Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pavluše222 píše:
@jege jsou to sousedi od vedle
V ložnici máme falešnou zeď ze sádrokartonu a za ni 5-10 cm tlumící vaty. V noci míváme různé hlasité situace - dítě zvrací, je mu špatně, nebo se prostě vzbudí a různě tam vykřikuje nebo se nahlas směje, ale žádné stížnosti jsme nikdy nezaznamenali, a dokonce při dotazování nám bylo řečeno, nikdy nic neslyší.
@Pavluše222 píše:Špunty do uší nechceš, odhlučnit zdi nechceš, odstěhovat se na samotku někam do lesa nechceš, přizpůsobovat se sousedům nechceš, tak co po těch sousedech teda chceš, aby udělali? Aby vstávali později? Aby chodili doma po špičkách?
@j.a.n.i1 kontrolují budík, chci zase usnout, snažim se dospat, ale znovu mě probudí rána od nich. Co se týče hluku ze zvenku tak je to ok ikdyž bydlím v centru takže zvuk vesnice by mi nevadil. Sama jsem dřív jezdívala k babičce na vesnici, když byly žně, takže vím, co za randál je na vesnici.![]()
plus ty rány od sousedů, to je téměř jakoby se mnou v tom bytě byli, takže to není jen nějaké ťuknutí.
A možná, kdybys zkusila místo štěkání na sousedy přes messenger za nimi normálně jít a slušně se pokusila dojít k nějakému kompromisu tak by ti vyšli vstříc.
@Nickmenenapadl píše: Špunty do uší nechceš, odhlučnit zdi nechceš, odstěhovat se na samotku někam do lesa nechceš, přizpůsobovat se sousedům nechceš, tak co po těch sousedech teda chceš, aby udělali? Aby vstávali později? Aby chodili doma po špičkách?
Tak někteří sousedi jsou fakt na ránu, a nechtějí se omezovat kvůli dobrým sousedským vztahům. Já jsem se vzbudil, tak ať vstává celý dům! ![]()
Zakladatelko, pokud je to Tvůj byt a nevadí Ti trochu zainvestovat, nebo se domluvíš s majitelem, tak fakt pouvažuj o nějaké akustické izolaci zdi. V současné době jsou některé hodně tenké, ale přitom hodně funkční, takže investice pár tisíc by Ti zajistila klidný spánek a nervy.
@jege tohle je asi nejužitečnější příspěvek v téhle diskuzi. Děkuju za tip. Něco podobného už mě napadlo, ale hloupě jsem si říkala, že by to byla zbytečná investice/energie s minimálním výsledkem. Ale tak jestli u vás to fungíruje… 🙂
@jege to já vím, že existují i sousedi idioti, ale bohužel vyhostit je nemůže tak se musí přizpůsobit ona. A nějak se mi z celé diskuze zdá, že zakladatelka se přizpůsobit nechce, že si chce prostě pořádně postěžovat jaké to má hrozné sousedy.
A ty bydlíš v garsonce? Jiný pokoj nemáš?
Já jednou bydlela v jednom pražském paneláku, který museli taky hrozně zfušovat. Za zdí byla slyšet TV, ale tak, že člověk opravdu rozuměl každé slovo. Pán tam večer koukal na detektivky, a je fakt super usínat s vraždama, střílením, křičením obětí atd. Myslela jsem, že to je nedoslýchavý důchodce, a pak tam měl návštěvu a já zřetelně slyšela skoro šepot paní, která říkala něco jako „Kubík usnul v kočárku, nechám ho tady v posteli ještě chvilku dospat, jo?“, a když se to dítě probralo a zabrečelo, tak to byl hukot, fakt jak kdyby bylo místnosti. Ta stěna byla fakt asi z papíru a mně došlo, že ten pán tu TV fakt měl spíš na malou hlasitost. Odstěhovala jsem se při nejbližší příležitosti.
Po studiích jsem vystřídala několik spolubydlení v různých bytech, a nikde jinde jsem to v takové míře nezažila.
Ono to je i tím, jak lidi rekonstruují, do ložnice např. přesunou kuchyň atd. Dřív ty domy byly dělané tak, že spolu sousedily klidné pokoje, tím se dost hluku eliminovalo. Dnes má každý dispozici jinak, takže nad ložnici nebo vedle je slyšet tekoucí voda a odpad apod.
@Nickmenenapadl už jsme se bavili i osobně, to jsem v příspěvku zmiňovala, že to úplně zazdili. Oni nikde chybu nevidí. Žádný kompromis nešel..
@Nickmenenapadl čím se nechci přizpůsobit?? Dojem, že si chci pouze stěžovat a nenaleznout řešení je mylný.
Příspěvek upraven 11.04.21 v 15:12
@elinka90 píše:
@Pavluše222 takto jednas i se sousedy? Pak se nedivim, ze te maji u zadnice. Jinak manzel dela v opravdu hlucnem provozu a se spunty temer nic neslysi, tak pochybuju, ze se spravne nasazenymi spunty slysis dupot deti.
Dupot jsou otresy ne hluk. To spunty neresi.
Těžko to můžou řešit sousedi, když oni nic špatnýho nedělají - chyba je buď v odhlučnění nebo tvé citlivosti na zvuk. Kdyby tam měli nahrávací studio nebo výrobu obuvi, řešení by bylo na nich, takhle není - je to na tobě.
@Pavluše222 píše:
@Nickmenenapadl čím se nechci přizpůsobit?? Dojem, že si chci pouze stěžovat a nenaleznout řešení je mylný.Příspěvek upraven 11.04.21 v 15:12
No ale fakt to tu tak vyznělo… Bylo tu několik rad a spokojena jsi nebyla ani s jednou. ![]()
Babi taky měla takového souseda, mladého kluka. Když jsme tam přišli s dětmi, tak hned bouchal na stěnu. Pak jsem tam byla jednou sama, když byl klid, a bylo zřetelně slyšet, o čem se tam s návštěvou baví. Takže chápu, že hlukot našich dětí ho musel štvát, muselo to být, jako když mu běhají v místnosti. Nakonec se odstěhoval (k jeho i naší spokojenosti)
@Pavluše222 píše:
@arinecka vím, jak to chodí v panelovém domě, a co vše slyším, ale ty rány jsou dost extra, proto jsem se ptala na zkušenosti ostatních.
Dost extra? A čím tedy tak bouchají? Já si to nedovedu představit, nebydlím sice v paneláku, takže nikoho neruším, ale ráno když vstanem, tak klasika wc, snídaně atd. Žádné rány u toho nejsou
S ničím nikdo netříská, nic nebouchá, tak mi nějak nejde na rozum, čím tě můžou sousedi tak obtěžovat?
@zrcadlo Meli jsme to same v byte. Nase loznice a obyvak sousedky. Kdyz ji prijela navsteva, slyseli jsme kazde slovo, jak kdybychom sedeli s nima. A slyseli jsme to i u nas v obyvaku, ktery byl od ni pres dve steny.
Ona mela jeste takovou specialitku, ze si v nedeli rano poustela bohosluzby. To bylo probuzeni. 😈 Uz tam nastesti nebydlime a nemuseli jsme se ani stehovat na samotu u lesa, jak tady nekteri radi, abychom meli klid. Prvni mesice jsme z toho ticha byli strasne nervozni. ![]()