Hoteliér v restauraci nechce děti - jaký na to máte názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
29.4.16 08:20
@LauraLola píše:
Kéž by u nás bylo více takových restaurací… Hlavně v létě, spousta rodičů bere své malé děti na zahrádku, je to tam pak jako na hřišti… Už se nám stalo že jsme kvůli stále ječícímu (cizímu) dítěti z restaurace odešli. Občas bereme s sebou psa - je vychovaný, způsobně leží pod stolem, ale na děti působí jako magnet a někteří rodiče i přes prosbu vůbec neřeší, že někomu jejich dítě kazí večer…

pes do restaurace nepatří snad ještě víc než dítě. Takovýhle majitelé psů nesnáším víc nežřvoucí děti. Napadlo tě, že někdo může mít na psa alergii?

• Citovat
  • Upravit
397
29.4.16 08:26

@lucenka Chodíme jen tam, kde pes nevadí. A náš pes neběhá po restauraci, ale způsobně leží pod stolem, nikdo s ním vůbec nemusí přijít do kontaktu. Se psem neměli problém ani v pětihvězdičkových hotelech, personál dokonce po našem příchodu do restaurace ihned přinesl misku s vodou (bez vyžádání). Naopak se nám stalo, že se nám za hosty s dětmi omlouvali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
29.4.16 08:27

Hele ale psa zakazat legalne jde, takze kdyz mas alergii na psa, bez do podniku, kam psi nesmi (a z me zkusenosti je jich spousta). Vychovany pes v restauraci (no, spis v hospode, do podniku, ktery oznacim jako restaurace, bych psa nevzala uz z principu) mi nevadi, stejne jako mi nevadi vychovane dite. Nevychovany pes/nevychovane dite me totalne vytaci, stejne jako ignorantsti rodice/majitele, na kterych lezi zodpovednost za takove chovani a zkazeny prozitek ostatnich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.4.16 08:27
@LauraLola píše:
@lucenka Chodíme jen tam, kde pes nevadí. A náš pes neběhá po restauraci, ale způsobně leží pod stolem, nikdo s ním vůbec nemusí přijít do kontaktu. Se psem neměli problém ani v pětihvězdičkových hotelech, personál dokonce po našem příchodu do restaurace ihned přinesl misku s vodou (bez vyžádání). Naopak se nám stalo, že se nám za hosty s dětmi omlouvali.

takže ty se zeptáš všech hostů v restauraci jestli jim pes nevadí? Jistě a pes se za celou dobu nepodrbe, pod ten stůl se ode dveří teleportuje.

• Citovat
  • Upravit
10425
29.4.16 09:00

@lucenka U psa si to majitel podniku muze rozhodnout - zda mu tam utrati vice lide se psem, nebo lide alergicti, a podle toho psy zakazat/povolit. Tam je to tvoje volba, zda budes v podniku, kam psi mohou, ci nikoliv. ;) Ale souhlasim, ze by i pejskari meli mit soudnost a brat psiska jen do podniku, ktere jsou takove…jak to rict…hospodovite a ne do nacancane restaurace. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
29.4.16 09:57

@sakota Já mám zkušenost, že v „hospodách“ pes vadí častěji než v lepších restauracích. Navíc jíst v zakouřené pivnici není zrovna mým šálkem kávy… Řešíme to hlavně na dovolených (+ prodloužený víkendy…)
@lucenka Ptáme se personálu, ne hostů 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
29.4.16 09:59

@LauraLola Jasne, je to o vkusu, ja bych do zakoureneho podniku nikdy nevlezla ani sama, ale je hospoda a hospoda. Hospoda jako pajzl s prominutim, nebo treba u nas minipivovar dog, baby, cyklistofriendly, nekuracky, uzasny, skvele vari - ale porad to povazuju za hospodu a ne za restauraci. ;) Ale to uz jsou slovicka, myslim, ze v principu se shodnem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.4.16 13:43
@admin píše:
Dobrý den,

Poslední dobou se zvyšuje počet restaurací a kaváren, které odmítají přístup rodičů spolu s jejich dětmi.

Posledním případem je Hotel v Mladé Boleslavi - příběh si můžete přečíst zde..

Setkali jste se s podobnou situací, kdy jste museli opustit veřejný prostor? Jaký máte na situaci názor? Přijde vám, že jsou v tomto ohledu rodiče diskriminováni? Měly by se otevřít speciální rodinné kavárny a restaurace, pro klid všech?

Podělte se s námi o váš názor

Všechny maminky a jejich děti zdraví :kytka:
Andrea

Se situací, že bychom s dětmi museli opustit veřejný prostor jsem se nesetkala. Předpokládám totiž, že pokud děti někam nesmí, tak to je oznáměno hned u vstupu a tudíž nemůže dojít k tomu, že zasedneme v restauraci a přijde číšník, který nás vykáže. To bych se asi dost divila a zlobila :nevim:

Ale pokud se provozovatel rozhodne, že ve svém podniku děti nechce, toto dá na vědomí včas, to znamená cedule na dvěřích, tak půjdu jinam. Je to věc každého provozovatele, koho si do kšeftu pustí, a že tam někdo nechce uječené smrady, tomu se nedivím.
Děti mám dvě, do restaurace chodíme, ale někdy si chci taky sednout sama v kavárně a zrelaxovat a klidně bych i byla pro, aby tam cizí děti nebyly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
6.7.17 12:30

Jsem z oboru gastronomie, dite mam a celkove mam deti rada. Ale… cisnik ma hlavne svou praci a nemuze se neustale vyhybat behajicim detickam, uklizet bordel po naletu kocarku atd. Bohuzel i to, ze prijde nekolik maminek s kocarkem zaroven proste muze vadit ostatnim lidem, kteri se chteji v klidu najist a dat si kavu. Ja v tom tedy zadnou diskriminaci vubec nevidim a kazdy provozovatel musi mit plne pravo si sam urcit. Ne kazda maminka dokaze slusne s ditkem poobedvat, tak aby dite neobtezovalo litanim jine hosty a obsluhu, nejednou mi pod nohy deti vbehly a maminkam to bylo jedno, ale kdyz nesete horky pokrm nebo tacek s kavou… proste jit jinam a neresit takove veci, myslim, ze jsou dulezitejsi ;) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15591
6.7.17 14:57
@shadowbabe píše:
Jsem z oboru gastronomie, dite mam a celkove mam deti rada. Ale… cisnik ma hlavne svou praci a nemuze se neustale vyhybat behajicim detickam, uklizet bordel po naletu kocarku atd. Bohuzel i to, ze prijde nekolik maminek s kocarkem zaroven proste muze vadit ostatnim lidem, kteri se chteji v klidu najist a dat si kavu. Ja v tom tedy zadnou diskriminaci vubec nevidim a kazdy provozovatel musi mit plne pravo si sam urcit. Ne kazda maminka dokaze slusne s ditkem poobedvat, tak aby dite neobtezovalo litanim jine hosty a obsluhu,nejednou mi pod nohy deti vbehly a maminkam to bylo jedno, ale kdyz nesete horky pokrm nebo tacek s kavou... proste jit jinam a neresit takove veci, myslim, ze jsou dulezitejsi ;) :kytka:

Ale kdyby jsi ty fakany polila, to by bylo keců :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
6.7.17 16:09

@Šmoulice no nebylo k tomu jednou daleko, uz je to ale davno, nesla sem kavu a deti mne vleteli pod nohy, jak do mne drcli, alespon se mi podarilo tac otocit jinam. Pani to bylo ukradene a ani se neomluvila :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová