Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj. Vyhodili mě z mé první práce - přecházelo se na nový systém, a kolega který v novém systému pracoval dřív, zůstal. Já jsem byla tedy nadbytečná a neprodloužili mi smlouvu.
Dnes jsem byla na pohovoru a pan „reditel“ od začátku rýpal proč nemám fotku v zivotopise, a jestli vím co je to CMR (pracovala jsem s tim, zkoušel mě, na novou pozici to nemělo vliv) a ze můj plat býval jako uklízečka na mé pozici, celkem se mi vysmíval. A pak se mě zeptal jestli je ten vyhazov pravda jestli jsem nebyla jen nemožná a jestli mám opravdu VŠ ze to neodpovídá.
Cítím se fakt mizerně. Už jsem si poplakalamam ohromnou depresi ze sebe jako neschopného člověka.
Blbec no který neumí jednat s lidma.Byla jsem též na pohovoru chlap od prvního okamžiku arogantní kre.en bez podání ruky. Odsekavani bez očního kontaktu. V půlce jsem to už nevydržela zvedla se a řekla že většího volá jsem v životě nepotkala. A to se umím ovládat! při odchodu se mi sekretářka zeptala zda jsem přijata…odpověděla jsem ji to co jsem řekla. Jen pokrčila rameny.
Takových blbecku ještě potkáš. Aspoň už víš, co tě může potkat a příště, když zase na někoho takového narazis, už budeš otrlejsi. Nic si z toho nedělej, kdo by chtěl dělat pro takovýho namistrovanyho vola
Jinak mi to teda dost připomnělo mého bývalého šéfa..no vlastně i toho stávajícího. Mám celkem „štěstí“ na tyhle neurvalce
Ale ono si zvyknes na všechno
Určitě kvůli tomu nebreč a kdyz jdeš na pohovor, tak si vygoogluj nějaké průměrné platy na danou pozici v daném městě a o to si řekni. Ať to není ani moc ani málo. Obojí vypadá blbě. Hodně zdaru ![]()
@Anonymní píše:
@jizvíková když jsem mu řekla, kolik očekávám, zeptal se na momentální plat, jelikož mu přišlo udivující ze jsem si řekla „málo“ (25hrubeho) teď mam píše: Více
Mělas mu vynadat, nějak ho zpražit, když už jsi tušila, že tě nevezme. Mě jednou kdysi také vyhodili z práce, odešli mě dřív, než jsem stihla dát sama výpověď. Vedoucí mi dělal děsné kázání a já věděla, že mi o nic nejde a tak jsem asi dvacet minut seděla a blahosklonně ho poslouchala a myslela si něco o zadnici, chvilkama jsem se na něj i usmívala a pak mu řekla, že už by to stačilo, že děkuji za kázání a bylo vidět, že z toho mám legraci. Nebyl hloupý, pochopil a pak se se mnou začal bavit normálně a normálně mi řekl, že si vzájemně nevyhovujeme, což byla pravda a že ví, že bylo jeho kázání hloupé, protože si plně uvědomuje, že o práci mít nouzi nebudu a práci v pohodě najdu, pak jsme se rozloučili jako normální lidi. Moje ségra si také jednou vyslechla snůšku keců a přestože je velmi slušná, tehdy jí ruply nervy a ředitele firmy seřvala na tři doby a pak s grácií odpochodovala, do 20 minut jí volal, že má práci a že jí chce přijmout.
Nenech si všechno líbit, drž se. ![]()
@Enmamma tak to je husté, pokud je to pravda s tou ségrou, že takto dostala práci ![]()
Ahoj, s tímto jsem se také setkala a určitě takových lidí ještě potkáme bohužel… No ale když si vybavím tenkrát pohovor (cca před 4 lety) na mou vysněnou pozici, přišla jsem a naproti mě seděly 2 naoko,,protivné" dámy (jedna z nich byla ředitelka), ještě řekly, ať vydržím, že si prostudují můj životopis - no zírala jsem jak… A domů jsem šla a říkala si, že tohle jako ne… No a po týdnu se ozvaly, že mě berou. Tak jsem zajásala, protože jsem měla příležitost jít do oboru, který mám vystudovaný a tehdy jsem ještě neměla žádné zkušenosti z oboru. A co se nestalo? Už od prvního dne skvělý přístup a můžu říct že nejlepší pracovní kolektiv, který jsem kdy měla a nejzlatější šéfka. Bohužel po 2 letech proběhly změny no…
@Anonymní píše:
@jizvíková když jsem mu řekla, kolik očekávám, zeptal se na momentální plat, jelikož mu přišlo udivující ze jsem si řekla „málo“ (25hrubeho) teď mam píše: Více
Sorry, ale proč jsi říkala pravdu, proč jsi si to nenastrelila? Snad nikdo neříká pravdu, aby měl prostor pro vyjednávání.
@alialiali píše:
@Enmamma tak to je husté, pokud je to pravda s tou ségrou, že takto dostala práci
Ano, je to pravda. Prý ho nadchlo, že se dokáže ozvat a že je průrazná, takového člověka prý potřebuje. ![]()