Hlučné hračky + hluk u kojence

Anonymní
27.1.21 16:31

Hlučné hračky + hluk u kojence

Zdravím všechny,

můžete mi někdo poradit, jak hlučné je hlučné pro 7 měsíčního kojence?

1. dnes jsem zjistila, že jedna z jeho hraček, co dostal od rodiny na Vánoce, je při přiblížení k uchu tak hlučná, že mi z ní pískalo chvíli v uchu (dětské klíče od auta). Samozřejmě se ještě plazí a má tak tu hračku hned u obličeje. Mně to doteď tak hlučné nepřišlo, ale když si uvědomím, že to má kousek od uší… je jeho nejoblíbenější.
  1. dnes jsem malého krmila a měla ho na sobě, byl nevrlý a pištěl, vzpouzel se a do toho náš pes začal ohryzávat jednu z hraček na zemi, zaječela jsem na něj, malý si asi myslel, že křičím asi na něj, lekl se a ztichl. Zato pes to nepochopil. Bylo to hned vedle ucha malého a hlas mám extra pronikavý. :roll: Kopu se teď do hlavy, protože se bojím, že jsem mu poškodila sluch. Za zvukem se otáčí i neotáčí, ale aby třeba neslyšel slabě. No a o hračce ani nemluvím, tu vypínám a schovávám.

Můžete mě někdo uklidnit, že se nemohlo nic stát? Když jsem se nad tím zamyslela, řekla jsem si, že nebudu za hysterku. Ale pak mi to stejně nedalo a tak jsem tady.

Ráda se pobavím i na svůj účet, ale zprávy typu: nehysterči! Nepotřebuji. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13138
27.1.21 16:41

Dítě je zvyklé z dělohy na opravdu velký hluk ( ač se to nezdá, ale ty pochody v těle atd jsou hlučné). Naše děti vždy nejlíp usnuly při hluku. Ani když si u malého zakřičela nic se nestalo. To bych musela mít všechna děcka hluchá. A co se týče hraček samo dítě ti dá najevo, že mu to vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
27.1.21 16:43

Tyjo to už bych musela mít děti hluche :mrgreen: u nás se furt jeci, a já jedno jestli já nebo pisti některý ze synu (zrovna ten malý má hlas, ze mi praskaji uši i ve vedlejší místnosti). Hračky jsou taky neoblibenejsi ty nejhlucnejsi, hasičské auto se sirenou, elektrická kytara, případně si u hlavy pískají pistalkou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
27.1.21 16:46

Jo a se starším jsem byla jako s miminkem na leteckém dnu, kde mu nad hlavou litaly stíhačky a s malinko větším jsem byla na rockovém koncertu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.21 17:12

I když se sto dětem nic stát nemusí, jednomu může. Dětské hračky jsou snad certifikované a hluk musí mít takový, aby jim sluch nepoškodil. Ale zařvat u ucha, na to si radši dej pozor příště. Raději. A malé dítě bych na koncert nebrala. Narozdil od jiných zdravotních záležitostí je poškození sluchu nevratné. Píši z vlastní zkušenosti. Přítel má po koncertě problémy se sluchem… Nenávratně. Tedy dáváme si na jiste věci pozor. Hračky bych se nebála, e zařvat atd, to radši pozor.

• Citovat
  • Upravit
35415
27.1.21 17:45

Nemyslím, že by lidský hlas měl moc poškodit sluch :think: A když, tak teda děti ječí tak, že bych já ohluchla :lol: Nechci to zlehčovat a neříkám ječet miminu do ucha, ale zas tohle není nic, co bych si vyčítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová