Home-made tržiště na eMiminu. Pochlubte se svými výrobky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Štofik
29.10.19 16:01

…jeeee ja nejsem ve svoji diskuzi, pardon :oops:

• Citovat
  • Upravit
1033
29.10.19 19:08
@inkakřivák píše:
Tak tady část hraček, co mám doma. :,(

Tak to nemá chybu :potlesk: želvičku bych hned brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
29.10.19 19:14
@Lana25 píše:
já taky :lol: já ty nápady vlastně teprve objevuju, inspirace je důležitá, ta mě vlastně nakopla. Kamarádka hodila sirku a já malinko začla hořet. :oops: momentálně dělám už asi milion let tohle :lol: :palec:
mám tam chyby, ale tak dělám to poprvý.

Jéžiš Marja, jak jsem šikovná na ruce, tak toto teda nee :think: na mě moc provázků, ani ten správný grif, by mi nepomohl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1033
30.10.19 17:36

Zrovna jsem došila

Dneska jsem šila z kočárkoviny :palec: Tygrované jsem šila jednu bílou nití, druhá je šitá černou nití, ale na pohled to není moc vidět :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
31.10.19 09:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
1.11.19 14:20

Mým největším koníčkem je šití a malování na sklo. Dělám to pro radost, ale už je mně hloupé kamarádky stále obdarovávat svými výrobky :roll: :D
Přemýšlela jsem o Fleru, ale hrozně se bojím ŽL, vůbec nerozumím daním, frakturám, eet. Myslím, že bych nevydělala víc jak 100-200,– měsíčně, ale pokud bych něco měla špatně, mohla bych taky platit statisíce pokuty 8o Není tu někdo, kdo by mně poradil, co vše to obnáší? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
1.11.19 14:58

@BezradnaMami vypadá to složitě, ale není, pokud to máš jako vedlejší činnost k zaměstnání nebo rodičáku…

jen si schováváš účtenky a faktury za materiál a pak za prodej, celý rok děláš dvě hromádky, které pak sečteš a výsledek hodíš do danového přiznání…

pokud se bude jednat o prodej pár stovek měsíčně, tak ani daně neplatíš ;)

www.jakpodnikat.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80309
1.11.19 15:20

@BezradnaMami Neboj se toho. Zajdi na příslušný živnostenský úřad a poradí ti. Já si dělala živnosták na tuhle činnost myslím předloni, když jsem odešla do důchodu. A jako důchodce to mám zvlášt jednoduché. Ale při takovém prodeji jak uvádíš nebudeš platit nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80309
1.11.19 15:21

A přidala jsem si do profilu adresu na Fler, tak pokud někoho zajímají mé věci, můžete nakouknout. Jenom mi to sázení výrobků tam zatím dělá potíže. Takže přidávám pomalu a po troškách. Taky musím vyrábět, když budou ty vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116843
1.11.19 15:23

@BezradnaMami jak radí holky, není to nic složitého, na úřadě určitě rádi poradí. Předpokládám, že platby budeš mít převodem na účet - ty se přes EET neevidují. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80309
1.11.19 15:31

@aiwwa Budu přidávat vánoční dekorace postupně - i nějaké ty háčkované vločky mám. Jen se dotlačit ke škrobení a vypnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
1.11.19 16:07

@Káťa19 @inkakřivák @aiwwa Holky, moc všem děkuji. Já jsem v tomhle trochu posera, prostě to dělám ty ruční práce hlavně pro radost a ty obří pokuty mě děsí. Takže budu potřebovat nějak PC program na faktury, podnikatelský účet a tak? Já jsem v účetních věcech natvrdlá :zed: Něco jsem si četla a mám pocit, že čím více jsem pročítala, tím větší chaos jsem v tom měla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116843
1.11.19 16:32
@BezradnaMami píše:
@Káťa19 @inkakřivák @aiwwa Holky, moc všem děkuji. Já jsem v tomhle trochu posera, prostě to dělám ty ruční práce hlavně pro radost a ty obří pokuty mě děsí. Takže budu potřebovat nějak PC program na faktury, podnikatelský účet a tak? Já jsem v účetních věcech natvrdlá :zed: Něco jsem si četla a mám pocit, že čím více jsem pročítala, tím větší chaos jsem v tom měla :roll:

program na faktury nepotřebuješ, stačí když si budeš vést evidenci, buď tabulku v PC nebo klidně sešit. účet taky nemusíš mít extra. daňové přiznání se dá podat elektronicky a je to fakt snadné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116843
1.11.19 16:34

@BezradnaMami
A máš to moc krásné! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
1.11.19 16:36