Hodně mladé maminy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4441
18.1.12 08:57

Ahoj, též ti musím napsat, že jsem první dítě porodila ve 23 letech. A teď čekám druhý. :) Je pravda, že spoustu mých vrstevníků na mě koukalo jako na exota, ale mimi jsme s manželem plánovali. Záleží jak se na to cítíš. Pokud jo, tak bych to neřešila. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7476
18.1.12 10:02

Ahoj. Mě je 18náct a snažíme se s přítelem o první miminko. :-* ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
18.1.12 10:43
petulka500 píše:
Já kdybych mohla tak otěhotním hned, ale zatím to nejde. Přítel to má s prací teď takové všelijaké, ale dohodli jsme se, že hned jak se to ustálí, tak do toho skočíme, tak uvidím. Mít druhé mimčo je snad můj největší sen. :)

nejlepší je mít dvě jedním vrzem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
18.1.12 11:31

Já úplně přesně vím, jak se cítíš. V ordinaci se mnou vždycky byly maminky nad třicet a já si ve 23 připadala jako zbouchnutá nána. Přitom jsem byla vdaná, zaměstnaná a měla vlastní bydlení.. Ale byl to jen můj pocit. Bříško jsem nosila s pýchou a jsem pyšná, i když mi bříško před 14m splasklo a už se těšíme na další :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5727
18.1.12 11:39

Holky, já mám malého v 26 letech, a na každé kontrole v porodce jsem byla už od pohledu nejmladší! A to tam chodily desítky maminek, všechny vypadali o dost starší, přes třicet určitě. Docela mě to deprimovalo, připadala jsem si tam blbě, mladě, nezkušeně.. Ale co, už je mi to fuk. Čím dříve, tím méně zdravotních komplikací hrozí. Tím myslím tak po 20tce ideálně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
18.1.12 19:42

Ahojky,
vůbec se nestresuj, mě je 20 a čekáme mimi, bylo plánované a jsme moc šťastný :)
Ale chápu tě, některý těhule jsou opravdu protivný, už jsem se taky setkala s velmi negativními reakcemi. Ale to je těma hormonama :D Vykašli se na všechno, víš jak se to říká: komu se to nelíbí…tralálá :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
18.1.12 19:58

Ahoj, já jsem rodila skoro v den mých 22. narozenin. Když jsme byli s přítelem na předporodním kurzu v porodnici, tak jsme tam byli jednoznačně nejmladší a okolní maminy (30-40let) nás dost probíraly až jedna k nám dokonce přišla a zeptala se nás, jestli si po porodu dítě necháme !!! 8o Já na to, jako proč bychom si ho neměli nechat a ona na to, že asi stejně nebylo plánovaný… :pocitac: Ta byla teda jedovatá. :cert: Plánovaný teda bylo, ale já jsem teda neřekla ani slovo, asi bych ji musela nejprve zabít. Přítel jí řekl, že plánovaný bylo a ať se nestará. No, vyrazilo mi to dech. Druhý den nato se mě doktor ptal při kontrole, jestli studuju a jak jsem si to jako představovala, když budu mít dítě. :nevim: No, děsný. A to jsem si myslela,že mít dítě po dvacítce je normální. :roll: Před dvaceti lety to teda normální bylo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5727
18.1.12 22:05
Sofinečka píše:
Ahoj, já jsem rodila skoro v den mých 22. narozenin. Když jsme byli s přítelem na předporodním kurzu v porodnici, tak jsme tam byli jednoznačně nejmladší a okolní maminy (30-40let) nás dost probíraly až jedna k nám dokonce přišla a zeptala se nás, jestli si po porodu dítě necháme !!! 8o Já na to, jako proč bychom si ho neměli nechat a ona na to, že asi stejně nebylo plánovaný… :pocitac: Ta byla teda jedovatá. :cert: Plánovaný teda bylo, ale já jsem teda neřekla ani slovo, asi bych ji musela nejprve zabít. Přítel jí řekl, že plánovaný bylo a ať se nestará. No, vyrazilo mi to dech. Druhý den nato se mě doktor ptal při kontrole, jestli studuju a jak jsem si to jako představovala, když budu mít dítě. :nevim: No, děsný. A to jsem si myslela,že mít dítě po dvacítce je normální. :roll: Před dvaceti lety to teda normální bylo. :D

Tak to je teda mazec. Jako by dítě bylo něco, co si člověk musí těžce obhajovat někde… Nic si z toho nedělej. Třeba jsou jen frustrované, že samy dlouho nemohly mít dítě. To jim říct, tak jim spadne čelist. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
18.1.12 23:11

Ja,abych se vyhla dementním komentárum,tak jsem radeji vsude hlasila,ze chci miminko :D Ale presto se nasli taci,co mě pomlouvali za zady…chvilku po otehotneni jsme se odstehovali,tak mestem tahli famy,ze jsme to radsi zabalili,aby nikdo nevedel,ze jsem tehotna a ze to dite urcite nekam dame a bla bla bla :DDD Ale at si me babi neprejou…v unoru se stehujem zpet,tak si na babi pociham :D A stochuti bych si udelala dalsi :DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
19.1.12 06:43

Sofinečka: víš co, podle mě tyhle ženský buď nemohly mít ze zdravotních důvodů nebo nebyl nikdo, kdo by to dítě s nima chtěl nebo jim to prostě pořád nešlo a ony hrozně záviděly, že se vám to tak hezky rychle povedlo a v mládí, takže s méně komplikacemi… normální závist, ale tohle bych si líbit nenechala..zeptala bych se jí, co ji žere.. i když moje mamka měla ségru nechtěně v 35 a už v tomhle věku se dost bála, ted mám báječnou hyperaktivní ségru, takže to neodsuzuju, ale na první dítě mi to připadá hodně starý věk… což teprve 40, to fakt nepobírám..ale každej jsme jinej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
19.1.12 06:59

No, tak to vidíte. Já když v devatenácti otěhotněla (plánovaně), tak mě doktor chválil, že mám rozum a začínám tak brzy :lol: . Když jsem plánovaně otěhotněla podruhé, tak mě opět chválil, protože jsem těhotná se stejným partnerem, jako při prvním těhotenství 8o :lol: . Prý už to dneska tak často nevidí 8o :roll: .
A když jsem byla nedávno na kontrole, tak se ptal, kdy přijdu s dalším těhotenstvím :lol: :lol: :lol: (já bych se nebránila, druhá polovička je na tom jinak :( )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.1.12 12:00
tterka píše:
No, tak to vidíte. Já když v devatenácti otěhotněla (plánovaně), tak mě doktor chválil, že mám rozum a začínám tak brzy :lol: . Když jsem plánovaně otěhotněla podruhé, tak mě opět chválil, protože jsem těhotná se stejným partnerem, jako při prvním těhotenství 8o :lol: . Prý už to dneska tak často nevidí 8o :roll: .
A když jsem byla nedávno na kontrole, tak se ptal, kdy přijdu s dalším těhotenstvím :lol: :lol: :lol: (já bych se nebránila, druhá polovička je na tom jinak :( )

Mně dr napřed vynadal, že jsem otěhotněla ve 21 a přes ANTIKO, asi myslel, že pujdu na potrat, i když jsem o tom ani neuvazovala:-) A pak mě zase chválil, že je dobře že si malé nechám, že je to dobrý věk na první dítě. Teď je dceři 14m a on se mě ptá, kdy bude další:-) tak jsem ho uklidnila, že až budu zdravá, začnem na tom pracovat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.1.12 16:47

nečetla jsem celou diskuzi…mně bude letos 22 a čekám druhé mimi (obě jsou plánované:))…první se mi narodila v 19…myslím, že v dnešní době zase přibývá mladých maminek a je to dobře :)…předevčírem mě na gyndě doktor chválil, jak je to dobře, že mám děti tak brzo, že k němu chodí spousta ženských po 30 že nemůžou otěhotnět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
19.1.12 18:54

Sofinečka: víš co, podle mě tyhle ženský buď nemohly mít ze zdravotních důvodů nebo nebyl nikdo, kdo by to dítě s nima chtěl nebo jim to prostě pořád nešlo a ony hrozně záviděly, že se vám to tak hezky rychle povedlo a v mládí, takže s méně komplikacemi… normální závist, ale tohle bych si líbit nenechala..zeptala bych se jí, co ji žere.. i když moje mamka měla ségru nechtěně v 35 a už v tomhle věku se dost bála, ted mám báječnou hyperaktivní ségru, takže to neodsuzuju, ale na první dítě mi to připadá hodně starý věk… což teprve 40, to fakt nepobírám..ale každej jsme jinej..

No, myslím si to samý. Bydlíme v bytovce, kde mají ženy ve 40 první dítě. Já jsem teda chtěla děti hned po dvacítce a naštěstí se zadařilo. :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
20.1.12 23:13
Smejdilkaa píše:
Ahoj holky,
zajímalo by mě, zda tu jsou také nějaké „hodně“ mladé maminky..myslím tím, kolem dvaceti let..Mně bude totiž teprve 23 a jsem těhotná, s přítelem jsme spolu skoro 6 let. V dnešní době si připadám jako nějaký exot, všichni s tím hrozně čekají, až budou mít dobrou jistou pozici, bydlení atd… Tak by mě zajímalo, jestli je na tom někdo podobně a má díte před 25 rokem nebo jsem opravdu výjimka :)

První dítě jsem měla ve 23, druhé ve 24 ;), třetí v necelých 30i.
Porovnání - v mladém věku jde všechno snáz, člověk má víc energie, výdrže, trpělivosti. Tehdy to byl normální věk na dítě a já myslím, že dnešní doba je šílená v tom, že ženy tlačí mít dítě co nejpozději, kdy nejvhodnější doba pro početí je už dávno pryč. :pocitac:
Pro zajímavost - teď je mi 39, snažíme se o dalšího prcka a prostě to nejde a nejde .. zlatý časy, kdy to vyšlo na první pokus :jazyk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky