Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Do-not-touch píše:
@lucypajattps://www.emimino.cz/profil/lucypaja/ @pajaxy chce to hustý zeleninový polívky, nebo luštěninový, aby zasytilo, zahřálo
Jojo polévky zařadím,musím odbourat zas to pečivo,bylo to sice jedenkus za den,ale nejedla sem tov ůbec a je to znát,dnes zatím nic, tak snad to vydržím,také sem polevila v cvičení,holt to chce zas větší kázeň
@lucypaja píše:
Jojo polévky zařadím,musím odbourat zas to pečivo,bylo to sice jedenkus za den,ale nejedla sem tov ůbec a je to znát,dnes zatím nic, tak snad to vydržím,také sem polevila v cvičení,holt to chce zas větší kázeň
Pečivo je největší zlo..
Ahojky holky,tak,jak bojujete? Já to přes vánoce trochu pokazila cukrovím,ale snažím se nejíst to pečivo a cvičím..tak všem hodně sil a trpělivosti do dalšího roku s hubnutím
@lucypaja píše:
Ahojky holky,tak,jak bojujete? Já to přes vánoce trochu pokazila cukrovím,ale snažím se nejíst to pečivo a cvičím..tak všem hodně sil a trpělivosti do dalšího roku s hubnutím
už je sice unor, ale porad hledam disciplinu, co jsem ztratila přes vánoce
![]()
@Pazitka-jojo také pořád ochutnávám čokolády,asi to chce víc sluníčka a vidina jara zvládnem to
@lucypaja píše: @Pazitka-jojo také pořád ochutnávám čokolády,asi to chce víc sluníčka a vidina jara zvládnem to
Recept na zdravější čokošku (už žádnou hotovou nekupuju) - poměry surovin od oka:
Rozehřeju kakaové máslo a kokosový olej (poměr 1:1) ve vodní lázni na max. 40 stupňů. Do toho pak přimíchám trochu carobu a kakaa (opět poměr cca 1:1), trošku medu (stačí málo, carob je přirozeně nasládlý), trochu mleté moringy (nemusí být), mletou vanilku. Vše to rozmixuju ponorným mixerem a pak vliju do silikonových formiček na čokoládu a dám ztuhnout do lednice. Lze přidat i rozinky, oříšky atd.. Polévám s tím i moučníky..
@Evulina Dělám podobnou
a směsí kokosového oleje a kakaového másla se i natírám.
Já když si dělám jídlo, tak jedině ze zdravé výživy. kdo cviči a papá nesmyslné věci ? ![]()
@lucypaja píše: @Evulina-a kde kupuješ suroviny? Ve zdravé výživě? Díky
Jé já už tady dlouho nebyla ![]()
Kupuju suroviny v bezobalové prodejně, mají tam jak kak. máslo, tak kokosák, tak nepraž. kakao, carob, moringu. Stevii kupuju ve zdravé výživě a mletou vanilku v DM drogerii.
No jinak jsem udělala 14-ti denní hokus pokus dobrokus..Začla jsem jíst 5× denně, menší porce, řekla bych zdravě (příklad: snídaně žitný chleba plátek + kefír bílý 250 ml, svačina hruška, oběd kuřecí stehno + duš. zelenina + strouhaná okurka, svačina 1 knackebrot s rozhudou, rajče, večeře zeleninový salát s trochou sýra a oliv. oleje - bez sacharidů. Pila jsem 1,5 +- 2 l vody denně, k tomu 1 - 2 neslazené kafe a nějaký neslazený roiboos čaj. Výsledek? 2 kg nahoře. Stejná pohybová aktivita ještě pro zajímavost. Takže já osobně se opět vracím ke svým osvědčeným střídavým dnům. Mám z toho takový pocit, že mi to pomáhá rozhýbávat metabolismus.
Jak už jsem tady dřív psala, pro mě prostě „často a méně“ je vstupenkou do světa nadváhy (obezity naštěstí ne, tam to nenechám nikdy dojít, na to se mám moc ráda a i svoje zdraví).
Moje tělo holt miluje najíst se když mám hlad a klidně radši 2 větší jídla denně, než 5 menších a když chci shodit, tak střídám ty dny normálního jezení se dny o 500 kcal ve formě tučnějších bílkovin a zeleniny. Jinak bezva objev jsou Slim těstoviny z konjakové mouky. 100 g = 9 kcal!!! Používá občas někdo?
Jinak tedy já si krásně držela už asi 3/4 roku váhu 60 kg při 163 cm výšky po shození 8,5 nadbytečných kil a to tak, že jsem u střídavého způsobu jídla zůstala jako u shazování, ale u udržování jsem najela ne na obden 500 kcal, ale na 3 x týdně 1000 kcal a jinak normoš jídlo. Už mě to ale zřejmě začlo „nudit“ a tak jsem se rozhodla zkusit klasiku na udržování hmotnosti - pravidelné zdravé jídlo 5× denně. No - výsledek vidíte výše samy. Na mě prostě toto není. Léty to mám odzkoušeno. Od včera opět jedu v systému 500 kcal - normálně - 500 kcal atd. a opět ta dvě kilča shodím a už pak nebudu experimentovat, když vím, co na mé tělo platí.
A zdravím všechny a přeji hodně úspěchů, ať už shazuje jakkoli. Hlavně to nevzdat!!!