Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dítě je zvyklé z dělohy na opravdu velký hluk ( ač se to nezdá, ale ty pochody v těle atd jsou hlučné). Naše děti vždy nejlíp usnuly při hluku. Ani když si u malého zakřičela nic se nestalo. To bych musela mít všechna děcka hluchá. A co se týče hraček samo dítě ti dá najevo, že mu to vadí.
Tyjo to už bych musela mít děti hluche
u nás se furt jeci, a já jedno jestli já nebo pisti některý ze synu (zrovna ten malý má hlas, ze mi praskaji uši i ve vedlejší místnosti). Hračky jsou taky neoblibenejsi ty nejhlucnejsi, hasičské auto se sirenou, elektrická kytara, případně si u hlavy pískají pistalkou ![]()
Jo a se starším jsem byla jako s miminkem na leteckém dnu, kde mu nad hlavou litaly stíhačky a s malinko větším jsem byla na rockovém koncertu.
I když se sto dětem nic stát nemusí, jednomu může. Dětské hračky jsou snad certifikované a hluk musí mít takový, aby jim sluch nepoškodil. Ale zařvat u ucha, na to si radši dej pozor příště. Raději. A malé dítě bych na koncert nebrala. Narozdil od jiných zdravotních záležitostí je poškození sluchu nevratné. Píši z vlastní zkušenosti. Přítel má po koncertě problémy se sluchem… Nenávratně. Tedy dáváme si na jiste věci pozor. Hračky bych se nebála, e zařvat atd, to radši pozor.
Nemyslím, že by lidský hlas měl moc poškodit sluch
A když, tak teda děti ječí tak, že bych já ohluchla
Nechci to zlehčovat a neříkám ječet miminu do ucha, ale zas tohle není nic, co bych si vyčítala.
Zdravím všechny,
můžete mi někdo poradit, jak hlučné je hlučné pro 7 měsíčního kojence?
Můžete mě někdo uklidnit, že se nemohlo nic stát? Když jsem se nad tím zamyslela, řekla jsem si, že nebudu za hysterku. Ale pak mi to stejně nedalo a tak jsem tady.
Ráda se pobavím i na svůj účet, ale zprávy typu: nehysterči! Nepotřebuji. Díky