Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
Tak tady část hraček, co mám doma.
Tak to nemá chybu
želvičku bych hned brala.
@Lana25 píše:
já takyjá ty nápady vlastně teprve objevuju, inspirace je důležitá, ta mě vlastně nakopla. Kamarádka hodila sirku a já malinko začla hořet.
momentálně dělám už asi milion let tohle
![]()
mám tam chyby, ale tak dělám to poprvý.
Jéžiš Marja, jak jsem šikovná na ruce, tak toto teda nee
na mě moc provázků, ani ten správný grif, by mi nepomohl ![]()
Dneska jsem šila z kočárkoviny
Tygrované jsem šila jednu bílou nití, druhá je šitá černou nití, ale na pohled to není moc vidět ![]()
Mým největším koníčkem je šití a malování na sklo. Dělám to pro radost, ale už je mně hloupé kamarádky stále obdarovávat svými výrobky
![]()
Přemýšlela jsem o Fleru, ale hrozně se bojím ŽL, vůbec nerozumím daním, frakturám, eet. Myslím, že bych nevydělala víc jak 100-200,– měsíčně, ale pokud bych něco měla špatně, mohla bych taky platit statisíce pokuty
Není tu někdo, kdo by mně poradil, co vše to obnáší? ![]()
@BezradnaMami vypadá to složitě, ale není, pokud to máš jako vedlejší činnost k zaměstnání nebo rodičáku…
jen si schováváš účtenky a faktury za materiál a pak za prodej, celý rok děláš dvě hromádky, které pak sečteš a výsledek hodíš do danového přiznání…
pokud se bude jednat o prodej pár stovek měsíčně, tak ani daně neplatíš ![]()
@BezradnaMami Neboj se toho. Zajdi na příslušný živnostenský úřad a poradí ti. Já si dělala živnosták na tuhle činnost myslím předloni, když jsem odešla do důchodu. A jako důchodce to mám zvlášt jednoduché. Ale při takovém prodeji jak uvádíš nebudeš platit nic.
A přidala jsem si do profilu adresu na Fler, tak pokud někoho zajímají mé věci, můžete nakouknout. Jenom mi to sázení výrobků tam zatím dělá potíže. Takže přidávám pomalu a po troškách. Taky musím vyrábět, když budou ty vánoce.
@BezradnaMami jak radí holky, není to nic složitého, na úřadě určitě rádi poradí. Předpokládám, že platby budeš mít převodem na účet - ty se přes EET neevidují. ![]()
@aiwwa Budu přidávat vánoční dekorace postupně - i nějaké ty háčkované vločky mám. Jen se dotlačit ke škrobení a vypnutí.
@Káťa19 @inkakřivák @aiwwa Holky, moc všem děkuji. Já jsem v tomhle trochu posera, prostě to dělám ty ruční práce hlavně pro radost a ty obří pokuty mě děsí. Takže budu potřebovat nějak PC program na faktury, podnikatelský účet a tak? Já jsem v účetních věcech natvrdlá
Něco jsem si četla a mám pocit, že čím více jsem pročítala, tím větší chaos jsem v tom měla ![]()
@BezradnaMami píše:
@Káťa19 @inkakřivák @aiwwa Holky, moc všem děkuji. Já jsem v tomhle trochu posera, prostě to dělám ty ruční práce hlavně pro radost a ty obří pokuty mě děsí. Takže budu potřebovat nějak PC program na faktury, podnikatelský účet a tak? Já jsem v účetních věcech natvrdláNěco jsem si četla a mám pocit, že čím více jsem pročítala, tím větší chaos jsem v tom měla
program na faktury nepotřebuješ, stačí když si budeš vést evidenci, buď tabulku v PC nebo klidně sešit. účet taky nemusíš mít extra. daňové přiznání se dá podat elektronicky a je to fakt snadné.
@BezradnaMami nee vubec nic, koupis si v papirnictvi blocek paragon ![]()
…jeeee ja nejsem ve svoji diskuzi, pardon