Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Prof. Farnsworth píše:
Tak pokud by šla sama, tak není důvod aby nešla do dámské šatny, že
Taky by do aquaparku nikdy v tomto věku sama nešla!!! Vy by jste jí pustili?!! To by jste o ní najednou neměli strach?!
@Kriss Tina píše:
Já nevím, byla tu diskuze o sdílení fotek dětí na fb apod, kde půlce matek vadilo, že by jejich dítě bylo vystaveno na jejich profilu, oblečené, z nějakého výletu apod. Že se musí chránit, aby se dítě nestalo terčem nějakého pedofila a kdesi cosi. Když někdo řekl že sdílí mezi přáteli fotky dětí, byl skoro ukamenovan jak je nezodpovědný a teď najednou by ty samé matky poslaly dospívající dceru se svlikat do pánské šatny, to mi přide teda mnohem horší
Můžeš mi napsat, kdo konkrétně je ta samá matka, která zde je pro a tam proti?
Jinak furt bych řešila to, že je to rozhodnutí rodičů, ne dalších osob.
@kucerovka píše:
Taky by do aquaparku nikdy v tomto věku sama nešla!!! Vy by jste jí pustili?!! To by jste o ní najednou neměli strach?!
Ta odpověď nebyla o tom pustit/nepustit, ale o logice. Pokud by nešla s mužem, tak asi není důvod aby šla do pánské šatny a ne do dámské. ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
Zpravidla čím míň vadí nahota tomu kdo se ukazuje, tím víc vadí těm okolo (nebrat osobně)
Hele, já myslím, že dneska nahota nevadí skoro nikomu. Otázkou je, jestli oko spočine libě a nebo nelibě, ale to je tak asi všechno. Na nudapláži jsem byla jednou a koukala jsem na strukturu a mé poznatky jsou: nejčastěji byli nahatí staří dědkové, pak mladí chlapci, pak možná ženy v rozkvětu a nejčastěji měly plavky krásné mladé holky. Byla to pláž, kam mohli všichni v jakémkoliv oblečení. Nikdo se nepozastavoval nad nikým. Mezi tím lítaly děti. Pohoda.
@Lama Lama tak to je s nadsázkou, protože v tamte diskuzi byly skoro všechny proti sdílení fotek a tady je to zas většina, co to neřeší. Ať si to nikdo nebere osobně…
@Prof. Farnsworth píše:
Ta odpověď nebyla o tom pustit/nepustit, ale o logice. Pokud by nešla s mužem, tak asi není důvod aby šla do pánské šatny a ne do dámské.
Tak to je jasný
omlouvám se že jsem trochu vyjela…akorat jsem nečekala že to bude mít takový ohlas, tato diskuze. Nemyslím to na Vás, myslím to všeobecně
a nemyslím to ve zlém, právě naopak, jsem si myslela, že bude málo názorů
@Celina píše:
Pustit osmiletou dceru do pánských sprch, kde se to hemží bimbasama mi přijde hodně ujeté
Pokud to tam zná,tak to snad zvládne je dost velká a táta na ní může počkat u východu ze sprch
To by pak nesměla ani tedy do sauny. A saunování je zdraví a prospívá ji. A je už zvyklá od mala
@Kriss Tina píše:
@Lama Lama tak to je s nadsázkou, protože v tamte diskuzi byly skoro všechny proti sdílení fotek a tady je to zas většina, co to neřeší. Ať si to nikdo nebere osobně…
A o tom to pravé je, že to jsou různí lidi…
@kucerovka píše:
Tak to je jasnýomlouvám se že jsem trochu vyjela…akorat jsem nečekala že to bude mít takový ohlas, tato diskuze. Nemyslím to na Vás, myslím to všeobecně
a nemyslím to ve zlém, právě naopak, jsem si myslela, že bude málo názorů
Hele, kdyby šlo o mě, tak bych to řešil dle situace na místě. Kdyby tam byla sympatická žena (třeba s dcerou v podobném věku), tak bych ji požádal o to, aby na dceru dohlédla v dámské šatně. Kdyby byly společné šatny a oddělené sprchy, možná by ji poslal samotnou (a sám rychle proběhl svoji sprchu a čekal u východu). No a kdyby bylo málo lidí, tak bych nahlédl do pánské šatny, a kdyby tam nikdo nebyl, tak ji vezmu do pánské (nebo kdyby tam bylo pár lidí, tak počkám až odejdou nebo se jich zeptám, zda by jim nevadilo dítě)…
@Celina píše:
Spíš nechápu @kucerovka jak to maminku vůbec může napadnout
V čem konkrétně mně nechápete? Že nechci pustit dceru samotnou do sprch? Jak by jste se zachovala vy, kdyby se něco stalo? A měla by jste třeba syna a poslala by jste ho do pánských. Přeci to musí zvládnout! A nepište mi že je to něco jiného, je to úplně to samé. On by nepřicházel, vy vystrašená…teď by jste nic nevěděla… Asi zřejmě jste se do této situace ještě nedostala. A v těch dámských na ní nečeká žádný nebezpečí? Vy víte, jací se tam pohybují osoby??!!! Tady bude alespoň pod nějakým dohledem. A ještě mi vysvětlete, když je to tak nenormální, proč plno maminek pouštějí s tatínky dcery do bazénu a holky jdou normálně s nimi do pánských šaten? Nechodí sami do dámských, některý možná jo, ale jinak?!
@Prof. Farnsworth píše:
Hele, kdyby šlo o mě, tak bych to řešil dle situace na místě. Kdyby tam byla sympatická žena (třeba s dcerou v podobném věku), tak bych ji požádal o to, aby na dceru dohlédla v dámské šatně. Kdyby byly společné šatny a oddělené sprchy, možná by ji poslal samotnou (a sám rychle proběhl svoji sprchu a čekal u východu). No a kdyby bylo málo lidí, tak bych nahlédl do pánské šatny, a kdyby tam nikdo nebyl, tak ji vezmu do pánské (nebo kdyby tam bylo pár lidí, tak počkám až odejdou nebo se jich zeptám, zda by jim nevadilo dítě)…
Taková důvěřivá nejsem, aby jsem ji svěřila do cizích rukou. Může vypadat sympaticky jak chce!!!
@kucerovka píše:
Taková důvěřivá nejsem, aby jsem ji svěřila do cizích rukou. Může vypadat sympaticky jak chce!!!
Víš co bude nejbezpečnější - nikam nechoďte a zůstaňte doma.
@Prof. Farnsworth Je vidět, že to nebylo příjemné ani jedné straně, dívce asi víc. Navíc, třeba u dcery ve třídě byl hoch, který by asi takový problém jako vy neměl a klidně by to vykecal. Chodil šmírovat do dívčích šaten a sděloval spolužákům, jaké mají holky spoďárky a holkám i to dost v té třetí třídě vadilo. Dostal za to dvojku z chování. Teď už se naštěstí uklidnil a je z něj normální 14 letý hoch.
@kucerovka Pořád tady v diskusích někdo poukazuje, že diskusi založil troll, myslím si to v tomto případě o vás, strašně to pořád dokola řešíte.
Vyloženě k tématu - ne, nepustila, v pánských šatnách v tomto věku nemá co dělat, spousta holek se už v tomto věku stydí, je dost velká na to, aby tu chvilku v dámských šatnách zvládla sama, jste troll.
@Celina píše:
@kucerovka chodí do smíšené sauny s dospělými chlapy??
Ano, chodíme tam celá rodina. Je to smíšená sauna, takže tam chodí jak ženy, tak muži a děti. Už jsem to tady ale psala, dokonce je to v hlavním příspěvku. A pro váš klid, tak tam normálně chodí rodiny s dětmi. Takže tam opravdu sama není. My chodíme do sauny, kde nesmíte mít plavky. Tam nikdo nahotu neřeší. Já bych osobně v plavkách nešla do sauny…ful,brrrrr… A v létě někdy chodíme na nudu