Hranicni porucha a jeji projevy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.10.23 17:00

Diky vsem za reakce.

• Citovat
  • Upravit
2402
23.10.23 10:24
@Lollitka píše:
Na Kroměříž už se taky hrozně čeká… Kamarádka tam volala v únoru a dali jí termín na srpen. Nakonec tam nešla.

Pak je DBT program v Brně, ale tam se čeká už cca rok a půl.

A v Praze Kaleidoskop, na stacík čekačka taky cca rok a víc, do komunity nevím přesně.

A pro klienty do 30ti let je stacík v Bohnicích, taky DBT, nebo i ÚVN zavedla 3 týdenní DBT program za hospitalizace, ale taky do 30ti let.

Taky Kosmonosy psychoterapeut. oddeleni k20. Tam často bývají „hranicari“ a ohlasy na toto odd. jsou kladne.

https://www.pnkosmonosy.cz/…leni/ms-1076

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5027
12.2.24 10:33

Já si myslím, že psychicky nemocni lide by se měli selektovat ze společnosti, neboť ovlivňují právě to okolí svým jednáním. Mnohdy sobeckým, zlým, agresivním atd.

edit kvůli slečně: jedná se o selekci v práci, úřadech atd ( třeba i okénka by měli být pro takové lidi, neboť čekat pro ně na poště hodinu mezi 20 dalšíma může být utrpení )

Příspěvek upraven 12.02.24 v 12:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
12.2.24 12:15
@Justin Case píše:
Já si myslím, že psychicky nemocni lide by se měli selektovat ze společnosti, neboť ovlivňují právě to okolí svým jednáním. Mnohdy sobeckým, zlým, agresivním atd.

Tak to je opravdový hnus co jsi napsal, tohle dělal Hitler, no teda on se jich rovnou zbavovat, ty je chceš jen všechny odstranit do blazincu

• Citovat
  • Upravit
5027
12.2.24 12:18

@Cizinka 999

Nikdo nemluví o blázinci. Ale bylo by dobré kdyby vznikaly pracovní pozice právě speciálně pro tyto lidi, neboť pokud je to chytne v práci tak asi nebudou jsou kolegové a má to vliv na celý kolektiv atd.
Ono je psychická porucha a porucha a třeba člověk s bipolární poruchou je pro kolektiv i okolí velké,,zlo" iksYz za to nemůže a ve chvílích pohody to i pro něj musí být těžké, neboť si to uvědomuje.

Je to těžké pro všechny. A je porucha a odchylka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
12.2.24 12:20
@Justin Case píše:
@Cizinka 999

Nikdo nemluví o blázinci. Ale bylo by dobré kdyby vznikaly pracovní pozice právě speciálně pro tyto lidi, neboť pokud je to chytne v práci tak asi nebudou jsou kolegové a má to vliv na celý kolektiv atd.
Ono je psychická porucha a porucha a třeba člověk s bipolární poruchou je pro kolektiv i okolí velké,,zlo" iksYz za to nemůže a ve chvílích pohody to i pro něj musí být těžké, neboť si to uvědomuje.

Je to těžké pro všechny. A je porucha a odchylka

Ty jsi napsal, že by je měli selektovat že společnosti.!!!
A bipolární poruchy jsou různé, od lehké po těžké, asi o tom nic nevíš.

• Citovat
  • Upravit
5027
12.2.24 12:22

@Cizinka 999

Ano, ale je selektovat a selektovat. Nikdo nepsal životní selekci:D Jen jsem nevyužil slovo například pracovní selekce, o kterou mi nyní šlo. Dobře…

Tito lidé by měli mít možnost mít vlastní pracovní pozice u kterých by byla možnost,,odpočinku" lehčího přístupu a celkově uvolněnější pracovní doba než ostatní.

Je to lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5027
12.2.24 12:22

@Cizinka 999

A o bipolarní poruše něco málo vím. Bohužel i bohudík jsem takovou osobu ve svém životě již měl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
12.2.24 12:25
@Justin Case píše:
@Cizinka 999

Ano, ale je selektovat a selektovat. Nikdo nepsal životní selekci:D Jen jsem nevyužil slovo například pracovní selekce, o kterou mi nyní šlo. Dobře…

Tito lidé by měli mít možnost mít vlastní pracovní pozice u kterých by byla možnost,,odpočinku" lehčího přístupu a celkově uvolněnější pracovní doba než ostatní.

Je to lepší?

A proč by nemohly pracovat mezi ostatními, tady je to běžné že jsou lidé, kteří fyzicky či psychicky nemůžou pracovat na plný úvazek a pracuji na částečný, ale ty je chceš selektovat. Premyslej než něco tak hrozného napíšeš.

• Citovat
  • Upravit
5027
12.2.24 12:27

@Cizinka 999

je vtipný, že člověk to myslím v rámci možností i dobře a ikdyž to píše sice cynicky tak v tom nevidí za cíl ublížit. Ale vždy to někdo pochopí přesně naopak a zase je někdo kdo to pochopí jak to bylo myšleno. Je to vidět v každé diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
12.2.24 13:11
@Justin Case píše:
@Cizinka 999je vtipný, že člověk to myslím v rámci možností i dobře a ikdyž to píše sice cynicky tak v tom nevidí za cíl ublížit. Ale vždy to někdo pochopí přesně naopak a zase je někdo kdo to pochopí jak to bylo myšleno. Je to vidět v každé diskuzi.

Ti myslíš vážně? Já v tom neviděla žádný cynismusm. v tom co jsi napsal se nedá interpretovat nic jineho, ty jsi to jasně napsal, separovat! A když to tak nemyslíš, tak proč to píšeš? Nejsi 15 létě ucho aby jsi věděl jak se člověk má vyjadrovat

• Citovat
  • Upravit
322
12.2.24 14:34

Dobrý den
Dělám na psychiatrii už přes 15 let, mám s tím nějakou zkušenost. BAP je komplikované onemocnění, bohužel trápí to jak nemocného, tak i okolí. Cílem je správná medikace, vhodné pracovní podmínky. A samozřejmě socializace, naopak ty lidi měli by fungovat a pracovat ve společnosti. Oni jsou lidí, jen jsou nemocné. Když je dobře zamedikovan, na první pohled nepoznáte jestli se léčí s BAP.
Co se týče poruch osobnosti…, neexistuje farmakologická léčba poruch osobnosti, jen kosmetický lze trochu ovlivnit, ale hlavně jde o psychoterapii s hlavní podmínkou, pacient musí si uvědomit že má tu poruchu, jaký má problém a musí se chtít léčit. Jinak léčba nebude úspěšná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí