíbilo rozkazování. Asi by to chtělo si v klidu promluvit.
Tak teď jsem si všimla, že zakladatelka upravila původní příspěvek…z jednoho dítěte jsou najednou dvojčata…
a úprav textu je tam víc…proč?
@Pauznuto píše: Více
Protože je to TROLL, vyhodí úvodní příspěvek, pak už nereaguje a ted si vzpomene, že nemá jedno dítko, ale DVOJČATA?? ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Plně tě chápu ❤️…dělali mě to pořád…
Po 5 letech, se to asi podařilo nekomunikujeme s nemá teda já. Pozdravim toť vše. Přesně jak to píšeš, kdyby byli na začátku jiní… Tak to mohlo celé dopadnout jinak… Poradím jedno tvoje deti tvoje pravidla! A to sakra platí vždy. Moje máma by si mě nedovolila dirigoval tak jak to dělala tchýně s tchanem… A uspila jsem několikrát k ničemu stejne si něco našli
Dělej to podle sebe, tak jak to cítíš.
Ale dopředu si dej jasná pravidla zavčasu!!!
Rádi mít dobře… U nás to bylo velice vyhrocené.